tehnikonline.ro articole Zorile Luminii, un film despre impactul la firul ierbii al credintei Baha’I pe toata planeta

Zorile Luminii, un film despre impactul la firul ierbii al credintei Baha’I pe toata planeta

Comunitatea Baha”I din România aniversează alături de comunitățile Baha”I din toată lumea Bicentenarul Nașterii lui Bab, care, acum 200 de ani s-a ivit, inaugurând o nouă Dispensație și pregătind umanitatea pentru lumina revelației lui Bahá’u’lláh, fondatorul Credinței Baha”i. Vă invităm așadar, Duminică, 10 noiembrie la ora 11.00 la Grand Cinema Baneasa, sala 11 pentru vizionarea filmului Dawn of Light/Zorile Luminii. Costul unui bile este de 10 RON si poate fi achiziționat de la intrarea in cinema. ”Zorile Luminii” este un film spectaculos care înfățișează câțiva indivizi de pe continente diferite relatând propriul lor parcurs în căutarea adevărului și sensului. Ei împărtășesc descoperirea că Dumnezeu a trimis două Manifestări divine – Báb și Bahá’u’lláh – ale Căror învățături revoluționează gândirea și comportamentul oamenilor, preschimbând întunecimea în lumină. Filmul prezintă câteva aspecte ale felurilor în care, chiar această descoperire inspiră eforturile multora de pe fața pământului de a servi umanitatea și de a construi un nou model de viață.

Nenumăratele sărbătoriri locale și naționale ce gravitează în jurul acestei anversări, se adresează tuturor culturilor și segmentelor sociale sunt însuflețite de dorința bahá’ílor de a se uni și de a contribui la progresul lumii. Acesta este mesajul lui Bahá’u’lláh, care a afirmat că aceasta „este ziua în care darurile neasemuite ale lui Dumnezeu au fost revărsate asupra oamenilor, ziua în care harul Său atotputernic a cuprins toate lucrurile create. Se cuvine ca toate popoarele să-și aplaneze neînțelegerile și, în pace și unire desăvârșită, să sălășluiască sub umbra Copacului grijii și bunătății Sale duioase.”

Sărbătoririle bicentenarului gravitează în jurul unui concept central din Credința Bahá’í – serviciul în slujba omenirii.

Comunitatea Baha”I din România a avut de-a lungul istoriei printer adepții săi pe Majestatea Sa Regina Maria care a îmbrățișat această credință și a căutat propovăduirea ei prin principiile pe care le susține.

De altfel, unul dintre reprezentanții de vază ai Comunității Baha”I, dr Wargha Enayati, fondatorul Rețelei Regina Maria, a ales România ca țară de adopție în urmă cu 36 de ani, tocmai ca să poată căuta rădăcinile Baha”I ale Majestății Sale Regina Maria și pentru a-I continua moștenirea spirituală și de binefacere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *