tehnikonline.ro articole,comunicat de presa AMD achiziționează Xilinx, devenind lider în segmentul de High-Computing

AMD achiziționează Xilinx, devenind lider în segmentul de High-Computing

Astăzi, AMD a anunțat că a finalizat achiziția Xilinx, punând bazele liderului calcului de înaltă performanță și adaptiv. Achiziția este oficial cea mai mare din istoria semiconductorilor și reunește doi lideri din industrie cu portofolii de produse complementare, clienți și expertiză pe piață.

Business-ul  Xilinx va deveni „Adaptive and Embedded Computing Group (AECG)”, condus de fostul CEO Xilinx Victor Peng. AECG va rămâne concentrat pe managementul FPGA și SoC oferind cele mai bune produse și servicii pentru piețele sale principale.

CEO-ul AMD, Lisa Su, a declarat: „Achiziția Xilinx reunește un set extrem de complementar de produse, clienți și piețe combinate cu IP diferențiat pentru a crea liderul de înaltă performanță și adaptiv al industriei de procesare. Xilinx oferă FPGA-uri, SoC-uri adaptive, motoare AI și expertiză în software. Toate acestea oferă șansa companiei AMD să ofere cel mai puternic portofoliu de soluții de calcul adaptive și de înaltă performanță din industrie și să genereze o cotă mai mare din oportunitatea de piață de aproximativ 135 de miliarde de dolari pe care o vedem în întreaga industrie.”

imgg

Mario Silveira, corporate vice president AMD EMEA, a declarat: „Această zi este importantă pentru AMD în EMEA, pe măsură ce ne unim forțele cu Xilinx, creionăm viitorul lider al industriei de calcul adaptiv și de înaltă performanță. AMD are acum cel mai larg portofoliu de produse din industrie de calcul, grafică și produse SoC adaptive. Suntem încântați de oportunitățile incredibile care ne stau în fața pentru a deservi mai bine clienții bazat pe un set extins de piețe diverse, cum ar fi comunicațiile, industria auto și industria ca întreg ansamblu, care sunt coloana vertebrală a economiilor din țările din regiunea EMEA.”

Achiziția oferă multiple beneficii, printre care:

  1. Creșterea TAM-ului AMD de la 80 miliarde USD la 135 miliarde USD, extinderea bazei de clienți AMD și prezența AMD pe noi piețe: Parteneriatele strategice ale Xilinx în domeniile: comunicații fixe și wireless, auto, industriale și de testare, aerospațiale și apărare, difuzare, măsurare și emulare și piețele de consum completează parteneriatele AMD pe piețele PC-urilor și centrelor de date.
  2. Furnizarea de soluții AMD la scară largă pentru cercetare și dezvoltare: Oferirea capacități suplimentare în dezvoltarea tehnologiei avansate, precum: AI și arhitecturi specifice domeniului pentru cele mai bune platforme software, tehnologia de stivuire și ambalare a matrițelor.
  3. Consolidarea segmentului financiar: Oferă mai multe fluxuri de venituri datorită prezenței pe noi piețe finale, menținând în același timp creșterea AMD și poziția de lider în industrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *