tehnikonline.ro noutati Clinica stomatologica care ne ofera cele mai actuale informatii despre igiena orala

Clinica stomatologica care ne ofera cele mai actuale informatii despre igiena orala

Atunci cand cautam sa ne ingrijim dintii si gingiile, primul pas pe care il facem este sa apelam la o clinica de specialitate, care sa ne ajute sa obtinem un zambet perfect. O astfel de clinica este si My Dental Clinic. Aceasta va ofera servicii complete de stomatologie. Echipa lor este formata din medici tineri si competenti cu specialitati in Estetica Dentara, Chirurgie Dentara, Implantologie, Ortodontie si Endodontie. Asadar, sunt in masura sa va ofere ajutorul specializat de care aveti nevoie, pentru a avea parte de un zambet frumos. Mai mult decat atat, ofera sfaturi si informatii dintre cele mai utile, legate de ingrijirea si igiena orala. Iata cateva dintre ele:

Este esential ca fiecare dintre noi sa afle si sa constientizeze importanta ingrijirii permanente a dintilor, sa cunoasca simptomele afectiunilor buco – dentare si a modului in care acestea determina alte afectiuni ale organismului. Folosirea pastei de dinti, a apei de gura si a atei dentare trebuie sa reprezinte o prioritate!

Pasta de dinti

Cea mai eficienta pasta este cea cu un complex de substante, care sa protejeze si structura, sa mentina si curatenia si sa lupte si impotriva bacteriilor. Aceasta protejeaza dintii de cele mai frecvente afectiuni ale cavitatii bucale. In prezent, exista formule inovatoare bazate pe combinatii de fluor, poli – fosfati si staniu, ce protejeaza dintii impotriva problemelor viitoare, nu doar ii curata.

Ata dentara

Desi poate parea un procedeu mai complicat, fara rezultate imediat vizibile, folosirea atei dentare este un pas important pentru o cavitate bucala sanatoasa.

Apa de gura

Un ultim pas pentru o igiena corecta si completa este utilizarea apei de gura. Pe langa curatarea realizata prin periaj, folosirea apei de gura completeaza ingrijirea prin inlaturarea bacteriilor care se afla pe mucoase si care prin periaj nu sunt indepartate – suprafetele cervicale (din vecinatatea gingiei) si proximale (obrajii si limba).

De asemenea, pe langa toate aceste aspecte, specialistii My Dental Clinic ne sfatuiesc sa avem grija si la tehnica periajului, dar si la periuta pe care o alegem. Existenta unor dinti sanatosi precum si a unor lucrari stomatologice (obturatii, coroane dentare, punti dentare, proteze mobilizabile, implanturi dentare si altele) cu o durata lunga de viata, este direct conditionata de o igiena orala corecta si minutioasa. Fara o igiena bucala riguroasa, cele mai sofisticate si complexe lucrari dentare au un prognostic nefavorabil, iar aparitia cariilor si a bolii parodontale nu va putea fi evitata. Iar o vorba inteleapta spune ca este mult mai usor sa prevenim, decat sa tratam.

Cum se realizeaza periajul dentar corect?

Durata unui periaj dentar corect este de minim 2 minute. Lucrarile mobilizabile se indeparteaza inainte de periaj si se spala separat cu periuta si pasta de dinti, restul dintilor din cavitatea bucala curatandu-se dupa aceeasi tehnica:

  • Se executa miscari verticale si usor rotatorii dinspre gingie spre fata ocluzala a dintelui, inclinand periuta la 45 de grade fata de linia gingiei. La nivelul suprafetelor ocluzale ale dintilor (partea dintelui cu care muscam), se executa miscari dinspre obraz spre limba;
  • Periati suprafetele exterioare ale dintilor de sus, apoi ale dintilor de jos;
  • Periati suprafetele interioare ale dintilor de sus, apoi ale dintilor de jos;
  • Periati suprafetele ocluzale ale dintilor;
  • Pentru improspatarea respiratiei, periati si limba.

Alegerea pastei de dinti

Astazi, se comercializeaza o mare varietate de paste de dinti: pentru prevenirea cariilor sau a gingivitei, pentru preintampinarea depunerilor de tartru sau pentru dinti patati sau inchisi la culoare si asa mai departe.

De asemenea, exista si paste de dinti specifice, recomandate in cazul sensibilitatii crescute a zonelor gingivale, dezgolite ale dintilor. In asemenea situatii, este mai bine sa intrebati medicul despre cea mai buna recomandare, astfel incat sa stiti ce anume sa cumparati (ca sa nu dati banii degeaba, pe un produs pe care nu il veti folosi).

Alegerea periutei de dinti

Chiar si alegerea periutei de dinti trebuie tratata cu seriozitate. Este de preferat alegerea unei periute cu peri nu foarte duri pentru a nu provoca leziuni ale gingiei. Periutele cu cap mic sunt utile pentru ca pot ajunge mai usor in zonele posterioare, mai dificil de igienizat ale cavitatii bucale.

Periutele electrice sunt recomandate persoanelor cu dexteritate mai scazuta sau cei care intampina dificultati daca folosesc periajul manual. Acestea au avantajul ca pot avea pana la 62.000 de pulsatii sau rotatii pe minut, deci curata dintii mult mai eficient, lasandu-i perfect curati, inca de la prima utilizare.

Nu in ultimul rand, nu uitati de vizitele regulate la medicul dentist sau stomatolog, chiar daca aveti deja o rutina de ingrijire completa acasa. Acesta poate sa va faca un periaj dentar profesional, care sa tina la distanta tartrul pe perioade foarte lungi de timp. My Dental Clinic va asteapta sa ii treceti pragul, ca sa va bucurati de servicii profesionale, la preturi accesibile, astfel incat sa va bucurati de un zembet perfect si de o dantura sanatoasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *