tehnikonline.ro noutati Cosurile pentru colectarea selectiva sunt un prim pas spre reutilizare si reciclare

Cosurile pentru colectarea selectiva sunt un prim pas spre reutilizare si reciclare

Importanta reutilizarii si reciclarii

Arata ca sinonime si adesea sunt folosite pentru a exprima acelasi concept. In realitate transmit semnificatii foarte diferite. Reciclarea, reutilizarea si economisirea sunt termeni care seamana intre ei si, cu siguranta, au legatura cu gestionarea virtuoasa a deseurilor si resurselor de care dispunem. Dar stim cu adevarat ce activitati conexe se ascund in spatele fiecareia dintre aceste actiuni?

Diferenta dintre termenii „reutilizare” si „reciclare” este substantiala: un bun care inca nu a devenit deseu este reutilizat si ceea ce este deja selectat separat de restul deseurilor este reciclat si aparent nu mai functioneaza in scopul pentru care este a fost produs. Pare un joc de cuvinte, dar este mult mai simplu decat credem.

Reutilizarea unui activ implica actiune imediata. Inseamna restabilirea, intr-un fel, a functiei obiectului pentru a preveni ca acesta sa devina gunoi. Exista zeci si zeci de idei care pot fi adaptate scopului, unele foarte creative. O sticla de plastic poate deveni un recipient pentru cresterea ierburilor aromatice de-a lungul unui perete si crearea unei mici gradini agatate; poate fi transformat intr-un spatiu de stocare multifunctional, util pentru reamenajarea unui spatiu; poate deveni un hranitor de pasari pentru a-l atarna de o ramura de copac; acesta poate fi, de asemenea, transformat intr-un obiect decorativ pentru gradina sau casa, sau un suport pentru stilou care trebuie amplasat pe birou. Si multe, multe alte lucruri inca…

Reciclarea, pe de alta parte, implica faptul ca am aruncat deja acea sticla, dar ca materialul din care este confectionata este transformat pentru a produce ceva nou, analog sau foarte diferit fata de ce a fost folosit initial. PET-ul sticlelor este folosit industrial pentru a produce noi containere de detergent, sau transformat pentru a face paturi, tricouri, captuseala, perne, canapele, covoare etc. Cu plasticul din 10 sticle puteti face un pulover din fleece, stiati ?!

Indiferent daca este vorba de reciclare sau reutilizare, in retrospectiva, scopul este intotdeauna acelasi si la fel de important: sa dam o a doua viata tuturor obiectelor care trec prin mainile noastre si obiectelor pe care le folosim in viata de zi cu zi.

Insa, inainte de toate acestea este colectarea selectiva. Aceasta se face cu ajutorul unor cosuri gunoi, precum cele comercializate la magazinul online sanito.ro. Aici sunt comercializate inclusiv eurocontainere si pubele. Cat despre acele cosuri speciale, cunoscute precum cosuri colectare selectiva, acestea sunt nu numai utile, ci pot avea si un design placut. Putem lua ca exemplu cosurile Belvedere SST. Belvedere SST este unul dintre cele mai noi modele de cosuri de gunoi destinate reciclarii, care pot transforma activitatea de reciclare in ceva extrem de distractiv. Acest model are un design unic si modern. Acesta este ideal pentru statii, locuri aglomerate, stadioane, centre comerciale, aeroporturi, birouri, etc. Este un cos din inox. Orice culoare din spectrul RAL este disponibila pentru capace. Se pot adauga etichete speciale pentru semnalizarea corecta a deseurilor, cum ar fi Plastic/ Metal, Hartie, Sticla, Gunoi/ Menajer. Marimile standard sunt 35L, 60L si 100L, iar marimile personalizate sunt disponibile la comanda). Caracteristicile produsului le reprezinta inelele pentru prinderea sacilor de gunoi. Capacele sunt detasabile pentru inlaturarea usoara si curatarea eficienta a gunoiului. Acest cos poate fi amplasat in interior, cat si in exterior. Personalizarile se pot face astfel: dimensiuni, capacitate, numar de compartimente, etichete etc.

Deci, pana la reutilizare si reciclare, faceti o colectare selectiva cu ajutorul cosurilor de la sanito.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *