tehnikonline.ro Uncategorized La azil batrani Senior Center, bunicii si parintii nostri sunt rasfatati

La azil batrani Senior Center, bunicii si parintii nostri sunt rasfatati



Cum incepe ziua unui batran de la azil batrani Senior Center?
E iarna cumplita, trecatorii putini au gulerele la hainele groase ridicate si sunt intorsi cand pe o parte, cand pe alta de Crivatul puternic.
In camerele mari, curate si frumos mobilate este cald si bine. Nu este caldura aceea sufocanta, care nu te lasa sa dormi, ci atmosfera dintr-un camin adevarat, caldura de acasa.

Pedelutele sunt albe ca zapada pufoasa de afara, iar lenjeria din bumbac de cea mai buna calitate cu imprimeu 3 D.
Camera de luat vederi supravegheaza cu atentie orice miscare si la cel mai mic zgomot suspect, personalul medical vine sa se asigure ca bunicii de aici sunt bine. Grija omului fata de om este pe primul loc aici.
Oamenii tineri, cu rabdare si in putere, au grija de batrani ca de parintii si de bunicii lor.


Batranii sunt fericiti si zambesc in somn. Deja vine miros de mancare buna de la cantina: paine prajita, cafea, oua cu sunca sau jumari. Se gandesc la bunatatile de Craciun si la bradul urias din salonul cel mare sub care vor gasi cadouri. Cel mai mare cadou il reprezinta insa confortul care le este asigurat aici. Nu l-au avut in tinerete, fiindca ar fi fost prea frumos.
Bunicii s-au trezit si se indreapta vioi catre baie. De unde au atata putere si energie? Pai se duc in fiecare zi la sala de gimnastica si unii dintre ei au abonamente la masaj.

In baie niciodata nu se opreste apa calda, iar geluri de dus, sampon si sapun lichid sunt din belsug. Prosoapele uriase sunt la fel de pufoase ca neaua de afara decat ca nu sunt reci. In baie este cald si bine si bunicii pot face dus la orice ora vor.
Acum sunt spalati, imbracati si fuga la micul dejun! Cei care nu se pot deplasa intra in grija personalului.

Sala de mese straluceste de curatenie. Nu este o pata pe fetele de masa. Cornurile proaspete cu unt au fost incalzite, branzeturile si mezelurile de cea mai buna calitate asezate frumos, ceai si cafea din belsug, ba chiar multe sortimente.
Intr-o parte sunt si fructele. Oamenii de aici pot alege: mere, pere, portocale, capsuni, pepene, banane si ananas. Sunt si prajituri bune puse pe masa. Batranii pofticiosi au hrana din belsug si abia asteapta sa intre in sala de mese. Este prea multa mancare aici si foarte foarte buna. Chiar si cel mai pretentios consumator nu ar avea ce sa spuna de rau.

Aici se manaca in liniste, comesenii mai glumesc din cand in cand, personalul strage vasele si aspira resturile alimentare de la mese, sa mai vina si alte serii.
Dupa micul dejun, bunicii primesc un pachetel pentru ora 10. Cele doua gustari nu lipsesc din meniul zilnic si prima gustare este data la micul dejun, iar a doua la masa de pranz. In perioadele de post se respecta credinta fiecaruia, oamenii sunt incurajati sa vorbeasca despre gusturile, preocuparile si dorintele lor.
Sunt aici batrani care merg zilnic la sala de sport sau la inot si altii care isi fac program de voie:
-merg la piscina si inoata, cat rezista. Apa este incalzita si curata, suprafata in care se poate inota generoasa. Este loc pentru fiecare batran indragostit de acest sport, in plus, de pe mal cineva ii supravegheaza cu atentie.

-se duc la sala de socializare, unde stau de vorba, joaca sah, citesc sau dezbat diferite subiecte. Ei, asa este aici. Rufele murdare sunt date la spalat, in camera personalul face curatenie, ei au tot timpul din lume sa se simta perfect.
Perechile isi pot rezerva serile romantic in oras, o masa la care sa stea numai ei doi, asa cum nu au putut avea in tinerete, fiindca ba erau datoriile, ba copiii pe care nu aveau cu cine sa ii lase.

Acum, parca ar fi adolescenti la prima intalnire. El o invita si comploteaza cu personalul sa le rezerve o masa la un restaurant bun si sa le puna la dispozitie o masina, ea se coafeaza si se aranjeaza.
Viata trebuie traita la orice varsta la fel de frumos, demn si cu intensitate, fiindca se scurge ca nisipul dintr-o clepsidra si nu va mai fi intoarsa invers, sa curga o data si inca o data si inca o data ca instrumentul de masurare a timpului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *