tehnikonline.ro Uncategorized ELKO Romania anunță disponibilitatea noilor monitoare de gaming ViewSonic din seria ELITE

ELKO Romania anunță disponibilitatea noilor monitoare de gaming ViewSonic din seria ELITEELKO Romania anunța disponibilitatea pe piața din România a noilor monitoare de gaming din seria ELITE, proiectate pentru competiții, în conformitate cu cerințele și nevoile jucătorilor profesioniști.

Din momentul tranziției de la ecranele cu tub catodic la cele cu cristale lichide și până astăzi, industria monitoarelor s-a dezvoltat în ritm accelerat și a cunoscut o diversificare fără precedent. Diagonala a rămas în continuare un criteriu important pentru cea mai mare parte dintre utilizatori, dar au apărut o serie de elemente noi, precum fidelitatea culorilor, unghiurile de vizibilitate, rata de contrast, luminozitatea, timpul de răspuns, rata de reîmprospătare sau ajustările fizice permise de piciorul de susținere. Ca rezultat, piața s-a împărțit pe categorii de monitoare, în funcție de scenariul de utilizare, fiecare cu cerințele sale specifice. Așa au apărut modelele profesionale, caracterizate prin calitatea vizuală deosebită, cele pentru birouri, caracterizate prin simplitate și eficiență, sau cele all-around, cu aplicabilitate multiplă. O categorie aparte, cu un succes în creștere de-a lungul ultimilor ani, o reprezintă însă monitoarele pentru jocuri, unde accentul se pune pe timpul de răspuns și pe rata de reîmprospătare, dar și pe ergonomia sau agresivitatea designului, sau chiar pe dotări și funcții.

ViewSonic are în portofoliu o gamă bogată de monitoare de gaming, cu specificații, dimensiuni și prețuri pentru toate categoriile de utilizatori. În plus, producătorul continuă să își îmbogățească oferta prin introducerea de noi modele, create pe baza feedbackului provenit din piață. Așa se întâmplă și în cazul noilor monitoare din seria ELITE – XG240R și XG350R-C. Dezvoltate în colaborare cu producători de periferice de renume mondial, acestea sunt prevăzute cu iluminare LED RGB programabilă, ce poate fi sincronizată cu alte dispozitive compatibile, dotate cu iluminare RGB.

ViewSonic XG240R este un monitor Full HD de 24”, al cărui panou oferă un timp de răspuns de numai 1ms și rată de reîmprospătare de 144Hz. În plus, asigură suport pentru tehnologia FreeSync, prin care rata de reîmprospătare este sincronizată cu performanțele plăcii video, astfel încât experiența de joc să fie mereu fluidă. Datorită luminozității de până la 350cd/m2 și ratei de contrast de 1000:1, pasionații de jocuri care optează pentru acest model beneficiază de o experiență vizuală reușită în orice condiții de utilizare. Iar pentru rezultate optime, există moduri de lucru dedicate vitezei – FPS și MOBA -, dar și moduri dedicate calității imaginii: Realistic și Vibrant. Iar pentru depistarea mai rapidă a inamicilor din zonele întunecate, este inclusă o funcție de îmbunătățire a vizibilității, reglabilă pe 22 niveluri. Panoul utilizat poate reproduce până la 16.7 milioane de culori (RGB 8bit), acoperind spectrul NTSC în proporție de 72%. XG240R se mai remarcă prin designul unic al părții dorsale, care emite lumină, pentru a crea un ambient de gaming desăvârșit. Ergonomia nu a fost nici ea uitată, astfel că piciorul de susținere permite ajustarea înălțimii, înclinarea față-spate, rotirea în plan orizontal și în plan vertical (pivot). Modelul este prevăzut cu 2 conectori HDMI, 1 DP, 2 USB 3.0 Tip-A, ieșire pentru căști și 2 boxe a câte 2W.

XG350R-C este modelul de top al seriei ELITE. Prevăzut cu un ecran curbat de 35” și rezoluție WQHD (3440×1440), el se adresează jucătorilor entuziaști, care își doresc o experiență cât mai realistă și, în același timp, cât mai fluidă. Panoul VA cu care este prevăzut acesta se remarcă prin acoperirea în proporție de 100% a spectrului sRGB, rata de contrast de 2500:1 și o luminozitate maximă de 300cd/m2. De asemenea, performanțele sunt și ele de top, rata de reîmprospătare fiind de 100Hz și timpul de răspuns de numai 3ms. Sunt prezente aceleași patru moduri de lucru diferite, create pentru scenarii variate de utilizare, precum și suport pentru tehnologia FreeSync. Acestor caracteristici li se adaugă suportul HDR10, care amplifică nivelul de realism al jocurilor compatibile de pe PC, PS4 Pro și Xbox One X, precum și tehnologia ClearMotion, responsabilă de reducerea efectelor nedorite de încețoșare, umbrire sau de migrare a culorilor. Sunt posibile înclinarea monitorului și rotirea în plan orizontal, precum și ajustarea sa pe înălțime, iar partea dorsală este prevăzută și de această dată cu iluminare RGB. În ceea ce privește conectica și dotările, XG350R-C dispune de 2 conectori HDMI, 1 DP, 3 USB 3.0 Tip-A și ieșire pentru căști, precum și de 2 boxe a câte 5W.

Noile monitoare ViewSonic ELITE sunt disponibile pe piața locală prin ELKO Romania și canalul de distribuție autorizat, putând fi achiziționate din rețeaua magazinelor partenere.

 

Despre ViewSonic

Fondată în anul 1987, ViewSonic este o importantă companie producătoare de echipamente și soluții de afișare, lider în dezvoltarea de tehnologii vizuale. Cu peste 30 de birouri în toată lumea și o prezență în peste 125 țări, ViewSonic își menține poziția mulțumită eforturilor depuse pentru a oferi produse inovatoare, de cea mai bună calitate, și prin încheierea de parteneriate strategice.

În prezent, ViewSonic este lider în furnizarea de soluții de interconectare a utilizatorilor și de partajare, prin intermediul gamelor sale de produse, printre care monitoare LED, ecrane tactile, videoproiectoare, ecrane de mari dimensiuni și desktop-uri virtuale. Concentrându-se întotdeauna pe viitor, compania continuă să le ofere clienților și partenerilor săi soluții complete, inteligente, interactive și integrate, care să le îndeplinească într-o proporție cât mai mare cerințele.

Despre Grupul ELKO și ELKO Romania

ELKO Group este unul dintre cei mai mari distribuitori de produse și soluții IT din regiune, reprezentând 400 de producători și oferind o gamă largă de peste 36.000 de produse și servicii către mai mult de 10.000 de companii, producători de calculatoare, retaileri, integratori de sisteme din 31 de țări în Europa și Asia Centrală. Compania are peste 1.000 de angajați, iar cifra de afaceri a grupului în 2018 s-a ridicat la 1 768 de milioane USD (1 497 milioane EUR).

ELKO Romania face parte din Grupul ELKO și este specializată în distribuția unei game largi de echipamente și soluții IT: soluții mobile, componente, soluții de infrastructură IT și de stocare, soluții de supraveghere video, echipamente industriale, software, periferice. Compania comercializează produsele din portofoliu exclusiv prin intermediul partenerilor săi, companii revânzătoare (reselleri, retaileri, e-taileri, companii care proiectează, instalează și revând soluții IT, sisteme de comunicații și supraveghere video), adresând toate canalele de distribuție IT & Telecom.

Mai multe informații:

www.elko.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *