tehnikonline.ro articole AMD lansează Radeon Pro W5700, primul GPU profesional de 7nm din lume

AMD lansează Radeon Pro W5700, primul GPU profesional de 7nm din lume

AMD a anunțat Radeon Pro W5700, prima placă profesională din lume fabricată pe baza unui proces de 7nm. Aceasta aduce noi niveluri de performanță și funcții avansate pentru designeri 3D, arhitecți și ingineri, pentru a accelera procesele de creație și ciclurile de dezvoltare a produselor.

Printre funcțiile cele mai importante ale Radeon Pro W5700, bazată pe arhitectura de top AMD RDNA, se numără:

  • Arhitectura AMD RDNA – livrează o performanță cu până la 25% mai mare per-clock, și o performanță mai mare cu până la 41% per-watt decât generațiile precedente bazate pe arhitectura GCN (Graphics Core Next).
  • PCIe 4.0 High-bandwith – Radeon Pro W5700 este prima placă video destinată PC-urilor de tip „workstation”care suportă PCIe 4.0, livrând o lățime de bandă dublă pentru a asigura o performanță fluidă în aplicațiile care solicită în mod deosebit GPU-ul.
  • Eficiență energetică de excepție – Software-ul Radeon Pro for Enterprise, combinat cu arhitectura AMD RDNA bazată pe procesul de fabricare de 7nm, livrează o eficiență energetică a sistemului cu 18% mai mare decât concurența directă.
  • Multitasking accelerat CPU/GPU – O performanță deosebită în multitasking ajută sistemul să livreze de 5.6 ori mai rapid rezultate în application workflow decât concurența directă în benchmark-ul SPECviewperf 13.

AMD Radeon Pro W5700 este disponibilă la un preț recomandat de 800 de dolari.

Pentru imagini și informații suplimentare te invit să accesezi acest link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *