tehnikonline.ro Uncategorized Nokian Tyres construiește un nou centru de testare de mare viteză în mijlocul câmpiilor spaniole

Nokian Tyres construiește un nou centru de testare de mare viteză în mijlocul câmpiilor spaniole



Nokian Tyres, 4 iulie 2019 – Noul centru de testare Nokian Tyres din Spania permite testarea anvelopelor de vară, mixte și de iarnă în toate sezoanele. Traseele vor fi gata în anul 2020, iar investiția totală este estimată la 60 de milioane de euro.

Locul în care exista cândva doar o linie galbenă, formată din numeroase câmpii, oferă acum o imagine impresionantă a pistelor de testare.

Cel mai impresionant element al centrului de testare este pista ovală formată din curbe îndoite, cu o lungime de peste 7 km. O echipă din Germania, specializată în construcția curbelor pentru piste ovale, lucrează în prezent la topografia și straturile superioare ale acestor curbe.

Șantierul, cu o suprafață de 300 de hectare, este situat în Santa Cruz de la Zarza, un oraș mic, aflat la o oră distanță de condus față de Madrid.

Centrul de testare din Spania este cea mai mare investiție în zona de testare pe care compania a făcut-o de-a lungul istoriei sale. Acest centru de testare va ajuta la creșterea șanselor de a fabrica produse compatibile cu piețele aflate în continuă creștere și care se aliniază strategiei noastre. De asemenea, centrul de testare investește în cercetarea și dezvoltarea tuturor produselor noastre.”, spune Juha Pirhonen, vicepreședinte al Tire Technologies.

Accentul principal este pus pe anvelopele de vară, pe anvelopele mixte și pe anvelopele cu o clasă de viteză ridicată. Există o cerere foarte mare pentru aceste tipuri de anvelope pe piețele aflate în dezvoltare, din Europa Centrală și America de Nord – unde compania va deschide în curând o nouă fabrică. O altă arie de interes a centrului de testare este dezvoltarea siguranței produselor, pe tot parcursul anului.

Testarea este esențială pentru dezvoltarea unor anvelope sigure

Cele mai multe dintre lucrările de pregătire a celor peste 10 piste de testare ale noului centru de testare sunt acum pregătite: straturile superioare ale solului au fost îndepărtate, iar utilajele au început deja lucrările de construcție a pistelor. Următoarea etapă este finalizarea lucrărilor de construcție a straturilor de asfalt care, pentru majoritatea pistelor, vor fi finalizate în anul 2020.

Lucrările de construcție a pistei ovale sunt cele mai avansate: ghilimelele curbei sudice și lucrările de sol sunt deja finalizate. Următoarele etape sunt profilarea profundă și așezarea primelor straturi de asfalt. Odată pregătită, pista ovală va permite testarea anvelopelor la viteze de până la 300 km/h.

Noul centru de testare este cel de-al treilea construit de Nokian Tyres. Acesta completează rețeaua de testare existentă a companiei, formată din centrul de testare de 700 de hectare din Ivalo, dedicat testării anvelopelor de iarnă și centrul de testare situat lângă sediul central din Nokia.

Abordare durabilă: explorarea unor noi materii prime ecologice

Una dintre zonele de dezvoltare pe care Nokian Tyres se concentrează este planta guayule, o posibilă materie primă pentru fabricarea anvelopelor. Nokian Tyres participă în mod activ la cultivarea și studiul acestei plante, împreună cu universitățile locale și numeroși parteneri. Scopul este de a identifica dacă guayule este o posibilă resursă de cauciuc de înaltă calitate. Plantația este întreținută de fermieri locali.

Compania a păstrat, de asemenea, 25 de hectare de teren pentru protecția faunei sălbatice. Acest proiect include construirea de cuiburi pentru șoimi și bufnițe și construirea unor elemente de apă pentru păsări, care vor fi urmărite îndeaproape în următorii 3 ani. De asemenea, stejari holm și alți copaci vor fi plantați pe șantier.

Link către video: https://youtu.be/RKqOs72aus0

Poze și infografic: http://www.nokiantyres.com/testing-center-spain

Contacte:

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Prague, 00420 725 865 874,

jaroslav.pr@mccann.cz

Zuzana Seidl, PR manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866,

zuzana.seidl@nokiantyres.com

Twitter I YouTube I Facebook I LinkedIn I Instagram

Despre Nokian Tyres

Nokian Tyres dezvoltă și produce anvelope premium pentru persoanele care apreciază siguranța și durabilitatea. Inspirați de moștenirea noastră scandinavă, fabricăm produse inovatoare pentru autoturisme, camioane și utilaje grele, pentru un condus fără griji în orice condiții. Lanțul nostru Vianor furnizează anvelope și service auto. În 2018, vânzările nete ale companiei au fost de 1,6 miliarde de euro și am avut aproximativ 4.800 de angajați. Nokian Tyres este listată la Nasdaq Helsinki. Mai multe informații la adresa: www.nokiantyres.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *