tehnikonline.ro articole,comunicat de presa Konica Minolta România aduce pe piață noi sisteme de supraveghere MOBOTIX, cu funcții inteligente de analiză video

Konica Minolta România aduce pe piață noi sisteme de supraveghere MOBOTIX, cu funcții inteligente de analiză video

București, 16 februarie 2022

 

Konica Minolta Business Solutions România își extinde portofoliul de sisteme de supraveghere odată cu lansarea a două noi modele pe platforma MOBOTIX 7 – camera panoramică Q71 și camera dome D71, cu numeroase funcții de analiză video avansată, precum detectarea intruziunilor, identificarea numărului de persoane care intră și ies dintr-o clădire sau monitorizarea traficului rutier.

MOBOTIX D71 Hemispheric

MOBOTIX Q71 Hemispheric este prima cameră panoramică ce integrează atât iluminarea cu IR, cât și lumina albă LED. Imaginile au o calitate spectaculoasă pe timp de zi și noapte, iar datorită iluminării cu LED, imaginile de noapte sunt color. Senzorul de 12 megapixeli și tehnologia WDR redau în mod clar detaliile. Lentila panoramică surprinde întreaga scenă monitorizată, tehnologia de procesare a imaginilor oferind patru moduri de afișare: vedere normală, vedere panoramică, vedere fisheye 360° sau vederea quad, care împarte scena în patru imagini distincte.

MOBOTIX Q71 exterior

MOBOTIX D71 Dome este o cameră versatilă, cu multiple posibilități de configurare. Calitatea superioară a imaginilor este asigurată de gama foarte largă de opțiuni de configurare: senzori de zi și noapte, senzori cu rezoluție 4K sau 4MP Ultra LowLight, precum și o gamă largă de obiective cu unghiuri de vizualizare de la 15 până la 95° și iluminare IR personalizată. O altă caracteristică distinctă a modelului D71 este orientarea cu precizie și ușurință a obiectivului, oferind utilizatorilor trei axe de reglare manuală pentru acoperirea optimă a zonei de supraveghere.

MOBOTIX Q71 Dome

Ambele camere sunt protejate de o carcasă rezistentă la impact și intemperii, fiind potrivite atât pentru instalarea în spațiile interioare, cât și în cele exterioare. Funcțiile audio și algoritmii de analiză video completează gama de caracteristici ale acestor echipamente versatile și compacte.

Noile sisteme de securitate video sunt integrate în platforma MOBOTIX 7 care permite utilizarea de software de analiză (aplicații individuale integrate) în camere pentru supravegherea perimetrală, detecția intruziunilor, numărarea persoanelor, detecția aglomerărilor de persoane, monitorizarea traficului rutier, detecția flăcărilor și a fumului, date statistice pentru magazinele de retail, recunoaștere facială, identificarea plăcuțelor de înmatriculare și a mărcii, modelului sau culorii autovehiculelor. Pe lângă aplicațiile standard incluse, pot fi adăugate aplicații suplimentare personalizate, în funcție de cerințele specifice ale utilizatorilor din diferite domenii.

Camerele nou lansate pot fi utilizate cu succes în arii diferite de activitate, de la construcții la sectorul industrial și energetic, industria de producție, retail, sectorul medical, industria transporturilor, sectorul public sau educație.

Brandul german MOBOTIX, parte a grupului Konica Minolta din 2018, este recunoscut pe piaţa internaţională a soluţiilor de supraveghere și analiză video drept unul dintre cei mai importanţi producători de sisteme video IP profesionale.

Despre Konica Minolta Business Solutions România

Konica Minolta Business Solutions România, filială a Konica Minolta Business Solutions Europa, a fost înfiinţată la 1 octombrie 2003, pe structurile companiei Minolta România, existente pe piaţa locală încă din 1991, ca urmare a fuziunii la nivel internaţional dintre Minolta Co. şi Konica Corporation, care a generat noua companie Konica Minolta Holdings, Inc.

Konica Minolta Business Solutions România a păstrat structurile şi reţeaua de vânzări ale Minolta România, beneficiind de experienţa a 30 de ani de existenţă pe piaţa românească şi de o reţea de distribuţie de peste 60 de parteneri. Ca în anii precedenţi, rezultatele anului fiscal 2020 plasează Konica Minolta în topul furnizorilor de echipamente de birou din România.

Konica Minolta Business Solutions România distribuie și asigură mentenanță pentru echipamente multifuncţionale office, faxuri, imprimante, sisteme de producție digitală și tipar industrial şi oferă Servicii Optimizate de Printare, bazate pe soluţii complete de management al documentelor. Furnizor de top de servicii complete de management al informațiilor, compania pune la dispoziția clienților soluții software de ultimă generație în domeniul infrastructurii și securității IT, precum și în mediile cloud. Totodată, Konica Minolta comercializează o gamă extinsă de soluții de supraveghere și analiză video avansată.

Imagini ale produselor Konica Minolta sunt disponibile pe www.konicaminolta-images.eu.

Termeni şi nume de produse pot fi mărci comerciale sau mărci înregistrate ale proprietarilor lor, recunoscute ca atare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *