tehnikonline.ro articole,comunicat de presa Xiaomi × Leica: Parteneriat Strategic în tehnologia imagistică. Seria Xiaomi 12S, dezvoltată în parteneriat cu Leica, s-a lansat în China continentală

Xiaomi × Leica: Parteneriat Strategic în tehnologia imagistică. Seria Xiaomi 12S, dezvoltată în parteneriat cu Leica, s-a lansat în China continentală

București, România, 4 iulie – Astăzi, Xiaomi a lansat noua serie Xiaomi 12S, dezvoltată în parteneriat cu Leica. Această gamă remarcabilă de produse imagistice reprezintă primul punct culminant al parteneriatului strategic în tehnologia imagisticii dintre Xiaomi și Leica. Întreaga serie aduce în prim-plan sisteme de procesare a imaginii diferite, dezvoltate împreună de Xiaomi și Leica, printre care lentilele Leica Summicron și profilurile de imagistică Leica. Toate acestea au rolul de a-i sprijini pe utilizatori să își exprime creativitatea, prin folosirea stilului autentic imagistic Leica.

 

Imagini autentice Leica, profiluri de imagini Leica

În noua eră a fotografiei pe mobil, Xiaomi și Leica au creat împreună un nou standard de excelență în fotografia pe smartphone. Prin combinarea expertizei celor de la Leica de înțelegere aprofundată a opticii, procesării și calității imaginii cu experiența bogată Xiaomi în fotografia computerizată pe telefoane inteligente, seria Xiaomi 12S oferă o calitate a imaginii fără precedent și culori care se ridică la standardele Leica.

Pentru a duce și mai departe tehnologia imagistică, Xiaomi și Leica au dezvoltat lentile optice sofisticate. Din poziția de model de vârf, Xiaomi 12S Ultra folosește capabilitățile de clasă mondială Leica în sistemul de lentile și aderă, în același timp, la standardele Leica de testare a calității optice, implementând totodată expertiza Xiaomi în miniaturizarea componentelor pentru a asigura o rezoluție și o sensibilitate la lumină ultra-înalte, precum și dispersie și un efect de flare reduse.

Logo - Xiaomi

Camera principală a telefonului Xiaomi 12S Ultra adoptă lentile asferice 8P pentru a răspunde la cele mai comune probleme ale fotografierii, precum efectele de flare și ghosting sau aberația cromatică. Modulul de camere al Xiaomi 12S Ultra vine și cu un strat de acoperire anti-orbire a lentilei, un strat de acoperire cu cerneală pe marginea lentilei, material ciclic copolimer de olefină și filtru de lumină infraroșu cu tehnologie de acoperire prin rotație. Împreună, toate aceste caracteristici produc imagini mai clare, constante pe toate lentilele.

Pe lângă design-ul optic avansat, seria Xiaomi 12S, dezvoltată împreună cu Leica, folosește și profilurile de imagine Leica, ce duc mai departe experiența de un secol în estetica imaginii a producătorului, asistată de algoritmii de ultimă oră. Pentru utilizatorul final, acest fapt înseamnă că are acces la două stiluri fotografice: “Leica Authentic Look” și “Leica Vibrant Look”. Ambele îi oferă fotografului libertate de creație.

  • ”Leica Authentic Look” asigură o imagine cât mai naturală, aspect pentru care compania Leica este recunoscută. Prin reținerea luminii și contrastul umbrelor adaugă impresia unei profunzimi tridimensionale fotografiilor, caracteristică a excelenței Leica la capitolul lumini și umbre dovedită în timp.
  • Stilul “Leica Vibrant Look” este dezvoltat de Xiaomi și Leica. Prin combinarea experienței Xiaomi în fotografia pe telefoane inteligente cu estetica de top Leica, fotografii vor putea capta mai ușor emoția momentului.

Seria Xiaomi 12S dezvoltată în parteneriat cu Leica aduce stilul autentic “Leica Image Look” pe un telefon inteligent.

Cameră profesională cu unghi larg și senzor foarte mare de 1

Xiaomi 12S Ultra este echipat cu senzorul Sony IMX989 de 1″ și implementează o matrice de pixeli Quad-Bayer cu dimensiuni individuale care ajung la 1.6μm. După procesul de pixel binning, acesta ajunge la 3.2μm și reduce zgomotul de imagine, extinde intervalul dinamic, captează mai multă lumină și oferă, per ansamblu, imagini mai clare în condiții de lumină redusă.

Xiaomi 12S Ultra este primul dispozitiv Android cu suport de înregistrare video și redare Dolby Vision HDR. Tehnologia Dolby Vision îmbunătățește clipurile video prin culori vii, o rată de contrast mai clară și detalii mai bogate, calitatea imaginilor devenind mai rafinată.

Xiaomi 12S Ultra folosește HyperOIS pentru o stabilizare ultraperformantă. Se asigură compensarea continuă a mișcării în timpul înregistrării video. HyperOIS folosește decalajul dintre două cadre pentru a conduce motorul OIS în poziția inițială. Astfel, oferă fiecărui cadru o gamă eficientă completă de stabilizare.

Xiaomi 12S și Xiaomi 12S Pro folosesc senzorul principal Sony IMX707 de 1/1.28″ și pixeli de 2.44μm după procesul de pixel binning. Cu ajutorul Xiaomi AI Image Solution și Xiaomi ProFocus, acești senzori funcționează și captează imaginile rapid. Dispozitivele au și un mod rafală de top ultra-rapid de 30fps și capabilități excepționale de fotografiere în condiții de lumină redusă. În plus, au implementată și funcția All-scene snapshot pe camerele lor, pentru ca utilizatorii să poată surprinde mai ușor momentele importante.

Seria Xiaomi 12S, dezvoltată în parteneriat cu Leica, a fost concepută pentru a fi mai prietenoasă cu fotografii și în faza de post-producție. Toate telefoanele au integrat formatul 10-bit RAW calibrat de Laboratoarele Adobe, cu metadate de corecție a culorilor integrate în fișiere. Atunci când se folosește Adobe Lightroom pentru a deschide fotografiile realizate cu seria Xiaomi 12S, softul Adobe Camera RAW le va optimiza automat pe baza metadatelor, oferindu-le fotografilor profesioniști un start bun pentru editare.

Un smartphone, două cipuri Xiaomi Surge

 

Xiaomi 12S Ultra, dezvoltat împreună cu Leica, este primul model flagship care va fi echipat cu două cipuri Xiaomi Surge proprietare, și anume cipul Xiaomi Surge P1 pentru încărcare rapidă și cipul Xiaomi Surge G1 pentru managementul bateriei. Acestea oferă mari îmbunătățiri în materie de încărcare și baterie, cât și pentru experiența de utilizare generală.

Xiaomi 12S Ultra are încărcare rapidă prin fir la 67W, încărcare wireless la 50W și încărcare inversă la 10W. La baza Xiaomi Surge Battery Management System se află o baterie anodă cu o singură celulă de silicon-oxigen de 4,860mAh și cipul Xiaomi Surge P1 de încărcare rapidă, care acceptă un curent de ieșire de până la 16A cu o eficiență de conversie de 96.8%. În plus, cipul Xiaomi Surge G1 de management al bateriei aduce o serie de algoritmi care au rolul de a asigura funcționarea în siguranță, de a monitoriza descărcarea și de a indica exact durata de viață a bateriei. Xiaomi 12S Ultra are și funcția de încărcare adaptivă pentru ca bateria să nu se supraalimenteze, iar astfel numărul de cicluri de încărcare este mai mare cu 25%.

Xiaomi 12S Pro este dotat cu cipul Xiaomi Surge P1 de încărcare rapidă, are încărcare prin fir la 120W, încărcare wireless la 50W și o baterie cu o singură celulă de 4,600mAh, în timp ce bateria de 4,500mAh de pe Xiaomi 12S se încarcă prin fir la 67W și wireless la 50W.

Performanțe flagship, ecran flagship

Ca flagshipuri de ultimă generație, seria Xiaomi 12S, dezvoltată în parteneriat cu Leica, este alimentată de noua platformă mobilă Snapdragon® 8+ Gen 1, construită pe procesarea TSMC la 4nm. În comparație cu Snapdragon® 8 Gen 1, dimensiunea Snapdragon 8+ Gen 1 este cu 21% mai redusă și atât unitatea de procesare centrală, cât și unitatea de procesare grafică au performanțe mai mari cu 10% și o eficiență energetică mai mare cu 30%.

Xiaomi 12S Ultra este echipat cu un nou sistem de disipare a căldurii, similar cu mecanismul biologic pe care frunzele unei plante îl folosesc pentru a absorbi apa. Pompa tridimensională de răcire a fost realizată ingenios cu o serie de canale care folosesc o rețea capilară pentru a introduce activ lichidul de răcire condensat pe partea opusă zonelor calde. Eficiența este îmbunătățită, iar conductivitatea termală a unei singure unități este cu 100% mai mare, în comparație cu sisteleme clasice VC de disipare a căldurii.

Xiaomi 12S Ultra și Xiaomi 12S Pro au ecrane AMOLED de 6.73″ din material luminiscent E5, care asigură niveluri profesionale de detalii, strălucire și performanță a culorii, o luminozitate maximă de 1500 niți, rezoluție 2K, gamă de culori P3 și rată de refresh AdaptiveSync Pro de la 1-120Hz. Xiaomi 12S este puțin mai compact, cu o dimensiune de 6.28″, iar display-ul are gamă de culori P3, HDR10+ și rată de refresh AdaptiveSync 120Hz.

De asemenea, în timpul evenimentului de lansare, au mai fost anunțate Xiaomi 12 Pro Dimensity Edition, Xiaomi Book Pro 16, Xiaomi Book Pro 14, Xiaomi Smart Band 7 Pro și Xiaomi Home WiFi.

Prețuri și disponibilitate

 

 

Xiaomi 12S Ultra este disponibil în două variante de culoare – Classic Black și Verdant Green, cu trei variante de stocare:

8GB+256G – cu prețul de 5,999 RMB

12GB+256GB – cu prețul de 6,499 RMB

12GB+512GB – cu prețul de 6,999 RMB

Xiaomi 12S Pro este disponibil în patru variante de culoare – Black, Purple, Green și White, cu patru variante de stocare:

8GB+128GB – cu prețul de 4,699 RMB

8GB+256G – cu prețul de 4,999 RMB

12GB+256GB – cu prețul de 5,399 RMB

12GB+512GB – cu prețul de 5,899 RMB

Xiaomi 12S este disponibil în patru variante de culoare – Black, Purple, Green și White, cu patru variante de stocare:

8GB+128GB – cu prețul de 3,999 RMB

8GB+256G – cu prețul de 4,299 RMB

12GB+256GB – cu prețul de 4,699 RMB

12GB+512GB – cu prețul de 5,199 RMB

Xiaomi 12 Pro Dimensity Edition este disponibil în două variante de culoare – Black și Blue, cu două variante de stocare:

8GB+128G – cu prețul de 3,999 RMB

12GB+256GB – cu prețul de 4,499 RMB

Specificații rapide Xiaomi 12S Ultra

Design 163.17 x 74.92 x 9.06mm

225g

Protecție IP68 la praf și apă

Spate asemănător cu pielea

Classic Black, Verdant Green

Sistem de imagine Sistem de camere Leica Summicron 1:1.9-4.1 / 13-120 ASPH.

Senzor unghi ultra-wide: 13mm f/2.2

Senzor de 1/2″ (SONY’s IMX586)

Matrice de pixeli 48MP Quad-Bayer

Pixel Binning: 12MP, 1.6µm 4-in-1 Super Pixel

Dual-PD Auto-focus

Suport mod macro

Senzor unghi wide: 23mm f/1.9 8P Lentile Asferice

Senzor 1″ (SONY’s IMX989)

Matrice de pixeli 50.3MP Quad-Bayer

Pixel Binning: 12.5MP, 3.2µm 4-in-1 Super Pixel

Octa-PD Auto-focus

Acoperire cu cerneală pe marginea lentilei

Acoperire multistrat ALD cu reflectanță ultra-redusă

Senzor telephoto: 120mm f/4.1 Periscop

Senzor 1/2″ (SONY’s IMX586)

Matrice de pixeli 48MP Quad-Bayer

Pixel Binning: 12MP, 1.6µm 4-în-1 Super Pixel

Dual-PD Auto-focus

Două stiluri fotografice: Leica Authentic Look, Leica Vibrant Look

Filtre Leica: Leica Vivid, Leica Natural, Leica BW Natural, Leica BW High Contrast

Sistem de lentile master

HyperOIS

Cameră frontalăSenzor de imagine 32MP RGBW

Format Imagine JPEG / HEIF

4096 x 3072 (default)

8192 x 6144 (50MP mode)

8-bit sRGB

DNG

4096 x 3072

10-bit Adobe RGB

Adobe Camera RAW

Format Video Default (H.264 / H.265)

7680 x 4320 24FPS

3840 x 2160 60FPS

3840 x 2160 30FPS

1920 x 1080 60FPS

1920 x 1080 30FPS

1280 x 720p 30FPS

Dolby Vision (10-bit Rec.2020 HLG H.265)

3840 x 2160 60FPS 80Mbps VBR

3840 x 2160 30FPS 80Mbps VBR

1920 x 1080 60FPS 55Mbps VBR

1920 x 1080 30FPS 35Mbps VBR

Slow Motion (H.264 / H.265)

1920 x 1080 480FPS

1920 x 1080 240FPS

1920 x 1080 120FPS

1280 x 720 3840FPS (viteza de captură 95ms, suport detecție mișcare, upscale pentru a scoate videoclipuri slo-mo de 12s)

1280 x 720 960FPS (captură max. 30s)

1280 x 720 480FPS

1280 x 720 240FPS

1280 x 720 120FPS

Peformanță Snapdragon® 8+ Gen 1 Mobile Platform

Noul sistem de răcire 3D

8GB / 12GB LPDDR5 (6400Mbps)

256GB / 512GB UFS 3.1

Reîmprospătare stocare FBO

Sisteme de încărcare Xiaomi Surge Battery Management System

Cip de management al bateriei Xiaomi Surge G1

Cip de încărcare Xiaomi Surge P1

4,860mAh (typical)

Încărcare turbo prin fir la 67W

Încărcare wireless turbo la 50W

Încărcare inversă la 10W

Ecran 6.73″ Dolby Vision® TrueColor Display

Samsung AMOLED LTPO, material E5

3,200 x 1,440, 522ppi

Luminozitate maximă 1,500 niți, HBM 1,000 niți (typ)

Senzor de lumină ambientală 360°

1-120Hz AdaptiveSync Pro

Profunzime a culorii nativă 10-bit, gamă de culori P3

Suport Dolby Vision®, HDR10+, HDR10, HLG

Sunet Difuzoare simetrice stereo

SOUND BY Harman Kardon

Suport Dolby Atmos®

Motor liniar pe axa-X

Conectivitate Dual 5G

Release 16

4×4 MIMO

Wi-Fi 6

4K QAM

160MHz Channel

2×2 MIMO

Suport 8×8 Sounding MU-MIMO

Bluetooth 5.2

Suport AAC / LDAC / LHDC / aptX Adaptive

Suport BLE Audio

Suport Snapdragon Sound™

Multi-functional NFC

Sistem de operare MIUI 13 bazat pe Android 12
Variante de stocare 8GB+256GB

12GB+256GB

12GB+512GB

Imaginile produselor sunt disponibile aici.

Despre Xiaomi Corporation

Xiaomi Corporation a fost fondată în aprilie 2010 și listată pe tabloul principal al Bursei de valori din Hong Kong la 9 iulie 2018 (1810.HK). Xiaomi este o companie de internet, telefoane inteligente și hardware inteligent, conectate printr-o platformă IoT. Punând accent deopotrivă pe inovație și calitate, Xiaomi este preocupată constant ca utilizatorii săi să se bucure de o experiență de înaltă calitate și totodată pune accent pe eficiența operațională. Compania construiește fără încetare produse uimitoare, cu prețuri juste, pentru a le permite tuturor oamenilor să se bucure de o viață mai bună prin intermediul unei tehnologii inovatoare.

Xiaomi este unul din cele mai mari mari branduri de telefoane inteligente la nivel mondial. Cota de piață a companiei în ceea ce privește livrările de smartphone-uri s-a clasat pe locul 3 la nivel global în primul trimestru din 2022. Compania a creat cea mai mare platformă AIoT (AI+IoT) pentru utilizatorii săi, cu 478 de milioane de dispozitive inteligente conectate la această platformă, în afară de telefoane și laptopuri, la data de 31 martie 2022. Produsele Xiaomi sunt prezente în peste 100 de piețe din întreaga lume. În august 2021, compania a fost listată pentru a treia oară în topul Fortune Global 500, urcând pe poziția 338, ceea ce reprezintă un avans de 84 de locuri față de 2020.

Xiaomi face parte din Hang Seng Index, Hang Seng China Enterprises Index, Hang Seng TECH Index și Hang Seng China 50 Index.

Pentru mai multe informații despre Xiaomi, vizitează: http://blog.mi.com/en/

Urmărește update-urile despre Xiaomi România pe Facebook, Instagram, Youtube.

CONTACTE MEDIA

Jolanta Stryjczak, Head of Public Relations, Xiaomi CEE & Nordic, e-mail: jolanta@xiaomi.com, +48 539 539 311

Gina Gavriliu, Marketing Manager Xiaomi România, e-mail: v-ginag@xiaomi.com

Ana Păun, PR Director, Confident Communications, e-mail: ana@confidentpr.com, 0723 750 722

Leica Camera – Un partener pentru fotografie

 

Leica Camera AG este un producător internațional premium de camere și optică. Reputația legendară a brandului Leica este bazată pe o tradiție îndelungată a calității excelente, măiestriei germane și design-ului industrial german, combinate cu inovațiile tehnologice. O parte integrantă a culturii companiei este reprezentată de diversitatea activităților derulate pentru avansul fotografiei. Pe lângă Galeriile Leica și Academiile Leica răspândite în întreaga lume, există și un Premiu Leica Hall of Fame, dar și Premiul Leica Oskar Barnack (LOBA), care este considerat unul dintre cele mai inovatoare forme de sponsorizare existente în acest moment. Mai mult decât atât, Leica Camera AG, cu sediul în Wetzlar, Hessen și un al doilea loc de producție în Vila Nova de Famalicão, în Portugalia, are o rețea internațională proprie vastă de organizații locale și magazine Leica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *