tehnikonline.ro comunicat de presa Brandul de restaurante Sciccheria sărbătorește 2 ani de la inaugurare

Brandul de restaurante Sciccheria sărbătorește 2 ani de la inaugurare

(București, 10 iunie 2024) În luna iunie, Sciccheria sărbătorește doi ani de activitate cu o cină-manifest și anunță interesul pentru deschiderea unei noi locații.

Pentru că se află într-o evoluție constantă, anul 2024, a venit cu o serie de realizări, schimbări și proiecte remarcabile, pentru grupul din industria HoReCa:

– În februarie 2024, a avut loc deschiderea unui nou restaurant, în centrul Capitalei, pe strada Tudor Arghezi, din acționariatul căruia face parte și omul de televiziune Virgil Ianțu.

– Sub conceptul Issima, Sciccheria a inițiat o colaborare inedită în România cu chef Giuseppe Raciti, cel care a adus restaurantului Zash, din Sicilia, o stea Michelin. Această colaborare implică, în prezent, consultanță culinară continuă și prezența constantă a chefului în bucătăria restaurantului. Meniurile atent vegheate de către chef Raciti, care se asigură, astfel, că fiecare preparat respectă cele mai înalte standarde de calitate și creativitate.

– De la demararea proiectului Issima, Sciccheria a organizat patru evenimente corporate alături de Giuseppe Raciti în restaurantele sale, precum și trei cine manifest, în ambele localuri, unde cheful a gătit cu ingrediente aduse direct din Sicilia, răsfățându-și, astfel, oaspeții cu preparatele care i-au adus recunoașterea Ghidului Michelin. Aceste evenimente au fost foarte apreciate de oaspeți pentru rafinamentul și autenticitatea preparatelor.

– În luna martie, tot în colaborare cu Giuseppe Raciti, Sciccheria a organizat un eveniment menit să celebreze intersecția dintre street food și gastronomia fină italiană. Restaurantul din Pipera a găzduit o seară specială în care oaspeții au putut testa preparate autentice siciliene gătite pe moment la patru standuri diferite. Evenimentul a inclus zone dedicate pastelor, fructelor de mare și dulciurilor siciliene, formatul inedit fiind extrem de bine primit de către oaspeți.

– În plus, în cadrul aceluiași proiect realizat alături de Giuseppe, angajații Sciccheria au beneficiat de traininguri culinare în România. Pe viitor, vor ajunge și în bucătăria restaurantului Zash, pe care cheful îl conduce, unde vor avea oportunitatea să experimenteze dinamismul și standardul de muncă specifice unei proprietăți premiate de către Ghidul Michelin.

Un nou eveniment Issima, Sciccheria x Giuseppe Raciti, va avea loc pe 12 iunie, în restaurantul din Pipera

Sciccheria își va celebra aniversarea, printr-o cină-manifest, ce va avea loc în restaurantul din zona metropolitană a Bucureștiului, pe 12 iunie. Evenimentul își propune să evoce copilăria. Astfel, chef Raciti va realiza o paralelă între primii săi ani, cei de copilărie, în care gătea alături de bunica și mama sa, și primii ani ai Sciccheria. Meniul include preparate iconice siciliene, cum sunt pizza cu fistic și guanciale, carbonara revizitată, parmigiana de vinete, preparatul pe care Giuseppe l-a învățat chiar de la mama sa, tortul de mere, al bunicii sale, sau clasicul tiramisù, potrivit pentru orice sărbătoare.

Prețul meniului de degustare ce include 10 feluri de mâncare este de 450 de lei, fără băuturi alcoolice.

Pentru anul 2024-2025, Sciccheria își propune o creștere a cifrei de afaceri și deschiderea unui nou restaurant

Pentru anul 2024-2025, Sciccheria își propune o creștere a cifrei de afaceri față de intervalul anterior. Aceasta va veni din dezvoltarea diviziei de catering și evenimente corporate & private.

“Giuseppe este foarte versatil, iar stilul său flexibil ne permite să organizăm mese și în afara restaurantelor noastre, în locații selectate special pentru a crea experiențe unice. Având acest diferențiator puternic, ne propunem să ducem experiența Sciccheria și în spațiile alese de clienții noștri, pentru a le rămâne alături, în diferite oportunități de consum”, a declarat Claudia Militello, cofondator Sciccheria.

În plus, reprezentanții brandului declară că își propun extinderea și în alte orașe mari din România, cum sunt Constanța și Cluj.

“Suntem mereu în căutare de spații care să se potrivească acestui concept premium și ne-am bucura ca următoarea deschidere să fie aproape de litoralul românesc, fiindcă știm că vorbim despre o zonă al cărei potențial merge dincolo de sezonul de vară”, a conchis Claudia Militello.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *