tehnikonline.ro blog,noutati “IDENTITATE” – Expozitie de PICTURA PE STICLA – Teofilia JURAVLE

“IDENTITATE” – Expozitie de PICTURA PE STICLA – Teofilia JURAVLE

ANAV – Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane vă invită joi, 17 martie 2016, ora 19.00, în spațiul cultural multifuncțional GALLERY din str. Leonida nr 9-11, București, la vernisajul expoziției de pictură pe sticlă a artistei TEOFILIA JURAVLE .

 Născută în zodia culorilor, TEOFILIA JURAVLE pare să trăiască prin ele, neabătută în credinţa sa pentru puritate, armonie, iubire, vise și emoții. Disciplinată, ordonată, metodică, ea pictează pe sticlă cu dăruire, lăsând urme de frumuseţe şi de lumină. Am urmărit efortul său de limpezire, de esenţializare, de reinventare. Harul său de pictor autentic o ajută să observe lucrurile pe lângă care omul obişnuit trece indiferent. Teofilia Juravle are capacitatea de a citi cu ochi proaspăt realitatea, identitatea națională, urbană sau rurală şi de a o transfigura artistic în tablourile sale. Mă gândesc cu drag la lucrările ei în care personaje imaginare sau prieteni apropiați zboară deasupra unui oraș plin de viață și culoare, măști și sirene pictate cu plăcere şi bucurie de artist. Personajele ei devin motive plastice esenţializate, expresive, de neuitat. Când privesc soarele sau un sătuc de pe o colină mă gândesc la tablourile acestei minunate artiste. Admir la Teofilia Juravle spectacolul culorii, jubilaţia în faţa naturii pe care o iubeşte cu patimă. Frumuseţea tablourilor sale rezultă din subtila structurare a culorilor primare, semnul unui optimism ocolit de spaime şi angoase. Planetele ei devin personaje, au densitate plastică şi forţă virilă. Structurată sub semnul bucuriei solare, arta lui Teofilia Juravle este un moment luminos în arta românească contemporană.

– Dan Tudor Truică – 1 martie 2016

Curator – Mirela Trăistaru.

Prezintă: Dan Tudor Truică.

Invitat special: Marie-Christine Raboud de la Galerie Cathedrale Fribourg, Elvetia. Artistii invitați speciali ai Teofiliei, care ne vor bucura în seara vernisajului, sunt JEZEBEL – voce și ALEXANDRU BURCA – pian.

Vă așteptăm să o cunoașteți pe Teofilia și să-i descoperiți alături de noi lucrările extrem de sensibile și, în același timp, deosebit de puternice!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *