tehnikonline.ro Uncategorized De ce este meseria de asistent medical una de viitor

De ce este meseria de asistent medical una de viitorIn ziua de azi, exista o multime de meserii, unele mai vechi, altele mai noi, astfel incat sa ai posibilitatea sa iti alegi un drum in viata, sa iti alegi ce serviciu vrei sa ai sau ce meserie sa profesezi pentru tot restul vietii. Dar printre toate aceste numeroase meserii, sunt unele care mereu vor dainui, iar una dintre ele este cea de asistent medical (nuring). De ce este nursingul o meserie de viitor, dar si nemuritoate in acelasi timp? Grija pentru cei din jurul nostru, aflati la nevoie, este o practica pe care am adoptat-o de cand exista omenirea, pentru ca aceasta ne asigura continuitate ca specie si este normal sa ne dorim sa avem parte de ingrijire si tratament, atunci cand ne aflam la ananghie.

Si pentru ca nursingul este o meserie respectata, cei care o practica au parte de stima si respectul celor pe care ii au in grija si nu numai. Dar in aceasta meserie ai mereu ceva de invatat, motiv pentru care lectura de specialitate joaca un rol important in viata celor care profeseaza in acest domeniu. Daca iti doresti sa iti imbogatesti cultura generala in acest sens, atunci mai mult ca sigur trebuie sa lecturezi ‘’Ghid de Nursing’’ de Lucretia Titirca, deoarece autoarea este o figura remarcabila in acest domeniu, avand la active peste zece astfel de lucrari de specialitate.

Ghid de Nursing este o carte care face parte chiar din programele obligatorii pentru concursuri si examene, motiv pentru care este recomandata si studentilor la medicina, deoarece este o lectura usor de parcurs. Ghidul este extrem de bine structurat, in carte fiind prezentate tehnicile de evaluare, dar si ingrijirea bolnavului atat in timpul, cat si dupa perioada de convalescent a acestuia si ofera informatii ce pot fi puse in practica in viata de zi cu zi. Lucrarea este una pe cat de complexa, pe atat de utila, asa cum spuneam, inclusiv viitorilor medici care trebuie sa cunoasca si aceste practici de nursing fundamentale.

Sa stiti ca nu este usor sa fii asistent medical, dar satisfactia sufleteasca este o rasplata pe masura efortului depus. Sa fii empatic la suferinta semenilor tai si sa ii ajuti dezinteresat este ceva cu care te nasti si practic trebuie sa ai o chemare pentru aceasta meserie, daca vrei sa o practici cu dedicare totala din partea ta. Pentru ca daca nu iti place ceea ce faci, crede-ma ca nu vei fii niciodata multumit si impacat, in primul rand, cu tine. Cu toate astea, a fi asistent medical este una dintre cele mai frumoase meserii, deoarece esti prezent la momente cheie din viata pacientilor, oferindu-le sprijinul moral si fizic de care acestia au atata nevoie.

Pentru ca ai mereu ceva de invatat in acest domeniu, recomand lectura de specialitate, pentru ca este singura care iti imbogateste cultura generala si te ajuta sa iti practici meseria cu mult profesionalism si indemanare. In acest fel, vei deveni apreciat si vei castiga respectul celor din jur, iar acest lucru o sa iti ofere o multumire sufleteasca foarte mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *