tehnikonline.ro articole,blog,comunicat de presa Ce sunt cosurile de colectare selectiva

Ce sunt cosurile de colectare selectivaProbabil ai auzit vorbindu-se de cosuri colectare selectiva si te-ai gandit ce sunt acestea si ce poti face cu ele. Ei bine, acestea nu sunt doar niste simple cosuri gunoi. Cosurile speciale pentru colectare selectiva sunt “vedetele” reciclarii si cel mai mare ajutor cand vine vorba despre acest proces. Datorita lor, procesul de colectare selectiva devine mult mai simplu si mai eficient si poate fi facut de toata lumea. Indiferent ca vorbim despre copii sau adulti, atata timp cat sunt respectate niste reguli si ne vom ghida dupa codurile de culori, colectarea selectiva si, implicit reciclarea, vor fi floare la ureche. Codurile de culori sunt urmatoarele:

-Verde. Corespunde obiectelor de sticla. Cum este reciclat sticla? Odata sortata, sticla este topita la temperaturi foarte ridicate. Substanta lichida obtinuta este plasata in forme pentru a forma sticle si borcane de sticla. Apoi vede lumina zilei pentru a doua oara.

-Galben. Constituie culoarea corespunzatoare deseurilor de plastic: ambalaje, sticle etc. De asemenea, permite depozitarea produselor din carton.

-Albastru. Aceasta culoare este folosita in general pentru depozitarea hartiei: ziare, reviste, pliante etc.

Exista si alte culori mai putin standardizate, chiar daca sunt mai putin disponibile. De exemplu, rosul sau negrul care simbolizeaza deseurile organice, inclusiv resturile alimentare.

De unde putem achizitiona astfel de cosuri? Recomandama magazinul online sanito.ro, unde exista cosuri pentru colectarea selectiva, eurocontainere si pubele, dar si multe alte produse pentru curatenie si intretinerea spatiilor si cladirilor.

Ce modele de cosuri putem selecta? Am ales 3 dintre ele, dar gama este mult mai variata:

1.Trelleborg A sunt cosuri modulare pentru colectare selectiva din otel inoxidabil. Acestea sunt containere de reciclare modulare, echipate cu pubele interioare de gunoi din metal pentru curatare si manipulare usoara. Trelleborg A este realizat la exterior din otel inoxidabil de inalta calitate si se poate personaliza cu autocolante colorate pentru o separare eficienta a deseurilor. Acest model poate fi realizat, de asemenea, din metal ultra rezistent in diferite culori. Poate fi adus clientilor la comanda.

  1. Nykoping B Cosuri modulare pentru reciclare cu design elegant din metal.Versiunea colorata a modelului Nykoping A, acest model se potriveste perfect in orice birou, scoala, institutie publica, spatii comerciale sau zona urbana. Potrivit atat pentru uz interior si exterior. Culorile si autocolantele sunt personalizate pentru o separare usoara a deseurilor. Dimensiuni: (3×50/60L): 90 x 30 x 61 cm. Materialul este metal ultrarezistent. Culorile si inscriptionarile pot fi personalizate.
  1. Mai recomandammodelul HORSENS. Acest set pentru colectare selectiva este realizat din otel inoxidabil, atat de necesar pentru acasa, cat si pentru birou. Setul de reciclare HORSENS are un design compact, fiind prevazut cu trei cosuri de gunoi individuale pentru o sortare mai usoara a deseurilor. Culorile si autocolantele sunt personalizate pentru a satisface cerintele de separare a deseurilor. Fiecare dintre cele trei pubele este echipata cu suport pentru sacul de gunoi, pentru o inlocuire si o colectare  Aceasta statie de reciclare are un design modern si elegant, fiind ideala atat pentru companii, cat si pentru locuinte. Dimensiunile relativ reduse il fac de neinlocuit in oricare spatiu, avand 3 x 50/60 litri si dimensiuni de 70 x 30 x 70 cm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *