tehnikonline.ro articole,comunicat de presa UBISOFT SCALAR: NOUA TEHNOLOGIE CARE REINVENTEAZA PROCESUL DE DEZVOLTARE A JOCURILOR VIDEO

UBISOFT SCALAR: NOUA TEHNOLOGIE CARE REINVENTEAZA PROCESUL DE DEZVOLTARE A JOCURILOR VIDEO

Bucuresti, 31 martie 2022 – Ubisoft anunta Scalar, un nou tool care elimina constrangerile tehnice pentru dezvoltatori si asigura crearea jocurilor video la o scara fara precedent.

Prin intermediul acestei tehnologii, componentele si sistemele engine-urilor traditionale sunt transformate in microservicii Cloud, optiune ce permite utilizarea unei cantitati nelimitate de putere pentru rularea diverselor tipuri de continut, de la lumi virtuale complexe pana la simulari de joc detaliate. Ubisoft Scalar permite, de asemenea, actualizarea si imbunatatirea experientelor oferite in timp real, precum si includerea unor noi functii si componente, fara a impacta activitatea jucatorilor.

Scalar_KeyArt_960x540px

“Prin plasarea independenta a microserviciilor in Cloud, Ubisoft Scalar elimina limitarile sistemelor traditionale si schimba modul in care jocurile sunt create si experimentate. Aceasta tehnologie ofera libertatea necesara pentru realizarea jocurilor viitorului si le permite dezvoltatorilor sa se concentreze pe design, pentru a oferi comunitatii experiente de joc memorabile si distractive”, spune Ioan Manea, Senior Programmer, Ubisoft Bucuresti.

Proiectul Scalar este o initiativa a Departamentului de Tehnologie Ubisoft, grup care reuneste peste 500 de experti in tehnologie, cu misiunea de a dezvolta tool-uri si tehnologii inovatoare care imbunatatesc modul in care sunt realizate jocurile video.

Ioan Manea, Senior Programmer, Ubisoft Bucuresti

Dezvoltarea Scalar este condusa de Ubisoft Stockholm, cu suport din partea studiourilor Massive Entertainment din Malmö, Redlynx din Helsinki, Ubisoft Bucuresti si Kiev. Pe plan local, o echipa de specialisti contribuie la implementarea și functionarea optima a tuturor serviciilor online si ofera suport in facilitarea procesului de deployment pentru aceasta noua tehnologie.

Ubisoft Scalar va fi distribuit in timp catre toate studiourile Ubisoft ale căror proiecte necesita Cloud Computing. In momentul actual, Ubisoft Stockholm lucreaza la un nou IP care foloseste tehnologia Scalar – mai multe informatii despre acest proiect vor fi comunicate la o data ulterioara.

Despre Ubisoft

Echipa globala Ubisoft, de 20.000 de colegi, care lucreaza in peste 40 studio-uri din lume, este unita de o misiune comuna – aceea de a imbogati vietile jucatorilor cu experiente de gaming originale si memorabile. Aceeasi ambitie ne mobilizeaza si pe noi, la Ubisoft Romania, unde cream jocuri care ajung la milioane de oameni de pe tot globul. Lucram cu alte studio-uri Ubisoft de top la dezvoltarea de lumi iconice in industria de entertainment – de la Assassin’s Creed si Tom Clancy’s Ghost Recon, la Watch Dogs, Just Dance si multe alte proiecte ce urmeaza sa fie anuntate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *