tehnikonline.ro articole Gartner estimează că livrările de dispozitive la nivel mondial vor scădea cu 4% în 2023

Gartner estimează că livrările de dispozitive la nivel mondial vor scădea cu 4% în 2023

   Livrările de dispozitive s-au diminuat pentru al doilea an consecutiv.

·       Livrările de PC-uri se vor reduce cu 7% în 2023, după o scădere cu 16% în 2022.

·       Nivelurile stocurilor de PC-uri vor reveni la normal în a doua jumătate a anului în curs.

·       Cicluri de înlocuire se extind cu intervale de la 6 la peste 9 luni pentru toate categoriile de dispozitive.

                                                              

Volumul total al livrărilor la nivel mondial pentru toate categoriile de dispozitive (PC-uri, tablete și telefoane mobile) este estimat că va înregistra o scădere de 4,4% în 2023, până la 1,7 miliarde de unități, potrivit celor mai recente estimări date publicității de Gartner. În 2022, piața livrărilor de dispozitive a scăzut cu 11,9%.

„Piațele supuse diverselor presiuni va continua să diminueze cererea de dispozitive pe tot parcursul anului 2023. De fapt, se estimează că volumul cheltuielilor pentru dispozitive efectuate de către utilizatorii finali va scădea cu 5,1% în 2023”, a declarat Ranjit Atwal, Senior Director Analyst la Gartner. „Așa cum încrederea în afaceri începea să își revină după cele mai grave perioade ale pandemiei, acum aceasta a scăzut semnificativ în majoritatea regiunilor. Nu ne așteptăm ca o reducere a inflației și punctul de bază al recesiunii să aibă loc până în al patrulea trimestru din 2023”, a adăugat Atwal.

Tendința descendentă care afectează piața de dispozitive se va diminua în 2023, în așteptarea unei perspective economice mai puțin pesimiste pe parcursul anului 2023, până la finalul său cheltuielile de consum și de afaceri urmând să reia tendința de creștere.

Nivelurile stocurilor de PC-uri vor reveni la normal până în 2H23

Dintre toate segmentele de dispozitive, livrările de PC-uri vor continua să înregistreze cea mai gravă scădere în 2023. Acestea sunt estimate să se contracte cu 6,8% în 2023, după o scădere de 16% marcată în 2022. Toate detaliile le puteți consulta în fișierele trimise atașat. Pentru întrebări aveți mai jos datele mele de contact.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *