tehnikonline.ro comunicat de presa Sfaturi pentru a ne proteja impotriva coronavirusului

Sfaturi pentru a ne proteja impotriva coronavirusului

Inceputul de an a adus in multe state o tulpina de virus care pana in momentul de fata nu a mai fost intalnita. Este vorba despre COVID – 19, un virus care s-a raspandit intr-un timp foarte scurt in multe tari. China este tara in care a aparut pentru prima data acest virus si este tara cea mai afectata de catre acesta. Italia este tara din Europa care are cel mai mult de suferit de pe urma acestui nou tip de virus. Pana in momentul de fata numarul de decese din Italia cauzate de catre coronavirus a depasit cifra 1000. Aproximativ 5000 de persoane este numarul persoanelor care au decedat la nivel mondial din cauza acestui virus. In tara noastra exista 73 de persoane infectate cu coronavirus. Din fericire, pana in momentul de fata tara noastra nu a inregistrat nici un deces cauzat de catre coronavirus. Cu toate ca numarul persoanelor din tara noastra infectate cu coronavirus nu este foarte mare in comparatie cu numarul de persoane infectate din alte tari si ca pana in momentul de fata nu exista decese cauzate de catre acest virus, populatia este foarte panicata. Atat de panicata incat a golit rafturile din multe magazine si supermarket-uri. La crearea panicii a contribuit si mass – media care nu a prezentat foarte bine informatii despre acest virus.

Ce trebuie sa stie populatia despre coronavirus

Una dintre cele mai importante informatii pe care trebuie sa le cunoasca populatia despre coronavirus este ca acest virus nu este letal in toate cazurile. Persoanele in etate sau cele care sufera de diferite afectiuni medicale sunt predispuse la complicatii cauzate de catre acest virus. Cu alte cuvinte, persoanele care au un sistem imunitar scazut datorita afectiunilor medicale sunt mai predispuse la aparitia complicatiilor create de catre acest virus. Persoanele care sunt sanatoase din punct de vedere medical sunt mult mai rezistente in fata acestui virus. Aceste persoane vor simti ca au avut o gripa normala in cazul in care sunt infectate cu cornavirus.

O alta informatie pe care trebuie sa o cunoasca foarte bine populatia se refera la simptomele prezentate de catre persoanele care sunt infectate cu acest virus.

Aceste simptome sunt urmatoarele:

– Probleme de respiratie. Coronavirusul afecteaza plamanii si caile respiratorii. In cazul
in care simti ca ai probleme respiratorii trebuie sa iei legatura cu un medic.
– Tuse din ce in ce mai intensa si febra.
– Frisoane.
– Dureri musculare.
– Stare de oboseala.

Simptomele care pot anunta prezenta coronavirusului in corp sunt similare cu simptomele de gripa.

Cum ne putem proteja de aparitia coronavirusului?

Coronavirusul este un virus care se aseamana foarte mult cu virusul gripal. La fel ca si virusul gripal si virusul COVID – 19 se transmite foarte repede. O igiena necorespunzatoare este unul dintre factorii care contribuie la raspandirea coronavirusului. Pentru a preveni infectarea cu acest nou tip de virus trebuie luate urmatoarele masuri de precautie:

– Mainile trebuie igienizate mult mai des decat in mod normal si doar cu dezinfectant pe
baza de alcool.
– Obiectele personale pe care le utilizam foarte des, ca de exemplu telefonul mobil,
trebuie sa fie igienizat cat mai des.
– Dupa utilizarea bancontelor trebuie ca mainile sa fie igienizate.
– Trebuie evitat pe cat posibil aglomeratiile.
– Apelarea la serviciile unei firme de dezinfectie. Pentru a preveni aparitia
coronavirusului trebuie ca spatiul de lucru dar si cel de locuit sa fie dezinfectat foarte bine. Acest lucru poate fi realizat de catre o firma specializata in acest sens. Compania DDD pune la dispozitia persoanelor care au nevoie de un astfel de serviciu, 2 solutii foarte eficiente in combaterea virusurilor. Este vorba despre dezinfectia chimica umeda si dezinfectia Bio uscata Nocolyse.

Concluzii

Pastrarea calmului dar si inasprirea masurilor de igiena sunt doua dintre cele mai importante detalii de care trebuie sa tinem cont in aceasta perioada grea prin care trecem atat noi cat si multe alte tari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *