tehnikonline.ro articole,blog,comunicat de presa Analko – Ghidul complet despre confectiile metalice

Analko – Ghidul complet despre confectiile metalice

Ce sunt materialele metalice?

Materialele metalice sunt cu si fara poate, cele mai cunoscute si cele mai des intalnite materiale de pe glob. La baza acestora se afla, bineinteles, o serie de materiale prime, denumite si elemente, cunoscute in multe domenii de activitate, in special in chimie. Astfel, aceste confectii metalice, asa cum sunt denumite in literatura de specialitate, sunt de fapt materiale prime de ordine fizico-chimica (exemplu. fier, aluminiu, cupru, aliaje, etc.) care intra in alcatuirea unor profile si ansambluri prin intermediul unor procese de ordin tehnic precum sudura, tasari, perforari, debitari, indoiri, perforatii, etc. Bineinteles, toate aceste prelucrari sunt derulate de catre persoane specializate, iar producerea unor materiale metalice tine totodata si de respectarea unor standarde prevazute de catre organele de lege si control.

Inainte de inceperea oricarui proces de realizare a materialelor metalice sunt analizate corespunzator tehnologiile de prelucrare si se are in vedere buna functionare a acestora, la parametri corespunzatori. Odata ce materialele au intrat in procesul de productie si inainte ca acestea sa faca parte dintr-un proces complex de creatie solicitat de catre clienti unei firme de profil, acestea sunt analizate individual. Se iau in calcul o serie de parametri stricti, precum grosime, aspect, finisaje, panta sau porozitate, etc. Orice piesa care se abate de la standardele de calitate este considerata o eroare si este resupusa unor procese de lucru in vederea revalorificarii acesteia atunci cand este posibil. Acest lucru duce la reducerea costurilor asociate proceselor de creare de la zero, fapt ce este mult mai economic atat pentru producatori, cat si mai avantajos din punct de vedere a utilizarii resurselor naturale.

Aceste materiale metalice devin baza unor procese si a unor creatii din domenii vaste, cele mai renumite fiind constructiile, domeniul electric si electrotehnic, chiar si telecomunicatii, dar si cu alte tipuri de destinatii. Cert este ca materialele metalice sunt folosite intr-un spectru vast de domenii iar de existenta acestora este strans legata evolutia tehnologiei din zilele noastre, cat si evolutia economica a pietei.

Astfel, producerea de confectii metalice s-a transformat de-a lungul timpului intr-o industrie foarte productiva si care raspunde pe larg nevoilor oamenilor, ajutand la evolutia acestora, cat si a intregii planete in tot ansamblul acesteia.

Noi, cei de la compania Analko, credem in nevoile individuale ale oamenilor in ceea ce priveste dezvoltarea unor proiecte si transpunerea in realitate a unor vise. Astfel, inca din 1974, am lansat aceasta companie care este pretutindeni orientata catre rezultate de top si catre clienti multumiti pe deplin. Noi iti stam la dispozitie pentru a da viata oricarui vis in materie de confectii metalice, de la crearea de accesorii pentru amenajarea curtii, a casei, pentru proiecte ample de constructii, pana la piese de calitate superioara pentru crearea automobilelor, a unor elemente decorative, etc.

Ba mai mult, avem in compania recunoscuta la nivel european un sistem de management integrat care asigura un bun demers la nivelul intregii structuri, de la fabricare, la analiza materialelor prime cat si a produselor finite, protectia fata de mediu, imbunatatirea in permanenta a serviciilor si tehnologiilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *