tehnikonline.ro articole,comunicat de presa Potrivit unui studiu internațional, un consum moderat de bere poate crește varietatea bacteriilor benefice din intestin

Potrivit unui studiu internațional, un consum moderat de bere poate crește varietatea bacteriilor benefice din intestin

București, 28 iunie 2022: Potrivit unui studiu internațional, recent publicat de către ACS Journal of Agricultural and Food Chemistry, consumul moderat de bere cu sau fără alcool, poate crește varietatea bacteriilor din intestin, influențând pozitiv flora intestinală. Microorganismele din tractul gastrointestinal uman au un impact direct asupra bunăstării organismului. Fiind o băutură naturală obținută printr-un proces de fermentare, berea conține microorganisme, polifenoli și alți compuși care pot contribui la sănătatea sistemului digestiv și în plus, poate reduce riscul de apariție a mai multor boli cronice.

Integrată într-un stil de viață sănătos și adoptând o alimentație echilibrată, care să conțină fibre, proteine, vitamine, minerale și carbohidrați, berea poate oferi organismului beneficii, fiind o băutură alcătuită din ingrediente 100% naturale: apă, în proporție de peste 90%, cereale, hamei și drojdie.

Foto2

„Berea oferă numeroase beneficii organismului, hidratează, poate ajuta la menținerea unei greutăți optime, are proprietăți antioxidante și neuroprotectoare datorită melatoninei și conține vitamine și minerale, datorită ingredientelor naturale din care este fabricată. Pe timpul verii este o foarte bună opțiune pentru hidratare însă este foarte important să nu uităm de moderație.  Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, consumul moderat de bere este de 330 ml/zi pentru femei și 660 ml/zi pentru bărbați”, spune dr. Alin Popescu, Secretar General al Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

Foto1

Beneficiile consumului moderat de bere

  1. Crește diversitatea bacteriilor intestinale

Potrivit aceluiași studiu, consumul moderat de bere, de 330 ml/zi pentru femei și respectiv 660 ml/zi pentru bărbați, poate crește diversitatea bacteriilor intestinale. De altfel, greutatea corporală, masa de grăsime corporală și markerii cardiometabolici serici pentru sănătatea inimii și metabolism nu au suferit modificări semnificative.

  1. Menține inima sănătoasă

Berea este o băutură aliment, iar unul dintre mineralele pe care îl regăsim în compoziția berii este potasiul, cunoscut pentru susținerea activității cardiace. Datorită ingredientelor naturale din care este compusă, atunci când este consumată în cantități moderate, aduce beneficii organismului. Adoptarea unui stil de viață activ și sănătos, poate preveni inclusiv bolile cardiovasculare. În urma unui studiu realizat de către dr. Marina Oțelea, derulat chiar sub egida Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, a reconfirmat faptul că berea consumată moderat poate contribui la scăderea incidenței bolilor cardiovasculare, influențând factorii implicați în menținerea echilibrului fluido-coagulant al sângelui.

Dr. Alin Popescu

  1. Hidratează

Berea fără alcool poate fi o bună opțiune de hidratare pe timpul verii și nu numai, având un conținut de peste 90% apă, oferind totodată organismului vitamine și minerale, fiind și o sursă de compuși bioactivi, precum polifenolii. În plus, berea poate furniza organismului minerale și antioxidanți, substanțe care ajută corpul să se refacă după efort fizic. Berea conține și carbohidrați, sodiu, potasiu și magneziu, care pot contribui la atenuarea senzației de oboseală musculară.

Despre Centrul de Studii despre Bere Sănătate și Nutriție

Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție este o entitate cu caracter științific, rezultat al demersului celor trei membri fondatori: dr. Corina – Aurelia Zugravu, lector universitar în cadrul UMF “Dr. Carol Davila”, căreia îi revine și calitatea de Președinte în cadrul Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, dr. Alin Popescu, medic primar în medicină sportivă și consultant în probleme de nutriție, deținând calitatea de Secretar general, și dr. Mihaela Begea, doctor în științe inginerești.

Înființat în luna decembrie a anului 2011 și lansat oficial în data de 7 martie 2012, Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție are drept obiectiv investigarea efectelor consumului moderat de bere asupra organismului uman prin derularea de studii științifice și diseminarea informațiilor în domeniu în rândul comunității medicale și a publicului larg.

Pentru a contribui activ la promovarea domeniului cercetării de la noi din țară, Centrul finanțează anual studii de cercetare în

domeniu, sub forma de burse acordate studenților, masteranzilor, doctoranzilor sau cadrelor universitare, indiferent de vârstă. Toate detaliile privind structura și componența Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție pot fi găsite la adresa:

www.beresanatatenutritie.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *