tehnikonline.ro Uncategorized Poarta distractia cu tine oriunde te-ai duce!

Poarta distractia cu tine oriunde te-ai duce!

Nimic nu se compara cu asculatrea muzicii tale preferate in compania prietenilor. Fie ca esti la mare, la padure sau in garsoniera colegului tau de facultate, este importanta sa poti reda melodiile care te fac fericit. Deseori, difuzorul telefonului nu este indeajuns pentru a reda piesa ta preferata si de aceea se recomanda boxa portabila Bluetooth, la care se pot conecta diverse dispozitive pentru a amplifica sunetul.

In general, boxa poate fi conectata cu cel mult opt dispozitive Bluetooth. Cand conectati dispozitivul cu doua sau mai multe dispozitive Bluetooth, efectuati urmatoarea procedura de conectare pentru fiecare dispozitiv.

Inainte de a opera boxa, efectuati urmatoarele:

-Plasati dispozitivul Bluetooth la maxim 1 metru de boxa.

-Conectati boxa la priza c.a. sau incarcati suficient bateria.

-Opriti redarea de pe dispozitivul Bluetooth pentru a evita redarea brusca a sunetului cu nivel ridicat de pe boxa.

-Pregatiti instructiunile de utilizare furnizate impreuna cu dispozitivul Bluetooth pentru a le avea la indemana.

Boxele portabile sunt destinate sa redea muzica, si mai rar carti audio sau alte tipuri de semnal, calitatea audio este cel mai important criteriu de care trebuie sa tineti cont. Din pacate, acesta este totodata si cel mai dificil criteriu de alegere deoarece, fara o testare pe viu sau macar o prezentare citita pe un site demn de incredere, va trebui sa mergeti pe incredere.

Din cauza dimensiunilor in general reduse, boxele portabile arareori pot concura cu un sistem audio de interior. Odata ce diametru difuzoarelor a scazut sub 6 centimetri, este tot mai greu sa asiguri o acoperire satisfacatoare in domeniul frecventelor joase, iar mediile si inaltele au si ele de suferit atunci cand dorim sa cumparam ceva puternic, dar totodata si compact.

De asemenea, trebuie sa tinem cont ca atunci cand vine vorba de puterea de redare, trebuie sa va ganditi la locurile in care veti utiliza boxa portabila. Pentru un model de interior, 10 W sunt suficienti pentru a acoperi o camera mare, insa pentru exterior va trebui sa optati pentru ceva mai puternic care atinge sau depaseste 20W. Daca nu sunteti insa amator de zgomot, ci doar doriti o boxa capabila sa ofere un ambient sonor placut, probabil ca veti fi multumit si cu modelele care ofera 5W, respectiv 10W.

Foarte importante sunt raspunsul in frecventa si, atunci cand sunt specificate, si distorsiunile armonice. Cam toate modelele specifica o frecventa maxima de 20 KHz, insa mai critica este redarea basilor, unde este bine sa va orientati catre ceva capabil sa coboare pana la 60 Hz sau mai jos.

Ce avantaje prezinta aceste boxe Bluetooth?

-Boxele Bluetooth consuma in general foarte putina energie. Cel mai adesea, nu aveti nevoie de un adaptor de alimentare extern pentru functionare. De fapt, aproape toate functioneaza pe acumulator propriu, iar unele chiar pe baterii de tip AA.

– Un avantaj major al boxelor Bluetooth este faptul ca sunt portabile. Multi oameni le folosesc ca si casti, pe care le transporta cu ei in geanta laptopului pentru a le folosi in exterior. Consumul redus de energie le fac ideale pentru acest lucru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *