Doar cinci restaurante din România participă la eveniment – patru din București și unul din Timișoara. În fiecare dintre acestea, Bucătarii Chefi vor pregăti un meniu inspirat din gastronomia franceză: aperitive și canape-uri, antreu, fel(uri) principal(e), brânzeturi, desert, vinuri și șampanie.
Constantin Neculae, Bucătar Chef la Naan Food&Drink Studio, va pregăti pentru prima parte o Supă cremă de sparanghel cu crab. Partea a doua va fi un preparat plin de prospețime și sănătate – Risotto provensal cu brânză Camembert, decorat cu micro greens și micro panseluțe. Desertul este pe măsură – Mille feuille cu cremă de vanilie și căpșuni, decorat cu o cupolă din zahăr ars.
Ovidiu Olteanu, somelierul Naan Food&Drink Studio, va asocia preparatelor culinare vinuri vinificate în diferite regiuni ale Franței, șampanii și distiliate.
Evenimentul Goût de France este organizat la inițiativa lui Alain Ducasse și a Ministerului Afacerilor Externe și Dezvoltării internaționale, cu scopul de a promova stilul de viață francez și produsele specifice anumitor zone. Goût de France este inspirat de Dineurile lui Epicur, inițiate în 1912 de Auguste Escoffier, la care se servea același meniu, în aceeași zi, în mai multe orașe din lume.