tehnikonline.ro articole,comunicat de presa Weekly Bitpanda Pro market recap #60 Buletin informativ

Weekly Bitpanda Pro market recap #60 Buletin informativ

Principalele evenimente ale săptămânii:

 

  • Majorarea dobânzilor de către FED impactează piața de cripto
  • Există posibilitatea ca Bitcoin să fie pe punctul de breakout
  • Sentiment de pesimism în rândul investitorilor
  • Ethereum urmează parcursul Bitcoin
  • Altcoin-uri încearcă să găsească un punct minim

 

Majorarea dobânzilor de către FED impactează piața de cripto

Piața de cripto continuă să întâmpine dificultăți în prima săptămână a lunii mai. Marile altcoin-uri sunt departe de vârfurile pe care le-au format în 2021, iar acum se luptă să găsească un punct minim. În ultimele luni, majorările dobânzilor ratelor efectuate de către FED (The Federal Reserve System) par să fi afectat din ce în ce mai mult piața criptomonedelor. Reuniunea FED care a avut loc miercuri, 4 mai, a jucat un rol major în volatilitatea generală a pieței, mulți investitori așteptându-se la creșteri și mai agresive ale dobânzilor decât înainte. FED a majorat dobânzile cu 0,50% – deși este cea mai mare creștere de acest fel din ultimele două decenii, această creștere a fost în conformitate cu așteptările investitorilor. Creșterea creează un interval țintă cuprins între 0,75% și 1% după o creștere de 25 de puncte de bază în martie. La doar câteva ore după anunțul FED, valoarea BTC a început să se apropie de 38.000€.

 Bitpanda PRO

Există posibilitatea ca Bitcoin să fie pe punctul de breakout

Bitcoin construiește o formațiune descendentă în interiorul unui canal ascendent, iar prețul formează o bază pe zona de rezistență. Cu toate acestea, eventualitatea apariției bearish move (pe piețele financiare, aceasta poate fi definită ca o tendință de scădere a acțiunilor unei industrii sau scăderea generală a indicilor de piață largi, fiind caracterizată de un pesimism puternic al investitorilor cu privire la scenariul de scădere a prețurilor) încă nu a dispărut. Indicatorii de impuls dau semnale mixte, RSI-ul (Relative Strength Index) raportând valori neutre la 50, iar MACD-ul (Moving Average Convergence Divergence Indicator) încă plutește în teritoriu negativ.

https://www.tradingview.com/x/IFj78Qwo

Marile candle wicks marchează niveluri dinamice de rezistență. Bitcoin își formează cel mai scăzut nivel local pe canalul ascendent, dar numai un breakout va confirma acțiunea de urcare a prețului. Este de așteptat ca altcoins să urmeze mișcările Bitcoin.

 Bitpanda Pro_

Sentiment de pesimism în rândul investitorilor

Potrivit indicelui Crypto Fear & Greed, principalul sentiment pe piața cripto rămâne pesimismul. Săptămâna aceasta, indicele a subliniat un sentiment de frică și uneori de frică extremă pe piață, oscilând în jurul valorii de 20/100 și 25/100. O abordare prea presimistă a piețelor duce, de obicei, la vânzări când prețul este mic. Din punct de vedere istoric, căutarea oportunităților de cumpărare în perioadele în care este înregistrat un sentiment de pesimism pe piață a dus adesea la câștiguri.

Ethereum urmează parcursul Bitcoin

Ethereum urmărește aproape aceleași mișcări de preț ca Bitcoin și se mișcă în interiorul unei formațiuni ce indică o scădere a prețului. Prețul a sărit de linia de suport inferioară și acum încearcă să urmeze Bitcoin, într-un posibil breakout, care ar putea împinge prețul mai sus, peste pragul de 3.000€. Cu toate acestea, dacă ar avea loc o confirmare eșuată a mișcării de bullish (în cripto, bullish – a fi optimist implică achiziționarea unei piețe de bază pentru a obține profit din vânzarea pieței în viitor, odată ce prețul a crescut), aceasta ar putea împinge prețul ETH către retestarea în zonele de suport de 2.300€.

https://www.tradingview.com/x/r8RlHNqn

Altcoin-urile încearcă să găsească un punct minim

Solana a scăzut la nivelul de 80€, marcând cel mai scăzut nivel din 15 martie, prețul coborând considerabil de la 124€, nivel atins acum aproximativ o lună.

Rețeaua Solana a fost oprită duminică timp de șapte ore după ce un număr crescut de tranzacții efectuate de roboții NFT Candy Machine a provocat un blocaj semnificativ.

https://www.tradingview.com/x/mKRLKiQQ

Potrivit raportului Solana cu privire la această întrerupere, rețeaua a fost inundată de șase milioane de tranzacții pe secundă de către roboți, ceea ce a făcut ca validatorii să rămână fără memorie și astfel să se prăbușească rețeaua, deși nu există nicio dovadă care să confirme un atac tip DDos.

SOL, a șasea cea mai mare criptomonedă pentru capitalizarea pieței, se luptă acum, la fel ca și ADA, care ocupă acum locul opt, anul trecut poziționându-se pe locul trei. După ce a înregistrat un maxim la 2.60€, Cardano se tranzacționează acum în jurul valorii de 0,80€. Prețul a scăzut din 21 septembrie și se deplasează sub o linie de tendință descendentă.

https://www.tradingview.com/x/xDaqAjDT

O altă monedă care a înregistrat pierderi majore este IOTA, prețul acesteia scăzând sub 0,50€, defectându-se într-o zonă de suport orizontală, care anterior era în stagnare de mai bine de un an. Pe graficul zilnic, prețul este în scădere alături de o linie de suport descendentă, cu indicatorii TA (Technical Analysis Indicator) care continuă să semnaleze un bearish momentum.

https://www.tradingview.com/x/xFQPXmYE

Graficul zilnic arată că prețul IOTA a scăzut alături de o linie de suport descendentă de la începutul anului. Deși linia a fost validată de trei oi, panta ei nu este sigură din cauza prezenței mai multor fitiluri inferioare lungi. Doar o spargere din linia superioară descendentă ar putea duce la o inversare a tendinței de bearish move.

Ai urmărit evoluția prețului Bitcoin sau formațiunile mai mici ale capitalurilor și dorești să acționezi din mers asupra mișcărilor înregistrate în piață? Investește folosind aplicația Bitpanda PRO disponibilă atât pentru IOs, cât și pentru Android sau varianta de desktop.

Disclaimer

Aceste informații au scop pur informativ și nu trebuie tratate drept sfaturi financiare.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *