tehnikonline.ro Uncategorized Un accident frange zeci de destine

Un accident frange zeci de destine



De ce nu inteleg oamenii sa se opreasca din ceea ce este daunator? Este a suta oara cand soferii care transmit in direct cum conduc ei romanii catre casa din Germania ascultand manele si mergand cu o viteza ametioare, pierd controlul volanului si indoliaza 20 de familii!

Cei dragi au auzit cu sufletul la gura scartaitul de frane si au vazut intunecandu-se imaginea ca o fasie de doliu. Strada s-a umplut de trupurile lor si de bagajele stranse cu dragoste sa le aduca daruri celor dragi: o jucarie, un telefon mobil, niste haine dragute de firma, dulciuri si pachete de cafea. S-au facut praf, dar cel mai mult doare moartea oamenilor care nu au mai apucat sa ii stranga pe cei dragi la piept dintr-o prostie, din gestul teribilist al unui sofer iresponsabil.

Un sat din Ardeal a fost indoliat de la un capat la altul. Apoape ca nu era casa sa nu fie indoliata.
Cum sa lasi acesti oameni care se pregatisera sa vina acasa, sa fie inmormantati la 1 500 de kilometricde casa lor? Nimeni nu merita sa aiba un mormant necunoscut, la care sa puna oameni milosi flori si lumanari, fiindca nu vine nimeni sa-l ingrijeasca. Uneori si mormintele din tara raman in paragina, fiindca suntem prea ocupati sau uitam. De pilda, se spune ca mormantul lui Eminescu era plin de buruieni, pana cand poetul Corneliu Vadim Tudor a luat initiativa de a-l ingriji si si-a educat si fetele sa duca flori si lumanari la mormant marelui poet.

Familiile indoliate s-au speriat cand si-au dat seama ca sunt nevoite sa se confrunte cu rigurozitatea germana, fiindca autoritatile din tara respective solicita acte romanesti traduse in germana si legalizate si se fac programari pentru depunerea si ridicarea documentelor.

Firmele ce ofera serivicii funerare de zeci de ani si au realizat repatrieri pentru mii de conationali au experienta si obtin si actele si programarile foarte usor, fiindca au colaboratori de nadejde.
Nemtii sunt categorici in multe privinte legate de repatrieri si nu fac deloc compromisuri, cand este vorba de:

-incredintarea trupului neinsufletit. Familia nu poate sa solicite acest lucru, fiindca statul German colaboreaza numai cu firmele de servicii funerare. Acest lucru nu este facut din comoditate sau petru a nedreptati familiile indoliate, ci dimpotriva, sa le ajute. O familie cu inma franta nu ar fi capabila sa alerge dupa toate actele si sa aiba grija ca trupul neinsufletit sa fie pregatit corespunzator.

Se impune ca decedatul sa fie spalat foarte bine, sa i se taie si curata unghiile, sa fie tuns si coafat. Uneori pentru doamnele cochete pe care le-am iubit, solicitam un machiaj discret care sa le redea imaginea din timpul vietii. Specialistii in machiaj funerar au capatat abilitatea de a combate paloarea de mort si de a pune un strop de culoare si de viata in obrajii care ne-au fost atat de dragi.

Numai in masinile inchise, cu insemnele funerare, transportul funerar international este legal, fiindca sicriul trebuie sa fie pus la loc sigur. Asa, in masina prevazuta cu frig, calatoria va fi sigura si va decurge in conditii de maxima igiena. Statul german manifesta grija fata de cetatenii straini care mor pe teritoriul sau, de aceea a fixat norme de repatriere decedati Germania menite sa securizeze aceasta categorie de transport.

Cu ajutorul celei mai bune firme ce asigura repatrieri din intreaga Europa, Repatriere Romania Funebri Santa Maria, oamenii aceia care nu au mai ajuns acasa din cauza soferului iresponsabil au astazi cruci si morminte sapate si pline de flori in cimitirul din sat. A fost o adevarata tragedie, dar mai tragic era ca ei sa fi fost ingropati sau incinerati acolo, departe, fara sa fie prezent vreun membru al familiei.

Totul a inceput cu un telefon dat in miezul noptii cu vocea inmuiata in lacrimi si cu raspunsul prompt al operatorului care nu dormea ca sa rezolve problemele urgente ale oamenilor. Datorita organizarii ireprosabile, oamenii aceia aflati in microbuz au plecat in lumea de dincolo impreuna.

Ceremonia a fost fascinanta, fiindca au venit oameni din 3-4 sate sa fie alaturi de familiile indoliate, iar slujba preotilor a fost o adevarata mangaiere. Oamenii au putut sa isi dea mana in nenorocire, coliva a fost facuta in memoria tuturor, sutele de lumanari le-au luminat calea catre vesnicie.

Bine ar fi ca soferii sa nu mai foloseasca telefoanele mobile cand conduc niciodata, fiindca viata are prioritate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *