tehnikonline.ro articole,blog,comunicat de presa Pentru sanatatea dvs. alegeti o oferta ciorapi medicinali pentru varice

Pentru sanatatea dvs. alegeti o oferta ciorapi medicinali pentru varice

Foarte multe persoane, in ziua de azi, femei si barbati, sufera de probleme ale membrelor inferioare. Varicele sunt printre cele mai cunoscute si acestea pot cauza diferite probleme, nu numai din punct de vedere estetic. Varicele, denumite si vene varicoase au insa o incidenta mai crescuta la femei si, de obicei, apar odata cu inaintarea in varsta. Insa, pot sa apara si in tinerete, pe perioada sarcinii. Insa, si barbatii pot sa sufere de astfel de probleme. In faze avansate, acestea se pot indeparta doar chirurgical prin diferite proceduri.
Persoanele care au deja varice pot insa sa amelioreze aceasta probleme, pentru a nu ajunge la fazele avansate, prin ciorapii medicinali speciali. La magazinul ciorapimedicinali.com veti gasi o oferta ciorapi medicinali varice, foarte buna, astfel incat sa va puteti comanda oricand un astfel de produs.

Simptomele varicelor
Daca aveti insuficienta venoasa cronica, de obicei, va confruntati cu picioare grele si glezne umflate la sfarsitul zilei. De asemenea, puteti suferi dureri sau crampe la nivelul picioarelor. Aceste simptome apar atunci cand valvele din venele dvs. sunt deteriorate si devine dificil pentru sange sa  ajunga spre inima impotriva gravitatiei. Sangele incepe apoi sa se adune in jurul gleznelor si la nivelul gambei. Cu timpul, supapele care functioneaza defectuos pot duce la vene varicoase – vene rasucite, asemanatoare cu franghii, de culoare albastruie sau violeta, vizibile sub pielea dvs. Daca afectiunile venoase si simptomele aferente va afecteaza, ciorapii de compresie speciali pentru varice va pot ajuta.

De ce ar trebui sa folositi ciorapi de compresie
Ciorapii cu compresie sunt un fel special de soseta elastica care sprijina circulatia sanguina sanatoasa si ajuta la prevenirea unei varietati de conditii de sanatate, inclusiv insuficienta venoasa cronica sau varice. Presiunea pe care acesti ciorapi o pun asupra gleznelor si picioarelor comprima arterele si venele de suprafata, ajutand supapele venei sa functioneze corect, iar sangele sa revina in inima, fara obstructii.

Cum se folosesc ciorapii
Este extrem de important sa va puneti ciorapi de compresie dimineata, inainte de a va ridica din pat. Dormitul in pozitie orizontala face ca supapele sa functioneze mai eficient decat atunci cand stati jos, in sezut, sau in picioare, in pozitie verticala. Gravitatia isi spune cuvantul si fluxul de sange este compromis din cauza supapelor deteriorate. Acesta este motivul pentru care gleznele si pulpele se simt de obicei bine dimineata si se umfla si devin grele pe masura ce trece ziua.
Daca ati dezvoltat deja o afectiune legata de vene, ciorapii de compresie pot ajuta la ameliorarea simptomelor precum: gleznele umflate; picioare grele sau dureroase; oboseala si durere; crampe de noapte.

Ciorapii cu compresie pot oferi multe beneficii, in special in situatiile care agraveaza conditiile venelor, precum: statul in picioare sau pe scaun pentru mult timp, calatoriile indelungate, fara oprire si intr-un spatiu limitat (in avion, pe rute lungi), sarcina.

Un studiu din 2004 a aratat ca ciorapi de compresie purtati pe pulpa pot reduce sau preveni umflarea din timpul serii. Cercetatorii au recomandat ca persoanele care stau in picioare pentru o perioada indelungata in profesia lor sa poarte ciorapi de compresie.

Cum sa alegeti nivelul adecvat de compresie
Trebuie sa discutati intotdeauna cu medicul pentru a primi sfaturi despre nivelul adecvat de compresie. Exista patru niveluri principale de compresie:
-compresie usoara, care ar trebui utilizata daca aveti o insuficienta venoasa cronica usoara pentru a sustine fluxul sanguin sanatos, astfel incat picioarele dvs. sa se simta mai usoare;
-compresie moderata, care este mai eficienta si de obicei este recomandata odata ce intampinati simptome ale varicelor;
-compresie ferma si foarte ferma, care sunt recomandate in mod obisnuit de catre un medic in cazuri mai grave ale diferitelor boli venoase, inclusiv tromboza venoasa profunda, ulceratii la nivelul picioarelor si edem limfatic.
Cum sa alegeti dimensiunea potrivita

Alegerea marimii potrivite pentru ciorapi cu compresie este cruciala pentru a va simti cat mai confortabil si pentru a profita de toate avantajele materialului elastic. Pentru a va asigura o potrivire adecvata, va trebui sa luati masuratori. Iata cateva sfaturi:

Faceti masuratori ale picioarelor inainte sa va ridicati din pat dimineata.
Pentru sosete inalte, masurati partea cea mai ingusta a gleznelor si cea mai larga parte a gambei. Apoi, asezati-va pe pat, punandu-va picioarele pe podea si indoind genunchii, astfel incat picioarele sa formeze un unghi de 90 de grade. Faceti masurarea intre genunchiul indoit al fiecarui picior si podea.
Pentru ciorapii lungi, incepeti sa faceti masuratori cu un genunchi indoit. Ridicati-va in picioare si masurati coapsele sub fese. In cele din urma, masurati distanta dintre fese si podea.
Luarea acestor masuratori poate fi uneori dificila, asa ca sa nu va fie frica sa cereti ajutor sau sa discutati cu medicul dumneavoastra daca aveti indoieli.

Cum sa aveti grija de ciorapii de compresie
Nu este dificil sa avetui grija de ciorapii de compresie. Exista insa cateva lucruri de care trebuie sa tineti cont pentru a-i face sa reziste cat mai mult timp fara a-si pierde puterea si beneficiile. Folositi apa rece sau temperata usoara pentru spalare. Spalati manual ciorapii in loc sa folositi o masina de spalat. Nu folositi balsamul – numai sapun sau detergent usor.
Sosetele si ciorapii de compresie pot sa nu impiedice intotdeauna varicele sa se dezvolte. Cu toate acestea, acestia pot functiona ca un mecanism de sustinere excelent pentru un flux sanguin sanatos si sa amelioreze simptomele deranjante, in special atunci cand sunt purtati pe termen lung.
Ar trebui sa discutati intotdeauna despre utilizarea ciorapilor de compresie cu medicul dumneavoastra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *