tehnikonline.ro Uncategorized Daca esti asistent medical trebuie sa citesti Ghid de Nursing de Lucretia Titirca

Daca esti asistent medical trebuie sa citesti Ghid de Nursing de Lucretia Titirca



Nu este usor sa fii asistent/a medical/a, dar pentru persoanele care iubesc si practica aceasta meserie, multumirea sufleteasca are si ea un rol foarte important in toata aceasta ecuatie. Pentru ca grija pentru cei din jur este cel mai importat lucru, este lesne de inteles dee ce asistentii medicali sunt oameni foarte apreciati, in special de cei care sunt aflati in nevoie si au nevoie de ajutorul acestora. Daca esti de meserie, atunci trebuie neaparat sa lecturezi Ghid de Nursing de Lucretia Titirca – in acest fel iti vei imbunatati cunostintele si poate vei afla si informatii noi, pe care sa le pui in practica.

Conceptul de asistent/a medical/a (sau nursing in limba engleza – termen care, de altfel, este folosit international) este o parte importanta a sistemului de ingrijire a sanatatii individului si cuprinde trei elemente foarte importante, si anume: promovarea sanatatii, prevenirea bolilor si ingrijirea persoanelor bolnave de toate varstele, in toate unitatile sanitare, asezarile comunitare si in toate formele de asistenta sociala. Pentru a putea practica aceasta meserie, ai nevoie de cursuri acreditate sau sa urmezi cursurile unei institutii publice sau private, care ofera specializare in acest domeniu atat de important pentru noi, ca oameni.

De cele mai multe ori, alegerea de a deveni asistent medical are in spate motive mai degraba emotionale, adica dorinta de a ajuta pe cineva aflat in dificultate. Unele persoane iau decizia de a deveni asistent medical datorita potrivirii intre trasaturile de personalitate cerute de un astfel de job si abilitatile lor proprii (chemare catre empatia fata de cei aflati in nevoie). Daca te-ai decis sa urmezi aceasta cale, te felicit pentru curaj si pentru dedicare, iar daca deja ai pasit pe acest drum, atunci sigur iti doresti sa evoluezi si sa inveti in fiecare zi ceva nou. Pana la urma, vorbim de o meserie in care ai zilnic ceva de invatat.

‘’Ghid de Nursing’’ de Lucretia Titirca este un ghid foarte bine structurat, care te poate ajuta sa inveti si sa aplici (poate) lucruri noi, deoarece informatiile prezentate sunt usor de lecturat si de inteles. In carte sunt prezentate tehnicile de evaluare, dar si ingrijirea bolnavului atat in timpul, cat si dupa perioada de convalescent a acestuia. De altfel, autoarea este o figura remarcabila in domeniu, avand la activ peste zece astfel de lucrari de specialitate, care te pot ajuta oricand. Citind multe carti de specialitate in acest domeniu, nu doar ca iti imbunatatesti cunostintele, dar devi din ce in ce mai bun in ceea ce faci.

Pentru ca ai ales aceasta meserie, meriti tot respectul si toata stima celor din jur, pentru ca nu este usor sa fii aistent/a medical/a. Dar multumirea sufleteasca este ceva peste care, oricat ai incerca, nu poti sa treci cu vederea. Pentru ca ea vine din bucuria sincera care izvoraste din suflet. Si toti oamenii ar trebui sa trateze asistentii medicali cu respectul cuvenit, pentru ca si acestia isi dau toata silinta pentru a-i ajuta pe cei aflati in nevoie, fara ezitari, dar mereu cu acelasi interes pentru meseria de asistent pe care si-au ales-o.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *