tehnikonline.ro articole,blog Afaceri cu deseuri!

Afaceri cu deseuri!

Reciclarea deseurilor in ziua de astazi ocupa o prioritatea importanta in viata oamenilor, mai ales de cand am inteles mai bine cum sta treaba cu poluarea si protectia mediului. Luand exemplu de la tari precum Suedia, Norvegia, Belgia sau Germania, si la noi in tara au inceput sa se aplice reguli de reciclare, iar firme precum Cleanrecycle.ro isi fac treaba foarte bine in acest sens.

Pentru a evita scenarii sumbre, ce pot reprezenta un val masiv de poluare in orase, este indicat sa investim din timpul nostru pentru a efectua eficient sortarea dseurilor, pentru ca Cleanrecycle.ro le poata sorta in maniera corecta.

In Bucuresti, de exemplu,  se aduna zilnic peste 2 tone de deseuri, deoarece Capitala se extinde, primind tot mai multi locuitori. Avand in vedere si cultura consumerista, este logic ca, mai devreme sau mai tarziu, sa apelam la programe de reciclare.

Colectarea selectiva a deseurilor presupune ca in propria gospodarie fiecare persoana sa arunce separat deseurile care trebuie reciclate. Asadar, cetatenii trebuie sa stranga intr-un sac sau intr-un recipient asa-numita fractie umeda (resturile biodegradabile si mizeriile imposibil de valorificat) separat de fractia uscata (deseurile care pot fi materii prime pentru noi obiecte).

In aceasta a doua categorie intra pungile de hartie, ziarele, hartiile utilizate la imprimante si copiatoare, revistele, cataloagele si pliantele, cutiile de la aparatele electrocasnice ori de la produse precum detergenti si cosmetice, borcanele, recipientele produselor alimentare si bauturilor, cutiile de conserve, foliile din aluminiu, caserolele si orice alte obiecte din plastic si din polistiren, ambalajele de tip folie, pungile din nylon etc.

Totodata, deseurile reciclabile pot fi aruncate si in containerele tip iglu raspandite in oras. Acestea sunt in trei culori: cele galbene sunt rezervate colectarii plasticului si metalului, cele de culoare albastra pentru hartie si carton, iar cele de culoare verde pentru sticle.

Sa reciclezi este o datorite civica pe care fiecare dintre noi trebuie sa o indeplineasca!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *