tehnikonline.ro comunicat de presa Performanța primei mașini electrice de curse din România care a surclasat 24 mașini încă de la prima competiție!

Performanța primei mașini electrice de curse din România care a surclasat 24 mașini încă de la prima competiție!

Kaufland e-Rally Team impreuna cu Golf-ul electric special conceput pentru curse, au revenit anul acesta și de această dată intr-o cursă oficială, in Etapa I a Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop 2019, Trofeul Serus, etapa ce a avut loc in weekend-ul 6 și 7 aprilie 2019, la Râșnov. În cadrul acestui eventiment atât iubit de pasionații de viteză, au participat 89 mașini de curse, pe un traseu de 3,7 km lungime, pe drumul dinspre Râșnov spre Poiana Brașov.

Anul trecut, cei de la Kaufland e-Rally Team s-au putut mândri cu prima mașină electrică de curse din România, care a avut un rol de deschizător de drum asa ca in momentul acesta avem și o Clasă Electrică. Momentul acesta a fost inaugurat într-o conferință de presă încă de anul trecut de către Federația Română de Automobilism Sportiv din România.

In mod evident, mașina electrică a reușit sa atragă o multime de priviri iar amatorii de adrenalină și de senzații tari au stat cu ochii pe aceasta in cele 4 manșe la care a participat, Bolidul electric a reușit sa surprindă, surclasând deja în această primă etapă, nu mai puțin de 24 mașini puternice, aflate in competiție la Râșnov și situându-se pe primul loc la Clasa Electrică. Mașina echipei Kaufland e-Rally Team a obținut la prima mansa de concurs un timp de 2:28,1 min pe un traseu de 3,7 km, in clasamentul general avand un timp total de 5:13,76 min.

Virajul Peștera este unul dintre preferatele amatorilor de competiții de viteză în Coastă, iar mașina electică a reușit sa intre in acesta cu o viteză de 114 km/h, moment în care a câștigat mutl teren în fața mai altor mașini campioane.

“Deși au fost și momente în concurs când eram nervos că uneori nu mergea cum voiam eu, trebuie să nu uităm nicio secundă că mașina asta electrică de curse este un prototip, iar menirea lui este să schimbe lumea, chiar dacă nu este posibil să o aduc de la început între primele locuri în Clasamentul General. Învăț să am răbdare cu ea, și sunt convins că dacă de la prima etapă a reușit să depășească atâtea mașini puternice, în etapele viitoare mă aștept să poată și mai mult. Așa că ne vedem pe traseu!” a încheiat pilotul Sorin Ghisoi, multiplu campion național la Competițiile de Viteză în Coastă.

Golf-ul electric de curse al celor de la Kaufland e-Rally Team, a fost omologat de FRAS si va participa anul acesta, la Clasa Electrică, in cadrul a 8 etape ale Campionatului Național de Viteză în Coastă și la 4 etape de Super Rally, iar cea de-a doua mașină a echipei Kaufland e-Rally Team, condusă de pilotul Mihai Beldie, va fi deschizător de drum în cadrul acelorași competiții.

Pe 10 și 11 mai 2019 va fi urmatoarea apariție publică a primei mașini electrice de curse din România, ce va avea loc în cadrul Super Rally Mangalia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *