tehnikonline.ro articole Photo Gallery, disponibilă pe telefoanele Huawei P40 Series, dispune de o funcție specială pentru centralizarea fișierelor din mai multe dispozitive

Photo Gallery, disponibilă pe telefoanele Huawei P40 Series, dispune de o funcție specială pentru centralizarea fișierelor din mai multe dispozitive

Telefoanele Huawei P40 Series dețin o galerie foto special concepută pentru a centraliza fișierele din mai multe dispozitive, funcție posibilă datorită tehnologiei distribuite HUAWEI. Această specificație se dovedește a fi foarte utilă pentru utilizatori, mai ales în contextul actual, în care dețin și folosesc multe dispozitive inteligente. Această soluție ingenioasă permite localizarea cu ușurință a fișierelor media, fie că este vorba despre un selfie realizat cu un alt telefon HUAWEI, o fotografie realizată cu tableta sau un videoclip salvat pe laptop.

Se poate întâmpla ca utilizatorii să nu găsească anumite imagini sau videoclipuri sau, pur și simplu, să uite unde le-au salvat, ținând cont de gadget-urile pe care le folosesc la momentul respectiv. Photo Gallery vine în ajutorul acestora și oferă posibilitatea de a identifica rapid fișierul media căutat.

Cross Device Photo Gallery: Un sistem de fișiere distribuit care permite dispozitivelor să partajeze fișiere media între ele

Sistemul de operare EMUI 10.1, pe care rulează Huawei P40 Series, introduce Galeria Foto pentru mai multe dispozitive, care permite vizualizarea și partajarea de fișiere media, indiferent unde sunt salvate. Tehnologia distribuită HUAWEI le permite utilizatorilor să vizualizeze toate fișierele media salvate, dacă dispozitivele sunt conectate la același Wi-Fi și au un ID HUAWEI activ comun. O imagine salvată pe un alt smartphone, pe laptop sau pe tabletă va putea fi localizată, căutată și descărcată pe un smartphone Huawei P40 Series.

Deși utilizatorii pot vizualiza fișierele media din celelalte dispozitivele HUAWEI pe ecranul Huawei P40 Series, acestea nu ocupă spațiu de stocare suplimentar pe smartphone. Astfel, cu Cross Device Photo Gallery, pot fi descărcate imagini de pe alte dispozitive și salvate local, fără grija unei memorii suprasolicitate.

În plus, platforma ordonează fișierele media, astfel încât utilizatorul poate vedea exact unde au fost salvate și în ce format. Acesta poate introduce cuvinte cheie sau etichete pentru a le căuta rapid. De exemplu, dacă introduce termenul „flori”, Cross Device Photo Gallery va căuta toate imaginile cu flori, le va afișa, iar utilizatorul le va putea distribui cu ușurință prietenilor sau le poate descărca pe telefonul Huawei P40 Series.

Cum pot fi căutate de pe ecranul Huawei P40 Series imagini salvate pe alte dispozitive?

În cazul în care utilizatorul caută o anumită imagine, este nevoie doar de doi pași simpli pentru a o găsi. Înainte de a începe procesul, acesta trebuie să se asigure că toate dispozitivele sunt deschise.

Astfel, primul pas presupune conectarea tuturor dispozitivelor la același ID HUAWEI și la același AP Wi-Fi. Ulterior, utilizatorul trebuie să se asigure că activează Bluetooth-ul din setări pe toate dispozitivele și că accesează funcționalitatea mai multor conexiuni pentru a activa Multi-Device Collaboration.

După parcurgerea acestor doi pași, utilizatorul trebuie să acceseze Galeria Foto și să selecteze Album. Sub bara de căutare, vor fi afișate două opțiuni: Acest dispozitiv și Alte dispozitive.

Astfel, cu Cross Device Photo Gallery disponibilă pe Huawei P40 Series, căutarea de fișiere media din diverse dispozitive devine mai ușoară ca niciodată, iar cele mai frumoase amintiri adunate în timp sunt la câteva clicuri distanță.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *