tehnikonline.ro articole,blog,comunicat de presa Cum sa prelungiti viata covoarelor

Cum sa prelungiti viata covoarelor

In calitate de proprietar de covoare, fie ca vorbim de covoare profesionale sau pentru utilizare casnica, obiectivul dvs. este de a prelungi viata covorului cat mai mult timp posibil. Desigur, exista tipuri de covoare birou care sunt mai rezistente, in special la trafic intens, precum cele de la sanito.ro. Magazinul comercializeaza covorase HORECA si alte tipuri de covoare pentru profesionisti. Insa indiferent de calitatea covoarelor, masurile si tehnicile de intretinere si curatare trebuie sa existe si sa fie asemanatoare. Iata principalele modalitati de a face acest lucru.

  1. Puteti pastra covorul intr-o stare buna mult timp, in functie de calitatea lui initiala (sau de starea in care se afla). Fiti gata sa cereti furnizorului diferitele tipuri de covoare pe care le au la dispozitie. Ofera materiale care au o micro-tehnologie avansata pentru o rezistenta mai mare la mucegai si pete? Cat vreti sa reziste covorul ? De exemplu, covorul din nylon este cunoscut pentru ca rezista mai mult decat cel din fibre de poliester. Diferitele tipuri de covoare trebuie cantarite. Daca covorul este realizat din fibre de poliester, atunci veti dori sa mariti frecventa de aspirare. Indiferent daca este nou sau nu, trebuie sa va cunoasteti covorul.  Lucrurile frecvente pe care trebuie sa ii cercetati sunt sunt fibrele, densitatea, textura, greutatea si rating PAR (performanta, aspect, retentie). A alege tipul potrivit de covor este primul pas pentru a prelungi viata covorului.
  1. Aspirati-va regulat covorul. Aspirarea covorului va ajuta sa eliminati murdaria, alergenii si alte resturi. Asigurati-va ca va curatati mobilierul si casa inainte de a aspira. Si amintiti-va ca majoritatea aspiratoarelor sunt livrate cu mai multe piese atasabile pentru a aspira alte parti ale casei, in afara de covor – precum canapele, scaune, draperii si multe altele. De asemenea, asigurati-va ca aspiratorul este setat la nivelul corect. O putere de aspirare prea mica nu va trage suficienta murdarie, dar puterea prea mare poate deteriora covorul. Incepeti la cel mai inalt nivel si mergeti in jos pana gasiti un nivel confortabil. De asemenea, asigurati-va ca sacul dvs. de vid nu este plin sau aproape plin. Acest lucru poate inhiba functionarea completa si chiar poate provoca tensiune asupra unitatii de aspirare. Daca utilizati un aspirator fara sac, atunci asigurati-va ca filtrul este pastrat curat, un filtru murdar va reduce puterea de aspirare.
  1. Asezati covoare sau covorase in zonele cu trafic mare pentru a prelungi viata covorului.La fel ca si cum drumurile prezinta diferite rate de trafic si uzura, la fel si covoarele noastre. Zonele obisnuite cu trafic ridicat pe covorul includ usile, canapele, paturile si mesele. Prin asezarea unui covor extra pe care picioarele se odihnesc in timp ce stati pe canapea ajuta la pastrarea in conditii bune a covorului. Achizitionati covoare si covorase care sunt special concepute in acest  sens si au proprietati precum absorbtia apei. Desigur, trebuie sa curatati frecvent aceste covoare si covorase, astfel incat acestea sa nu colecteze prea multe resturi care sa poata trece apoi in covoare din jur. De asemenea, este posibil sa fie inlocuite daca proprietatile lor devin mai putin eficiente pe masura ce s-au invechit.
  1. Impiedicati murdaria sa intre in casa dvs. printr-un covoras pentru exterior. Gama de la sanito.ro este deosebit de bogata. Asigurati-va ca aveti unul la fiecare intrare si petreceti cel putin 10 secunde pentru a va sterge pantofii de covoras inainte de a intra in casa. Acest lucru va va ajuta sa tineti la distanta murdaria si umiditatea de pe covoare. Asigurati-va ca alegeti un covoras cu textura, care este robust si capabil sa scoata murdaria agresiv de pe pantofi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *