tehnikonline.ro articole,blog,comunicat de presa Cum ne uscam mainile: hartie sau uscoator?

Cum ne uscam mainile: hartie sau uscoator?

Ni s-a spus inca din copilarie ca trebuie sa ne spalam pe maini, dar de ce? Acest lucru se datoreaza faptului ca igiena proasta a mainilor poate cauza grave probleme de sanatate. Stiati ca 80% din infectiile precum gripa sunt transmise prin maini? Pentru o igiena buna a mainilor, uscarea mainilor este la fel de importanta ca si spalarea. Deci, intre servetele de hartie si uscatorul de maini, care este cea mai igienica metoda de uscare a mainilor?

Prosoapele de hartie pot fi gasite in toata lumea, sub diferite forme si in diferite distribuitoare, dar de ce sunt atat de populare?

Mainile se usuca mult mai repede cu prosoape de hartie, fie ca sunt prosoape pliate sau simple servetele, decat cu uscatoarele traditionale de maini, care se potrivesc stilului nostru de viata zilnic. In plus, studiile au aratat ca uscarea mainilor cu consumabile hartie, timp de 10 secunde, ar fi la fel de eficienta precum utilizarea unui uscator de mana traditional cu aer cald timp de 40 de secunde.

Contaminarea incrucisata

Deoarece servetele de hartie sunt foarte eficiente in uscarea mainilor, riscul de a parasi toaleta cu mainile umede este redus. Aceasta este una dintre problemele cu uscatoarele traditionale de maini, care necesita mult timp sa usuce mainile: un risc si mai mare pentru cei care nu au rabdare sa-si usuce corect mainile.

A pleca cu mainile umede, fara a folosi produse hartie, creste sansele de a contracta germeni, ceea ce face spalarea mainilor inutila. Bacteriile prospera in medii umede, chiar daca te speli pe maini corect.

Pentru uz individual, prosoapele de hartie exista in diferite grosimi. Adesea, cand toaletele au prosoape groase de hartie, dau impresia de lux si confort. Astfel de prosoape, de calitate, veti gasi la magazinul sanito.ro. Preturile sunt foarte bune si exista mereu un stoc bine pus la punct. Livrarile se fac direct la domiciliu, in cel mai scurt timp dupa plasarea comenzii.

Sa vedem acum ce face un uscator de maini

Daca o toaleta nu are distribuitor de prosoape, este posibil sa aiba un uscator de maini electric. Exista doua tipuri de uscatoare de maini electrice, ambele uscand mainile folosind aer pentru a “sufla” excesul de apa si a usca pielea: Uscator de maini cu aer cald si Uscator de maini cu aer rece.

Uscatoare de mana cu aer cald

Uscatorul traditional de maini este adesea cel care sufla usor aer cald pe maini. Cu toate acestea, recentele uscatoare de maini cu aer cald sunt deseori echipate cu motoare “cu jet” care propulseaza aerul cu viteza foarte mare pentru a sufla si usca umiditatea mainilor rapid si eficient.

Uscatoare de mana cu aer rece

Uscatoarele de maini cu aer rece au fost primele care au utilizat acest sistem de propulsie rapida a aerului. Aerul rece este raspandit puternic pe maini pentru a le usca.

Insa, cum spuneam, daca nu va uscati bine mainile, germenii vor ramane pe maini.

Deci, ce functioneaza cel mai bine, prosoapele de hartie sau uscatoarele de maini?

Nu exista un raspuns real. Ambele pot fi utilizate pentru o uscare eficienta a mainilor.

La final, ceea ce conteaza este utilizatorul. Uscatoarele de mini si prosoapele de hartie sunt infailibile daca utilizatorul le foloseste in mod corespunzator.

De ce este importanta uscarea mainilor?

Uscarea mainilor face parte din procesul de spalare a mainilor si contribuie foarte mult la o buna igiena a mainilor. Bacteriile si virusii iubesc si prospera in medii umede. Mainile umede sunt mai vulnerabile la germeni si bacterii. In consecinta, este important sa nu neglijati uscarea, care este un pas esential pentru o buna igiena a mainilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *