tehnikonline.ro articole Huawei se alatura Aliantei Globale UNESCO pentru Alfabetizare pentru a intensifica cultivarea talentelor

Huawei se alatura Aliantei Globale UNESCO pentru Alfabetizare pentru a intensifica cultivarea talentelor

Huawei a anuntat in cadrul evenimentului Mobile World Congress 2023 ca s-a alaturat Aliantei Globale pentru Alfabetizare (GAL) UNESCO. Anuntul a fost facut in cadrul unui Digital Talent Summit co-organizat de Huawei si „Institutul pentru Invatare pe tot parcursul vietii” (UIL Institute for Lifelong Learning), care serveste drept secretariat al GAL.
In cadrul evenimentului, Huawei si UIL au convenit sa promoveze in comun utilizarea tehnologiei pentru a creste gradul de alfabetizare. Cele doua parti au semnat un acord de cooperare prin care Huawei va finanta o extindere a initiativelor actuale ale UIL pentru a spori utilizarea tehnologiei de catre educatori in tarile in curs de dezvoltare. In prezent, initiativa UIL functioneaza in Bangladesh, Coasta de Fildes, Egipt, Nigeria si Pakistan.
Huawei este prima companie privata care a devenit membru asociat al GAL si compania este incantata de faptul ca propriile sale obiective se aliniaza cu viziunea GAL de eradicarea analfabetismului digital in randul tinerilor.

Directorul UIL, David Atchoarena, a explicat in cadrul evenimentului: “Lumea noastra aflata intr-o continua schimbare necesita eforturi sustinute si parteneriate puternice pentru a obtine o educatie de calitate si un proces de invatare pe tot parcursul vietii pentru toti.”
Atchoarena a continuat: “Expertiza Huawei din domeniul inovatiei in domeniul invatarii va fi un mare avantaj pentru Alianta Globala pentru Alfabetizare. Proiectele de colaborare, cum este al nostru, vor asigura ca nimeni nu este lasat in urma in aceasta calatorie.”

Vicky Zhang, vicepresedintele Huawei pentru comunicare corporativa, a adaugat: “Obtinerea unei educatii corecte este adesea cheia succesului in viata. In calitate de jucator important in sectorul tehnologic, Huawei considera ca are responsabilitatea de a oferi competente tehnologice in toate partile lumii, incercand sa facem tot posibilul pentru a include cat mai multi oameni.”
“Suntem mandri sa ne unim fortele cu UNESCO pentru a ne indeplini aceasta responsabilitate mai bine”, a adaugat Zhang.

Huawei considera ca talentul digital este un factor cheie in realizarea transformarii digitale, a unei cresteri economice solide si a unei calitati mai bune a vietii. Din 2008, Huawei a oferit o gama extinsa de programe pentru tinere talente. Sub umbrela ”Seeds for the Future” Huawei ofera anual catre zeci de mii de persoane burse si cursuri de formare digitala care vizeaza toate categoriile de varsta. De asemenea, compania organizeaza si sponsorizeaza competitii tehnologice in cadrul carora studentii isi pot extinde cunostintele, pot castiga premii si isi pot face noi prieteni.
Pana in prezent, programul Seeds for the Future al Huawei a contribuit la cultivarea a peste 2,2 milioane de talente digitale in peste 150 de tari. Academia TIC a companiei poate pregati aproximativ 200.000 de studenti in fiecare an. In 2021, Huawei a anuntat ca a investit deja 150 de milioane de dolari si a planificat sa investeasca inca 150 de milioane de dolari in dezvoltarea talentelor digitale pana in 2026, de care se asteapta sa beneficieze inca 3 milioane de persoane.

Despre Huawei

Huawei este un furnizor de top la nivel mondial in domeniul tehnologiei pentru industria IT&C, al infrastructurii in telecomunicatii si in cel al dispozitivelor inteligente. Cu solutii integrate in patru domenii cheie – retele de telecomunicatii, IT, dispozitive inteligente si servicii cloud – ne angajam sa aducem tehnologia digitala la fiecare persoana, in casa sau organizatie, pentru o lume inteligenta si conectata.
La Huawei, inovatia porneste de la nevoile clientilor. Facem investitii masive in cercetare, concentrandu-ne asupra inovatiilor de ruptura in tehnologie pentru a duce omenirea mai departe. Avem peste 194.000 de angajati si derulam operatiuni in mai mult de 170 de tari si regiuni. Fondata in 1987, Huawei este o companie privata, detinuta integral de propriii angajati.
Huawei Technologies S.R.L. depune toate eforturile pentru a mentine competitivitatea si siguranta retelelor pentru intreg portofoliul de produse, solutii si servicii end-to-end. Prin colaborare deschisa cu partenerii de ecosistem, cream valoare pentru clienti, imbunatatind experienta consumatorilor si inspirand organizatii de toate marimile sa inoveze. Huawei Technologies SRL si-a inceput operatiunile in Romania in anul 2003, unde are peste 2.300 de angajati si a dezvoltat colaborari cu toti marii operatori de telecomunicatii. Pentru detalii, vizitati www.huawei.com/ro sau urmariti-ne pe Facebook Huawei Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *