tehnikonline.ro articole,blog,comunicat de presa Cursuri inot si pentru adulti 

Cursuri inot si pentru adulti 



Cea mai distractiva si sanatoasa activitate sportiva este inotul. Acest sport poate fi practicat atat de adulti, cat si de copii, deaorece nu exercita presiune asupra oaselor, ba chiar ajuta persoanele care sufera de lombara sau cervicala. In ziua de astazi, sa te inscrii la un curs de inot este mai usor ca niciodata, deoarece trebuie doar sa urmezi link-ul https://www.initiereinot.com/cursuri-inot-adulti, ca apoi sa trimiti o cerere pentru informatii mai multe!
Inotul dintre toate activitatile este si cel mai pasnic, deoarece nu exista un sentiment de competitie decat atunci cand se organizeza concursuri. Pentru amatorii care practica acest sport cu drag si pentru relaxare este rasplata cea mai dulce dupa o zi lunga de munca!

Inotul este o disciplina deosebit de bogata, deoarece este impartit in numeroase tipuri si specialitati (inot, scufundari, inot sincronizat etc.). Adesea laudat de specialistii in sanatate, inotul are multe beneficii, pe care le vom descoperi in acest articol.
Inotul are multe beneficii pentru sanatatea fizica si psihica. Aflam ca inotul ajuta la mentinerea si imbunatatirea sistemului cardiovascular, a muschilor si a scheletului, dar si a mintii. In plus, metabolismul creste in timpul sedintelor, atat in ​​apa, cat si in repaus.

Exista mai multe forme de inot, pentru a te adapta in functie de dorintele tale, dar si de nevoile tale. In plus, fiecare tip de inot va permite sa lucrati pe grupe de muschi diferiti.
Cele mai cunoscute sunt:

Tehnica Bras lucreaza in principal bicepsul, pectoralii, abdominalii si coapsele. In mod alternativ, folosind bratele si picioarele, acest tip de inot intareste articulatiile, lucrand in acelasi timp si la rezistenta.
Tehnica Crawl este buna pentru a lucra bratele, umerii, picioarele, pieptul si abdomenul. O tehnica pentru sportivi, crawl promoveaza rezistenta, respiratia si munca cardiovasculara. In cele din urma, ajuta la dezvoltarea si mentinerea coordonarii intre miscarile si respiratia celui care practica acest stil.
Tehnica Crawl pe spate, este ideala pentru a lucra muschii spatelui si pentru a-i consolida. Perfect pentru persoanele carora nu le place sa puna capul sub apa, acest tip de inot este recomandat pentru lupta impotriva durerilor de spate.

Tehnica Fluture este un stil complet si complex: capul este motorul, deoarece ramane aproape constant sub apa, cu exceptia respiratiei. In plus, aceas inot iti lucreaza spatele, umerii si bratele, dar iti permite, de asemenea, sa iti antrenezi profund abdomenul.
Inotul este benefic pentru  sistemul cardiovascular
Datorita inotului regulat, puterea si eficienta inimii cresc. Munca cordului este mai usoara in repaus, precum si in timpul exercitiului fizic. Astfel, inotul reduce anumiti factori de risc pentru bolile cardiovasculare.
Inotul ajuta la dezvoltarea muschilor si scheletului, mentine si dezvolta mobilitatea comuna si contribuie la imbunatatirea tonusului muscular. Inotul este un sport complet care va permite sa lucrati un numar mare de muschi. Tonusul se imbunatateste, usurand astfel structura osoasa. Acest lucru poate avea un rol pozitiv asupra durerilor de genunchi, sold sau spate. Este, de asemenea, un sport foarte potrivit pentru mentinerea amplitudinii articulatiilor si reducerea riscului de osteoartrita.

Ajuta la combaterea obezitatii si diabetului de tip 2
Inotul este ideal pentru eforturile indelungate de a arde un numar mare de calorii. Muschii lucrati vor arde, de asemenea, mai multe calorii in repaus, astfel incat activitatea sportiva creste metabolismul in timpul si dupa exercitii fizice. Inotul singur nu va fi suficient pentru a te face sa slabesti, dar este esential pentru controlul greutatii. Diabetul de tip 2 are ca si cauza, adesea, excesul de greutate sau lipsa de exercitii fizice. Inotul va reduce riscul de a dezvolta aceasta boala si va permite, de asemenea, diabeticilor sa isi imbunatateasca controlul glicemic.

Inotul imbunatateste stima de sine si managementul stresului, reduce anxietatea, promoveaza un somn sanatos pe timpul notpii, poate ajuta la construirea de relatii.
Activitatea fizica va permite sa faceti o pauza, sa va relaxati si sa va razganditi. Este o perioada distractiva, putem lasa grijile in vestiar si sa uitam de ele pentru o clipa. Cheltuielile fizice promoveaza un somn de calitate, ceea ce imbunatateste, de asemenea, echilibrul psihologic. In plus, adesea, sportul face posibila legatura cu alti practicieni. In ceea ce priveste activitatile competitive, acestea au, de asemenea, avantaje particulare la nivel psihologic. Inotul permite, de exemplu, sa ii invete pe cei care il practica sa regleze mai bine stresul.
Acestea sunt efectele benefice ale inotului, iar practiarea acestui sport in mod regulat poate duce la o viata prelungita si fara probleme medicale.

Pe site-ul initiereinot.com, cei interesati in reluarea unei activitati fizice, sau cei are nu au invatat inca sa inoate, au la dispozitie toate informatiile pentru a pune intrebari referitoare la programul celor 4 piscine si tariful lectiilor de inot. Deseori investim in lucruri de care nu avem nevoie, insa un abonament lunar la piscina poate fi considerata cea mai buna investitie pentru sanatate si distractie. Inotul te rasplateste sculptandu-ti corpul, limpezindu-ti mintea, iar mersul la piscina este un prilej fantastic de a cunoaste noi persoane care impartasesc aceleasi pasiuni ca si tine. Cursurile de la initiereinot.com sunt destinate tuturor persoanelor care vor sa invete!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *