tehnikonline.ro Uncategorized Iti doresti indreptarea dintilor? Iata principalele tipuri de aparate dentare

Iti doresti indreptarea dintilor? Iata principalele tipuri de aparate dentare



Aparatele dentare reprezinta dispozitive folosite pentru a indrepta dintii si pentru a oferi danturii un aspect placut si uniform. Modelele de aparate dentare s-au dezvoltat destul de mult in ultimii ani, acum avand la dispozitie diverse tipuri din care poti alege.
In functie de anumite criterii poti alege orice model iti doresti, tinand totodata cont si de parerea medicului dentist. Acesta stie cel mai bine care aparat poate oferi rezultate mai eficiente si mai rapide in functie de caracteristicile danturii tale.

Aparatul dentar mobil

Acest aparat dentar  este folosit in cazurile in care problemele dintilor nu sunt unele mari. In mod special acesta este recomandat copiilor, al caror dinti sunt in continua dezvoltare si crestere, sau in cazul finalizarii unui tratament cu un aparat dentar fix. In aceasta ultima varianta, aparatul mobil este folosit in anumite momente ale zilei sau chiar o data la cateva zile pentru a asigura un rezultat final desavarsit.
In cazul aparatului dentar mobil, in timpul vizitei la medicul dentist , este necesar sa ti se ia o amprenta a danturii pe baza careia acesta sa fie creat.
Aparatul dentar mobil se utilizeaza cu usurinta, oferindu-ti libertatea de a il aplica ori indeparta oricand iti doresti.

Aparatele dentare fixe

Aparatele dentare fixe sunt construite din fire metalice, bracketuri si elastice care ajuta la fixarea bracketurilor de firul respectiv. Acest tip de aparat dentar are mai multa putere de actiune asupra dintilor.
Acestea necesita vizite periodice la medicul dentist pentru a strange constant bracketurile de firul metalic, astfel incat puterea de actiune a aparatului sa fie resetata. In plus, pe parcursul perioadei in care vei purta un aparat dentar fix trebuie sa acorzi o mare atentie igienii dentare.

Aparatele dentare fixe se gasesc in mai multe variante, precum:

  • Aparat dentar metalic. Cu toate ca acesta este primul aparat dentar fix creat, el inca reprezinta o alegere a multor pacienti chiar si in ziua de astazi. Iar acest lucru este datorat atat costului scazut, cat si faptului ca ofera numeroase avantaje in procesul de indreptare al dintilor.
  • Aparatul dentar ceramic. Acest tip de aparat dentar este o varianta mai buna a aparatului metalic din punct de vedere estetic. Bracketurile si elastice acestuia pot fi fie de culoare alb opaca, fie transparente, acesta devenind astfel mai putin vizibil. Insa, costul acestui aparat este unul mai ridicat.

  • Aparat dentar din safir. Acest aparat este realizat din safir, iar bracketurile sale sunt unele transparente, ceea ce il face aproape insesizabil. In plus, datorita faptului ca nu absoarbe coloranti din alimente, acesta nu isi modifica culoarea. Costurile totale ale unui astfel de aparat dentar sunt totusi unele mai ridicate comparativ cu primele doua variante.
  • Aparat dentar invizibil  sau lingual. Acest tip de aparat este aplicat pe partea interioara a danturii. Acesta actioneaza in acelasi mod cu restul aparatelor si, in plus, este total insesizabil de catre restul persoanelor. Pe de alta parte, costul unui astfel de aparat poate fi mult prea mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *