tehnikonline.ro articole Cele 6 tipuri de hartie care ne sunt alaturi toata viata

Cele 6 tipuri de hartie care ne sunt alaturi toata viata

Cu toate ca traim in era tehnologiei si ca cele mai multe activitati ale noastre sunt desfasurate pe laptop sau telefon, hartia inca are un rol important in viata noastra.

 

Da, am trecut de la presa tiparita la cea electronica, au cam disparut ziarele pe care le citeam odinioara, dar copii nostri noteaza tot pe caiete, noi luam notitele tot pe agende, iar facturile, contractele si multe alte documente sunt printate tot pe hartie, iar aceste articole pentru birotica si papetarie inca sunt importante.

 

Oricum ne-am intoarce, hartia e acolo si va fi mereu asa. Oricat am incerca sa renuntam la ea, nu cred ca va fi vreodata posibil sau cel putin nu prea curand.

Pentru a ne aduce aminte de vremurile cand hartia era cel mai important lucru pentru munca noastra, am decis sa prezint 6 tiputi de hartie pe care le stim, le-am folosit si o facem chiar si in prezent.

 

Un lucru important pe care trebuie sa-l stim despre acele articole din hartie, este ca aceasta nu e universala si ca hartia pentru fotografii nu poate fi folosita si la scris sau printare a documentelor si asa este si invers. Eu zic sa incepem.

 

Primul tip de hartie despre care vreau sa vorbim astazi este cea pentru printarea color. Este folosita pentru bannere, flyere sau coperti speciale. Ea a fost conceputa pentru ca pigmentul color sa fie conservat in cele mai bune conditii, asa cum se poate vedea la invitatii si felicitari.

 

Un al doilea tip de hartie este cel pentru printarea fotografiilor. Hartia de acest tip este lucioasa si are o suprafata perfecta. In functie de imprimanta folosita pentru printarea pozelor, hartia poate fi mai groasa sau mai subtire, de o claritate mai buna sau mai slaba, iar contrastul poate fi observat mai mult sau chiar deloc. In ceea ce priveste acest tip de hartie, diferenta o face imprimanta, cu cat e mai calitativa, cu atat si pozele se vor vedea mai bine.

 

Hartia tipografica este cel de-al treilea tip. Ea este hartia normala pe care o folosim cand scriem sau tiparim diverse documente. este subtire, poate avea diverse dimensiuni si este folosita de toata lumea, atat la job cat si la scoala.

 

Hartia color  este folosita pentru proiecte speciale. Poate fi folosita pentru orice fel de imprimante si se poate gasi sub diferite dimensiuni si greutati.

 

Hartia creponata cred ca este una dintre cele mai cunoscute. Ea este folosita la lucrul manual, de cele mai multe ori in scoli. Are o textura subtire si aspra, se rupe repede, iar noi am folosit-o mai mereu la orele de desen din scoala primara, deci nu avem cum sa trecem peste ea.

 

Hartia termica este o alta hartie speciala, mai rar folosita si aproape deloc in cadrul casnic. Este un gen de hartie ce se coloreaza negru sau albastru la atingerea unei imprimante cu ace, termica. Este folosita in principal in domeniul industrial, ca de exemplu la cartela de metrou.

 

Sanito.ro pune la dispozitia clientilor tot felul de tipuri de hartii, chiar si sticky notes mai bine ai arunca o privire pe site si te-ai convinge singur de calitatea si pretul redus al produselor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *