tehnikonline.ro Uncategorized Surpriza din cana

Surpriza din cana



Imi place sa imi incep diminetile optimista! Intristarea nu foloseste nimanui, iar nemultumirea erodeaza sufletul. Gasesc placere si in cafeaua mea aromata, in cornul simplu cu unt, atat de fraged si de gustos, in rujul rezistent la transfer in nuanta dorita. Sunt fericita cand cei mici imi dau pupici nevinovati pe obraji si le simt manutele dulci dupa gatul meu.

De la fereastra zaresc pomii verzi si urmele lunii pe cerul de catifea. Asa a fost si atunci. A sunat telefonul, am alergat la baie si mi-am facut dus, m-am imbracat, am revenit la bucatarie si am pus apa la fiert pentru cafele. Da, cafeaua o luam toti, micul dejun la fel, chiar daca eu plec prima din casa. Am un program criminal numai la inceput. Incep serviciul la 7,30 si il termin cel mai tarziu la ora 14. Sunt si zile in care plec acasa la ora 11, 30.

Eram toti in bucatarie, cand am luat cana mea alba cu fructe pictate sa imi fac cafeaua in ea. Imi place sa vad interiorul ei alb si fin din portelan plin cu cafea maronie din care ies coloane de aburi parfumati.

Mare noroc am avut ca m-am uitat in cana. In ea statea ascuns un gandac mare, lucios si urat mirositor si mi-a taiat pofta de mancare. M-a dus mintea prea departe, desi nu le-am spus alor mei. M-am gandit ca pot sa musc din corn si sa simt intre dinti alt gandac, pe fratele celui ascuns in cana si era gata sa mi se faca rau.

Nu ne convenea adevarul, dar nu puteam sa il negam: aveam gandacii in bucatarie, iar insectele pline de microbi mergeau peste tot. Este posibil sa fi trecut si peste farfuriile noastre, de aceea trebuia sa bagam toate vasele in masina de spalat neintarziat. Am aruncat tot ce era de mancare pe masa.

-Nu te nelinisti, mi-a spus sotul meu! Stiu cat te consumi de toate, dar exista o firma care intervine si de urgenta. Uita, eu stau acasa si pot sa le solicit o interventie de urgenta, iar cand ii voi aduce pe cei mici de la scoala, totul va fi perfect ca inainte!

Asa este el. Nu ma lasa deloc sa ma supar, ia toate ingrijorarile asupra lui. Nu i-am arata cat de nelinistita am plecat la serviciu. Auzisem si eu indemnul: ”scapa de gandaci de bucatarie prin dezinsectie” dar nu credeam intr-o astfel de promptitudine. Suna ca in reclame sa vina firma de urgenta, pregatita cu tot ce are nevoie, sa imi lase casa curata de gandaci.

Gandacii sunt dizgratiosi la privit si urat mirositori. Cand ma gandesc prin cate gunoaie umbla si cati microbi transporta, ma apuca groaza! Cu siguranta ca voi sparge cana.

Cand m-am intors seara, casa era curata ca un pahar, iar lumea linistita.
Tehnicienii care se ocupa de dezinsectie isi facusera datoria pe deplin si ai mei puteau sa stea in casa dupa dezinsectie. Nu luasera multi bani si nu se simtea niciun miros neplacut in casa.

Sotul mi-a ralatat cu lux de amanunte cum a decurs interventia, sa fiu linistita in cazul in care vom mai avea astfel de incidente.

Iata pe etape cum a decurs dezinsectia:

1.Au sosit la timp, cu tot ceea ce le-a fost necesar sa ne lase casa curata.

2.Au evaluat situatia si au inceput dezinsectia. Au lucrat atent, prin toate incaperile si s-au ocupat si de locurile inaccesibile, fiindca stiu foarte bine cum procedeaza gandacii.

3.Au facut verificari peste verificari, sa nu fi ramas vreunul in viata.

4.L-au intrebat pe sotul meu, daca doreste certificat de dezinsectie.

5.Au strans recipientele substantelor folosite, toata mizeria din timpul dezinsectiei si au plecat.

Simt nevoia sa povestesc despre toate astea pentru cei care se agita din orice. Va spun cu sinceritate ca ma innebunea gandul ca avem gandaci in casa si ca nu stiu concret cum sa scap de ei, noroc cu sotul meu, care este mult mai calculat si increzator.

Sa stiti ca ei pot interveni si in situatii mai grave, fiindca in ceea ce ma priveste as fi speriata de-a binelea sa descopar plosnite in casa mea, fiindca stiu cat de bine se ascund si cat de repede se inmultesc.

Ei, bine nu exista daunator caruia sa nu ii vina de hac acesti profesionisti bravi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *