tehnikonline.ro articole,comunicat de presa Bullitt Group colaborează cu gigantul de chipseturi MediaTek pentru primul smartphone din lume cu mesaje satelit-la-mobil

Bullitt Group colaborează cu gigantul de chipseturi MediaTek pentru primul smartphone din lume cu mesaje satelit-la-mobil

Dispozitivul, care se va lansa în Q1 2023, este o inovație tehnică ce depășește planurile altor jucători de comunicații renumiți angrenați în cursa spațială

29 noiembrie 2022: Bullitt Group, compania britanică inovativă de smartphone-uri, a încheiat un parteneriat cu principalul furnizor de chipset-uri, MediaTek, pentru a lansa primul smartphone din lume care folosește tehnologia de mesagerie bidirecțională prin satelit. Telefonul și serviciul prin satelit OTT vor fi disponibile pe piața comercială în primul trimestru al anului 2023 și vor încorpora o funcție gratuită de SOS prin satelit*.

Bullitt și MediaTek au lucrat împreună în ultimele 18 luni pentru a permite echiparea următoarei generații de smartphone-uri 5G proiectate de Bullitt cu tehnologia comunicațiilor directe prin satelit. Bullitt este primul care folosește chipsetul MediaTek 3GPP NTN (Non-Terrestrial Network). Software-ul proprietar și componentele de servicii au fost, de asemenea, dezvoltate în paralel pentru a furniza serviciul de mesagerie prin satelit OTT.

Software-ul dispozitivului este inteligent și comută la legătura prin satelit numai atunci când nu este disponibilă nicio conexiune celulară sau Wi-Fi. Serviciul se integrează cu contactele existente ale utilizatorului pentru a oferi o experiență perfectă atunci când este accesată legătura prin satelit pentru comunicarea cu un alt telefon aflat într-o rețea celulară. Timpul de conectare inițială la satelit și de trimitere a unui mesaj este de aproximativ 10 secunde.

Richard Wharton, co-fondator al Bullitt Group, a explicat: „Bullitt proiectează și produce telefoane mobile sub licențe Cat (Caterpillar Inc) și Motorola. De-a lungul a 13 ani am dezvoltat o înțelegere profundă a clienților noștri care, datorită naturii stilului de viață sau a muncii lor, se găsesc adesea în aer liber și frecvent în zone cu acoperire celulară slabă. La nivel global, utilizatorii de telefoane mobile pierd semnalul pentru zeci de miliarde de ore în fiecare an. Numai americanii pierd acoperirea celulară pentru peste 22 de miliarde de ore anual**. Pierderea semnalului este ceva ce am experimentat cu toții la un moment dat. În funcție de situație, asta poate însemna neplăceri, frustrare, anxietate, pierderea productivității sau chiar pierderea vieții”.

„Știm de mult timp că răspunsul a fost satelitul, dar o integrare „invizibilă” și perfectă într-un smartphone creează provocări tehnice enorme. MediaTek și Bullitt împărtășesc un spirit de pionierat și o istorie de inovație, așa că acum, la aproape doi ani de la începutul relației noastre, suntem împreună în fruntea unei noi ere în telecomunicații și a celui mai rapid și simplu mod pentru partenerii noștri de a oferi experiențe fără griji clienților lor”.

JC Hsu, Corporate Vice President și General Manager al Wireless Communications Business Unit la MediaTek a adăugat: „Această relație continuă istoria noastră îndelungată de inovație și leadership în formularea standardului 3GPP NTN, care combină conectivitatea celulară și prin satelit în același dispozitiv. Pe lângă cea mai recentă tehnologie mobilă și cele mai sofisticate și performante caracteristici de conectivitate celulară la care am lucrat, efortul 3GPP NTN pledează pentru accesul producătorilor de dispozitive la conectivitate prin satelit. Suntem foarte mândri că am creat tehnologia de mesagerie prin satelit bidirecțională utilizată în acest prim telefon disponibil pe piața comercială și că suntem pionieri în crearea ecosistemului bazat pe standardele 3GPP NTN pentru comunicațiile prin satelit”.

 

Despre Bullitt Group

Bullitt Group este o companie britanică inovatoare de smartphone-uri specializată în dispozitive, aplicații și servicii robuste și conectate prin satelit. Bullitt Group le permite clienților săi să-și folosească dispozitivul oriunde ar merge – fie că sunt șantiere, ferme de pescuit în larg sau în locuri rurale unde conectivitatea terestră nu poate ajunge. Moștenirea Bullitt Group în oferirea de dispozitive robuste rezistente, fiabile și rezistente, este susținută de utilizarea conectivității prin satelit pentru a oferi primul smartphone din lume conectat prin satelit. Dispozitivul conectat prin satelit al Bullitt Group le permite clienților să acceseze servicii de conectivitate în cele mai dificile și îndepărtate locații, permițând în același timp partenerilor săi MNO să ofere conectivitate dincolo de limitările rețelelor terestre. Pentru mai multe informații, vizitați: www.bullitt.com

*Serviciul SOS prin satelit este oferit gratuit pentru primele 12 luni

**Sursa: https://www.opensignal.com/2019/09/24/mobile-experience-in-rural-usa-an-operator-comparison 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *