tehnikonline.ro articole,blog,comunicat de presa Kaspersky extinde cooperarea cu INTERPOL, in lupta comuna impotriva infractionalitatii cibernetice

Kaspersky extinde cooperarea cu INTERPOL, in lupta comuna impotriva infractionalitatii cibernetice

Compania globala de securitate IT Kaspersky si INTERPOL au semnat un nou acord pe cinci ani, de colaborare in lupta impotriva infractionalitatii cibernetice din toata lumea. Acesta este al doilea acord intre cele doua parti, primul fiind semnat in 2014.

Pe 3 iulie, Eugene Kaspersky, CEO Kaspersky, si Tim Morris, Director Executiv al INTERPOL, au semnat un acord de colaborare conform caruia Kaspersky va furniza INTERPOL suport in materie de resurse umane, training si informatii despre amenintarile reprezentate de cele mai recente activitati de infractionalitate cibernetica, consolidand resursele organizatiei de urmarire a acestora. Ceremonia de semnare a avut loc in cadrul INTERPOL World 2019, care are loc in prezent in Singapore.

Noul acord intareste colaborarea existenta intre cele doua organizatii, asigurandu-se ca schimbul de informatii si tehnologii sprijina INTERPOL-ul in investigatiile de infractionalitate cibernetica. In cadrul noului acord, Kaspersky va furniza informatii despre cercetarile sale si va pune la dispozitie instrumentele necesare pentru procesul de investigatie, cu scopul de a consolida eforturile de preventie a atacurilor cibernetice.

 „Avand in vedere prezenta tot mai accentuata a atacatorilor de mare complexitate, colaborarea si schimbul de experienta sunt mai importante ca oricand”, a afirmat Eugene Kaspersky, CEO Kaspersky, dupa ceremonie. „Suntem pregatiti sa continuam parteneriatul cu INTERPOL si sa ajutam organizatiile de aplicare a legii cu informatiile si tehnologiile necesare pentru a combate infractionalitatea cibernetica la nivel global.”

Kaspersky cunoaste caracterul pandemic al infractionalitatii cibernetice si participa periodic la operatiuni comune si investigatii, alaturi de comunitatea globala de securitate IT, de organizatii internationale precum INTERPOL, agentii de aplicare a legii si entitati CERT din toata lumea. Prima dintre companiile de securitate IT, Kaspersky a anuntat recent un serviciu gratuit pentru agentiile de aplicare a legii, care isi propune sa creasca nivelul de informare privind modul cum opereaza serviciile Kaspersky si cum pot ajuta la combaterea infractionalitatii cibernetice si a amenintarilor complexe. Detalii despre acest serviciu sunt disponibile aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *