tehnikonline.ro Uncategorized De ce sa achizitionezi un panou fotovoltaic?

De ce sa achizitionezi un panou fotovoltaic?



Poluarea este cu siguranta cea mai mare problema cu care se confrunta in acest moment societatea in care traim. Pentru a mai diminua nivelul de poluare se incearca utilizarea tehnologiile nepoluante, obtinerea electricitatii prin intermediul panourilor fotovoltaice fiind una dintre tehnologiile nepoluante aflate in acest moment intr-o continua dezvoltare. Faptul ca este o tehnologie nepoluanta nu este singurul avantaj oferit de catre utilizarea panourilor fotovoltaice. Acestea ofera mult mai multe avantaje, cateva dintre acestea fiind prezentate in continuarea acestui articol.

– Faptul ca energia solara este gratuita este fara nici o urma de indoiala unul dintre cele mai importante avantaje oferite de catre utilizarea panourilor solare.

– Panourile fotovoltaice pot fi utilizate pe tot parcursul anului pentru a obtine energie electrica. Atat timp cat soarele straluceste cat de cat procesul de obtinere a energiei electrice functioneaza la parametri optimi.


– Desi in momentul in care au aparut erau foarte scumpe, in momentul de fata achizitionarea panourilor fotovoltaice nu mai implica un efort financiar mare. Acest lucru se datoreaza faptului ca cererea pentru astfel de panouri este din ce in ce mai mare.

– In cazul in care sunt intretinute corespunzator, panourile fotovoltaice au o durata de utilizare foarte mare.

– Avand in vedere ca principiul de functionare este foarte simplu, operatiunile necesare intretinerii acestora sunt usor de realizat si nici nu necesita alocarea unei sume mari de bani.

– Panourile fotovoltaice pot functiona o perioada extrem de lunga de timp fara ca acestea sa se defecteze.

– Utilizarea panourilor fotovoltaice nu polueaza din nici un punct de vedere, nici macar din punct de vedere fonic.

– Reducerea facturii la energia electrica sau chiar posibilitatea de a putea consuma doar energie electrica produse de panourile fotovoltaice este un alt avantaj care cu siguranta este extrem de important, daca nu chiar cel mai important.

– Previne formarea gazelor cu efect de sera.
– In unele situatii permite deconectarea clientului de la reteaua de energie electrica publica.

Utilizarea panourilor fotovoltaice nu ofera doar avantaje ci si dezavantaje. Cele mai importante dezavantaje oferite de catre utilizarea panourilor fotovoltaice sunt urmatoarele:

– Pentru ca un client care utilizeaza panouri fotovoltaice sa se bucure de independenta electrica este necesara utilizarea unui numar mare de panouri fotovoltaice. Acest lucru inseamna ca este necesara alocarea unui spatiu destul de mare pentru a putea monta panourile fotovoltaice.

– Eficienta panourilor fotovoltaice depinde de vreme. Chiar daca acestea pot produce energie electrica si in perioadele in care soarele nu este foarte stralucitor, eficienta maximaa panourilor este doar in momentul in care pe cer soarele straluceste cat mai intens.

– In cazul in care utilizezi multe panouri fotovoltaice depozitarea energiei electrice este mai greu de realizat.
– Cu toate ca pretul unui panou fotovoltaic a scazut destul de mult, construirea unui sistem de panouri fotovoltaice necesita alocarea unei sume destul de mari de bani iar investitia devine rentabila dupa o perioada mai lunga de timp.

– Chiar daca principiul de functionare este destul de simplu este necesara apelarea la serviciile unei firme specializate in montarea panourilor fotovoltaice.
Pentru a putea achizitiona panouri fotovoltaice la un raport pret calitate cat mai bun trebuie sa apelezi la un magazin specializat in acest sens. Fdsenergy.ro este unul dintre cele mai apreciate magazine care comercializeaza panouri fotovoltaice. Motivele pentru care acest magazin este apreciat sunt urmatoarele:

– Varietate foarte mare de produse, acumulatori, incarcatoare pentru retea, incarcatoare solare, invertoare, fiind doar cateva dintre produsele care pot fi achizitionate prin intermediul acestui magazin online;

– Toate produsele comercializate de catre acest magazin online sunt produse doar de brand-uri recunoscute la nivel international.

– In cazul in care produsele achizitionate depasesc valoarea de 200 lei atunci livrarea acestora este realizata gratuit.

– Posibilitatea de a putea apela la suportul tehnic pentru a putea achizitiona cele mai eficiente produse pentru nevoile avute de client.

– Posibilitatea de a putea returna produsul in 14 zile de la efectuarea comenzii. Pentru a putea beneficia de acest serviciu este necesar ca produsul achizitionat sa fie returnat fara nici un fel de deteriorare.

In concluzie, avand in vedere informatiile prezentate in cadrul acestui articol este clar ca panourile fotovoltaice reprezinta o solutie extrem de eficienta pentru obtinerea energiei electrice. De asemenea, datorita avantajelor oferite pot spune ca in viitor panourile fotovoltaice vor fi utilizate la scara foarte larga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *