tehnikonline.ro articole,blog Sony prezintă un smartphone specializat în rezistență: Xperia 10 VI cu o durată de viață a bateriei de 2 zile

Sony prezintă un smartphone specializat în rezistență: Xperia 10 VI cu o durată de viață a bateriei de 2 zile

Acesta dispune de difuzoare stereo frontale cu interval dinamic extins pentru o experiență de divertisment mai imersivă

16 mai 2024 – Sony prezintă noul smartphone mid-range Xperia 10 VI. Cu o baterie ce oferă o autonomie de două zile și un design compact, telefonul este conceput pentru confort și utilizare ușoară, chiar și cu o singură mână. Acesta are cu un ecran rezistent la apă, care folosește Corning® Gorilla® Glass Victus® pentru o utilizare de lungă durată. Datorită progreselor în ceea ce privește performanța procesorului și optimizarea energiei bateriei, timpul de redare video continuă a fost prelungit cu aproximativ 10% față de modelul anterior. În plus, telefonul Xperia 10 VI vine echipat cu o nouă aplicație „Video Creator”, care le va permite utilizatorilor să editeze și să filmeze cu ușurință conținut pentru a crea rapid videoclipuri. Difuzoarele stereo frontale au fost îmbunătățite în comparație cu modelul anterior, beneficiind acum de un volum mai mare și un interval dinamic extins. Această actualizare se traduce în performanțe superioare pentru bas și note înalte, care oferă un sunet mai clar și mai bogat.

Rezistent și compact, cu autonomie mare a bateriei și un design ușor

Xperia 10 VI impresionează cu o baterie puternică care asigură o autonomie ce depășește cerințele zilnice pentru vizionare, ascultare și realizare de conținut. Totodată, se remarcă printr-un design ușor și compact, cu o greutate de doar 164 de grame.

Bateria telefonului Xperia 10 VI rămâne sănătoasă timp de trei ani datorită tehnologiilor de încărcare de la Sony, care sunt concepute pentru a proteja bateria în timp. Funcția Battery Care previne supraîncărcarea, în timp ce Xperia Adaptive Charging monitorizează procesul de încărcare a telefonului pentru a preveni orice presiune inutilă asupra bateriei. De asemenea, a fost implementată și o viteză de încărcare sporită.

Dimensiunea telefonului este de 155 mm lungime și 68 mm lățime, făcându-l ușor de utilizat. Partea din spate este concepută dintr-un material din rășină semitransparentă mată, de culoare albă lăptoasă, care îi conferă telefonului un aspect moale. În plus, față de certificarea IP65/68 de rezistență la apă și praf, ecranul este conceput din Corning® Gorilla® Glass Victus®, o sticlă foarte rezistentă la căderi și zgârieturi, care asigură o durabilitate sporită și o experiență fără griji.

Echipat cu platforma mobilă Snapdragon® 6 Gen 1, performanța îmbunătățită a procesorului și optimizarea bateriei reduc consumul de energie, extinzând timpul de redare video continuă cu aproximativ 10% față de modelul anterior.

Cu „Video Creator”, videoclipurile scurte sunt create folosind fotografii și clipuri din galerie

Din aplicația „Video Creator”, videoclipurile scurte pot fi create fără efort din imaginile și videoclipurile deja existente în galeria telefonului. Procesul de realizare este mai scurt de un minut și este suficient să fie alese fișierele și ajustată durata dorită pentru a genera un videoclip nou.

Camera duală de pe spate oferă versatilitate, având trei distanțe focale (16 mm, 26 mm, 52 mm) pentru fotografiere. Chiar și cu un zoom 2x, utilizatorii vor putea să fotografieze subiecții aflați la distanță fără a se teme că vor deteriora calitatea imaginii. De asemenea, telefonul este echipat cu o funcție pentru aplicarea de efecte de culoare care va permite utilizatorilor să facă fotografii folosind o selecție de opțiuni presetate, astfel încât să nu fie nevoie de nicio editare înainte ca fotografiile să fie postate pe rețelele de socializare.

Stabilizarea optică a imaginii (OIS) nu se limitează la imaginile statice, ci este la fel de eficientă și pentru videoclipuri. Aceasta este disponibilă atât pe obiectivul superangular de 26 mm, cât și pe cel de 52 mm. Atunci când sunt filmate videoclipuri în mișcare, tehnologia exclusivă Optical SteadyShot™ garantează rezultate clare și stabile.

Telefonul Xperia 10 VI simplifică experiența de fotografiere prin încorporarea tehnologiei de detectare a contextului bazată pe inteligență artificială, care selectează în mod autonom setările optime pentru capturarea imagini perfecte.

Pentru portrete simple făcute oriunde, Xperia oferă o funcție care pornește un temporizator de 2 secunde atunci când utilizatorul ridică mâna, oferind suficient timp pentru ca acesta să se pregătească pentru fotografie.

O experiență cinematografică în buzunarul tău

Cu difuzoarele stereo frontale care au un interval dinamic mai mare decât cele ale modelului anterior, utilizatori se bucură de o calitate a sunetului echilibrată în mod natural atât pentru notele înalte, cât și pentru cele joase. În plus, ecranul Full HD+ OLED de 6,1 inchi este echipat cu un display Triluminous® pentru telefoane mobile, care încorporează tehnologia folosită pentru televizoarele BRAVIA® de la Sony, oferind posibilitatea de a crea o experiență imersivă de buzunar.

Telefonul Xperia 10 VI garantează divertisment de calitate oriunde, cu sunetul premium, ecranul și funcțiile camerei, toate alimentate de o baterie puternică, pentru distracție neîntreruptă. Acesta dispune de conectivitate Bluetooth®, inclusiv LDAC™ și include o intrare pentru căști de 3,5 mm, astfel încât utilizatorii se pot bucura de sunet de înaltă calitate atât prin căști cu fir, cât și fără fir. În plus, DSEE Ultimate™, care utilizează tehnologia AI proprietară Sony, redă sursele audio, cum ar fi serviciile de streaming, cu un sunet de calitate înaltă.

Angajamentul Sony față de sustenabilitate

Grupul Sony a stabilit un plan de mediu „Road to Zero”, care vizează o amprentă ecologică zero până în 2050. Pentru a atinge acest obiectiv, sunt luate măsuri care stabilesc, în același timp, obiectivele de mediu pe termen mediu ale companiei, etapizat. Ca parte a acestor obiective pe termen mediu, Sony își propune eliminarea materialelor de ambalare făcute din plastic pentru produsele mici nou fabricate, până în 2025.

Cutia produsului și tăvița principală a Xperia 10 VI sunt fabricate din materialul original Sony Original Blended Material, făcut din bambus, fibre de trestie de zahăr și hârtie reciclată, și face posibilă realizarea unui ambalaj individual complet lipsit de plastic. Pentru a completa eforturile continue pe care Sony le face pentru a reduce consumul de plastic, banda de plastic folosită pentru a sigila cutiile de transport a fost înlocuită cu hârtie pentru a face ambalajul mai ecologic.

În plus, aproximativ 50% din materiile prime pentru unele dintre piesele utilizate din interiorul și exteriorul telefonului sunt rășini ecologice (rășini reciclate, rășini pe bază de plante etc.), inclusiv SORPLAS™, un plastic reciclat rezistent la foc dezvoltat de Sony.

Accesibilitate

De la activarea controlului vocal până la mărirea dimensiunii textului, telefonul Xperia 10 VI poate fi personalizat în funcție de nevoile personale prin utilizarea setărilor și aplicațiilor de accesibilitate.

Accesorii

Carcasa cu stand pentru telefonul Xperia 10 VI

Telefonul XPERIA 10 VI are trei carcase în culori asortate, cu stand încorporat, potrivite pentru streaming live și apeluri video. Această carcasă subțire este concepută pentru a se potrivi perfect cu forma telefonului Xperia 10 VI, combinând manevrarea ușoară și funcționalitatea. De asemenea, este inclusă și o nouă curea inelară pentru un confort suplimentar. Pe lângă oferirea unei prinderi stabile, aceasta poate fi purtată și în jurul gâtului dacă este combinată cu o curea pentru gât (nu este inclusă). Carcasele folosesc, de asemenea, SORPLAS™ reciclat de la Sony ca parte a materiei prime.

Disponibilitate

Smartphone-ul Xperia 10 VI va fi disponibil în culorile Albastru, Negru și Alb și va putea fi precomandat începând cu 20 mai 2024. Livrarile urmând a se face începând cu mijlocul lunii iunie 2024.

Pentru mai multe detalii:

Video de lansare a produsului Xperia 10 VI: https://youtu.be/oHJQ6KGYxpk

Despre Sony Corporation

Sony Corporation este o filială deținută în totalitate de Sony Group Corporation și este responsabilă pentru activitățile de divertisment, tehnologie și servicii (ET&S) din cadrul grupului Sony. Cu viziunea de a “continua să ofere Kando și Anshin* oamenilor și societății din întreaga lume prin urmărirea tehnologiei și a noilor provocări”, Sony Corporation sprijină Grupul Sony cu ajutorul tehnologiei pentru a crea divertismentul viitorului împreună cu creatorii.

Pentru mai multe informații, vizitați: www.sony.net

* Ambele cuvinte japoneze, Kando înseamnă emoție, iar Anshin are diverse semnificații, cum ar fi liniște sufletească, reasigurare, fiabilitate și încredere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *