tehnikonline.ro articole,comunicat de presa Un nou model de dezvoltare a campusurilor inteligente, bazat pe transformare digitală, energetică și tranziția către zero emisii de carbon

Un nou model de dezvoltare a campusurilor inteligente, bazat pe transformare digitală, energetică și tranziția către zero emisii de carbon

București, 1 iulie 2022. Huawei prezintă un nou model de dezvoltare bazat pe transformare digitală, energetică și tranziția către zero emisii nete de carbon, ca soluție pentru campusuri inteligente în viitor, prin reformare și inovare sistematică. Fiind considerat un reper al aplicării acestui model de dezvoltare, campusul inteligent cu zero emisii de la Huawei integrează componente de planificare, construcție și implementare, ce permit o dezvoltare durabilă din punct de vedere social și vin în sprijinul țărilor pentru atingerea obiectivului de neutralitate a emisiilor de carbon.

Se preconizează că investițiile globale în tranziția energetică vor ajunge la 131 de trilioane de dolari până în 2050; investițiile Chinei vor ajunge la aproape 22 de trilioane de dolari, iar peste 150 miliarde de dolari vor fi investiți în campusuri inteligente cu zero emisii de carbon pe perioada celui de-al 14-lea plan cincinal (2021-2025).

foto un nou model de dezvoltare a campusurilor inteligente

Lumea consumă din ce în ce mai multă energie, ceea ce duce la creșterea emisiilor de carbon, iar transformarea în sectorul energiei este decisivă, având digitalizarea ca pilon principal.

Tranziția către zero emisii nete de carbon

În prezent, sistemele energetice și industriale globale sunt supuse unei transformări pe scară largă, cu scopul de a reduce emisiile de carbon și de a crește proporția de energie curată. Există un impuls semnificativ către decarbonizare, în care sistemele energetice evoluează pentru a fi mai diversificate, iar digitalizarea joacă un rol important în optimizarea energiei.

Modelul de dezvoltare bazat pe cele trei direcții propune o serie de metodologii pentru a inversa impactul negativ pe care dezvoltarea socială îl are asupra mediului și a le face, în schimb, să funcționeze astfel încât să determine beneficii durabile și sociale. În acest scop, abordarea sistematică va contribui la reducerea consumului de energie și a emisiilor de carbon la fiecare pas, incluzând pilonii strategiei, managementului, afacerilor și tehnologiei.

Mai exact, această strategie de dezvoltare se referă la transformările energetice și digitale cu zero emisii nete de dioxid de carbon din domeniile ecologiei, tehnologiei și din industrie, sprijinind evoluția și modernizarea acestora. Modelul stabilește un sistem energetic inteligent de decarbonizare, centrat pe date și informații. Prin integrarea fluxurilor de energie, de carbon, de informații și de valori, acesta va promova o dezvoltare socială eficientă și durabilă, bazându-se pe transformarea digitală pentru a consolida tranziția energetică și a atinge obiectivul de neutralitate a emisiilor de carbon.

Orice țară are nevoie de dezvoltare în toate cele trei direcții pentru a contribui la construirea unei infrastructuri energetice integrate inteligente, sustenabile, alimentate de tehnologii digitale. În acest sens, este nevoie de obiective de transformare clare și practice, care să reflecte starea actuală a sectorului energiei, a resurselor și a industriilor. Politicile trebuie să ghideze dezvoltarea economică și să promoveze modernizare, dezvoltarea regională, tranziția energetică, traiul bazat pe emisii reduse de dioxid de carbon, economisirea energiei și protecția mediului.

În acest context, campusurile vor acționa ca unități de bază ale orașelor, plasându-le în centrul procesului de agregare și dezvoltare industrială.

Cum funcționează campusurile inteligente cu zero emisii nete de carbon

Aproape 17.000 de campusuri contribuie la peste jumătate din producția industrială a Chinei și consumă aproape 70% din energia industrială națională. Campusurile industriale sunt responsabile de 31% din totalul emisiilor de carbon. Pentru a promova reducerea amprentei de carbon, Consiliul de Stat al Chinei a publicat Planul de acțiune pentru atingerea unui nivel maxim de dioxid de carbon înainte de 2030. Planul implică selectarea a 100 de orașe/campusuri-pilot reprezentative și sprijinirea acestora cu politici, fonduri și tehnologii pentru a facilita neutralitatea lor în materie de emisii de carbon.

Modelul de dezvoltare bazat pe cele trei direcții percepe campusurile inteligente ca pe un parcurs evolutiv, dinamic, gândit în etape. Prima etapă este cea a campusului inteligent (cu emisii reduse de dioxid de carbon), în care sunt utilizate resurse energetice pentru a promova economisirea și eficiența energetică. A doua etapă este cea a campusului energetic inteligent (cu emisii aproape zero de carbon), în care se dezvoltă un sistem energetic inteligent cu emisii zero. Cea de-a treia etapă – campusul inteligent bazat pe zero emisii de carbon (zero emisii nete) – integrează principiul complementarității multienergetice și al eficienței energetice, împreună cu gestionarea integrală a ciclului de viață al carbonului. Așadar, sinergia carbon-energie, big data și optimizarea modelelor de afaceri creează un parcurs clar de dezvoltare pentru campusurile de astăzi. Fiecare campus în parte se poate baza pe resursele energetice locale pentru a dezvolta obiective de transformare în etape, spre trecerea către zero emisii de carbon, energie și digitalizare.

În practică, modelul propus de dezvoltare are în vedere întregul lanț valoric, de la producția și transportul de energie, până la consum, distribuție și tranzacționare. Yancheng Power Supply Company a ales Huawei ca partener pentru transformarea digitală în sectorul energetic. După ce a implementat soluția Huawei pentru energie inteligentă și cu emisii reduse de carbon, compania a transformat cu succes managementul campusului său de la unul tradițional, al economisirii energiei, la unul bazat pe carbon, contribuind astfel în mod eficient la digitalizarea energiei în parcul său industrial și la construirea unui oraș digital, cu emisii reduse de carbon. „Soluția este fundamentul tehnic și practic pentru ca Yancheng Power Supply Company să exploreze piața emergentă a energiei digitale, să construiască un ecosistem cuprinzător de distribuție a energiei și să promoveze construcția de noi sisteme energetice”, a menționat reprezentantul Yancheng Power Supply Company.

Pentru utilizarea soluției de campus inteligent cu zero emisii de dioxid de carbon în cadrul proiectului Yancheng Low-carbon & Smart Energy Industrial Park, compania Huawei a fost desemnată câștigător în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor din cadrul WSIS 2022 (World Summit on the Information Society), care a fost co-organizat de UIT, UNESCO și PNUD pentru a promova obiectivele globale de dezvoltare durabilă.

Despre Huawei

Huawei este un important furnizor global de infrastructură de tehnologie a informațiilor și comunicațiilor (TIC) și dispozitive inteligente. Compania are 194.000 de angajați și operează în peste 170 de țări și regiuni. Fondată în 1987, Huawei este o companie privată deținută integral de angajații săi. Cu soluții integrate în patru domenii cheie – rețele de telecomunicații, IT, dispozitive inteligente și servicii cloud – s-au angajat să aducă tehnologia digitală fiecărei persoane, locuințe și organizații pentru o lume inteligentă, complet conectată.

Portofoliul complet de produse, soluții și servicii Huawei este competitiv și sigur. Prin colaborarea deschisă cu partenerii ecosistemului, creează valoare de durată pentru clienți, fac eforturi pentru a oferi oportunități oamenilor, pentru a îmbogăți viața de acasă și pentru a inspira inovație în organizațiile de toate formele și dimensiunile. La Huawei, inovația se concentrează pe nevoile clienților. Compania investește masiv în cercetarea de bază, concentrându-se pe descoperiri tehnologice care duc lumea înainte. Pentru mai multe informații, vizitați Huawei online pe www.huawei.com sau urmăriți-ne pe:

http://www.linkedin.com/company/Huawei

http://www.twitter.com/HuaweiEUNews

http://www.facebook.com/HuaweiRO

http://www.youtube.com/Huawei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *