tehnikonline.ro articole Sprinklerele pot sa iti salveze viata!

Sprinklerele pot sa iti salveze viata!

Normele de siguranta pentru incendiu nu mai sunt ceea ce erau odata. In ziua de astazi se fac controale riguroase pentru a asigura siguranta in locuinta, dar si in institutii publice, firme private sau in mediul Horeca. Nu exista loc public in care sa nu fie instalate sprinklere de catre o firma autorizata. Securitatepsi.ro este o firma renumita, care ofera asistenta si mentenanta firmelor, dar si persoanelor fizice care necesita o revizie, sau celor care doresc instalatii sprinklere.

Ce sunt sprinklerele?

Instalatiile de stingere cu sprinklere sunt dispozitive sensibile la caldura, concepute pentru a reactiona la o temperatura prestabilita prin eliberarea automata a unui flux de apa pe care il repartizeaza uniform la nivelul solului. Instalatiile cu sprinklere sunt destinate echiparii instalatiilor fixe automate de stins incendii, avand rolul de a detecta un focar de incendiu, de a da o alarma si de a-l stinge inca de la inceput sau, cel putin, de a-l acoperi astfel incat stingerea sa se poata realiza cu ajutorul mijloacelor de protectie ale cladirii sau de catre pompieri.

Un sistem automat tip sprinkler este proiectat pentru detectia unui incendiu si stingerea lui cu apa in fazele initiale sau pentru limitarea incendiului, pana la stingerea lui prin alte mijloace (instalatii stingere incendiu).

Un sistem tip sprinkler este alcatuit din una sau mai multe surse de apa si una sau mai multe instalatii de sprinklere; fiecare instalatie este alcatuita dintr-un set de vane de control principale si o retea de conducte pe care sunt fixate capetele sprinkler. Capetele sprinkler sunt amplasate in locatii stabilite sub acoperisuri sau tavane si acolo unde este necesar intre rafturi, sub rastele etc. Nu trebuie presupus ca sistemul de sprinklere inlatura in totalitate nevoia de alte sisteme de stingere si este important ca prevenirea incendiului sa fie considerata ca un tot unitar.

Pentru a functiona corespunzator atunci cand este nevoie, este esential ca sistemul de stingere de tip sprinkler sa fie bine intretinut. Rutina intretinerii sistemului poate duce la superficialitate din partea celor care trebuie sa asigure mentenanta sistemului. Sunt, totusi, neglijate viata utilizatorilor si pierderile financiare. Importanta unei bune intretineri a sistemului de stingere nu poate fi mult timp neglijata. Cand sistemul de sprinklere nu este in functiune, trebuie anuntate autoritatile si luate masuri suplimentare in locurile cu risc de incendiu.

Deci, sprinklerele sunt esentiale in orice cladire, mai ales daca vorbim de locuri foarte populate unde exsita riscul unui incendiu. Mall-urile sunt exemplul perfect, deoarece deseori acestea includ si o aripa speciala a bucatariei.

De asemenea, firma ofera si mentenanta PSI care prevede:

Instalatie de stingere cu sprinklere (stropire cu apa):

– Starea distribuitorului si a ACS-ului;

– Pastrarea conditiilor la capetele sprinkler;

– Functionarea iluminatului de siguranta aferent;

– Functionarea sistemului de semnalizare.

Instalatie de stingere cu hidranti interiori:

– Echiparea;

– Presiune in retea;

– Accesibilitatea;

– Refularea apei;

– Starea furtunurilor si a robinetilor / vanelor.

In ziua de astazi nu poti fi niciodata prea sigur si este recomandat sa ceri ajutorul unei firme specializate in astfel de domenii precum securitatepsi.ro.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *