tehnikonline.ro Uncategorized Povesti cu suflete de aur

Povesti cu suflete de aur



Ma gandeam cat de fascinant este sufletul de aur al unei persoane si cum are el puterea sa compenseze defectele fizice. Am citit demult, cum la Timisoara exista un barbat care se opreste langa cersetorii din oras, langa cei care dorm in canal si sta de vorba cu ei, apoi ii recupereaza, oferindu-le o viata normala.
-Nu pot sa am de toate in casa mea si sa ii privesc cum se tarasc pe strazi, cum stau murdari zile intregi si nu au ce sa manance sau unde sa faca o baie!
Povestea lui m-a fascinat si am citit-o si ascultat-o pana la capat.

Pe G. l-a gasit dormind la gara. A aflat ca printr-o inselatorie, barbatul trecut de prima tinerete si-a pierdut casa si a ramas pe drumuri. Mai intai l-a dus acasa si i-a pus baia la dispozitie, fara sa stea pe ganduri ca ar putea lua vreo boala de la cel pe care dorea sa il salveze. A doua zi au mers impreuna la frizer. A intrat un pletos cu barba neingrijita si a iesit un barbat elegant si aranjat. Dupa aceea i-a oferit un post la firma lui si i-a cautat un apartament in care sa stea cu chirie.
Asa a dat el a doua sansa tuturor oamenilor napastuiti pe care i-a intalnit pe strada.


Poti face si tu la fel, cand vei lucra la Money Studio videochat Bucuresti si vei castiga sume astronomice.
Da, te poti opri sa cumperi toti ghioceii de la batrana din colt, care si-a rupt toate florile din gradina sa isi cumpere o paine. Te poti opri o clipa din alergatura ta, sa oferi bratul unei batrane sa treaca strada.

Sufletul de aur decide multe dintre alegerile noastre intelepte. Stiu baieti indragostiti de zane, dar cand au vazut cat de fitoase erau, au renuntat pe loc si s-au reorientat. Au ales un suflet frumos, iar acum sunt fericit-fericiti.
Nu pot uita femeia de la metrou, in jurul careia se adunau copiii murdari cu pungile de aurolac sa ii invete sa scrie si sa numere.

Ea le accepta imbratisarile si nu ii era teama ca se poate alege cu boli sau cu paraziti de la atingerile lor.
Dar ce sa mai spunem de femeile care au curajul sa infieze un copil al nimanui care este foarte bolnav si parasit de parintii sai tocmai din cauza acestui lucru?
Sa iei copilul altuia si sa ii oferi un camin si dragoste, cand are mai mare nevoie de acest lucru! Sa te legi sufleteste de el, desi stii foarte bine ca este posibil sa moara!

Sufletele de aur care fascineaza prin generozitatea lor exista, important este sa le cautam si sa le apreciem. Astfel de modele construiesc in mod sigur lumea mai buna de care avem nevoie.
O vezi trecand cu pas de regina prin oras, are lumea la picioare si ai da oricat sa iti acorde atentie.

Pare nascuta sa fie mereu pe cai mari si inima ta parca nu iti mai apartine, cand o vezi! Te-ai gandit insa daca aceasta fiinta rapitor de frumoasa acum, va fi la fel si peste 10-20 de ani? Va fi ea capabila sa te vegheze, cand vei fi bolnav, sa se trezeasca si sa iti faca un ceai sau sa iti aduca pastila care iti alina durerea?
Raspunde sincer la toate aceste intrebari, urmareste-o din umbra sa te convingi si alege ceea ce te va face mutumit.
Ieri am vorbit cu un coleg de birou serios despre acest subiect si mi-a placut cat de deschis a putut fi:

-Sotia mea nu este frumoasa Nu este nici o uratenie, dar are cel mai generos suflet din lume. Stii le ce m-am gandit, cand am ales-o? Ca imi doresc o mama buna pentru copiii mei!

Din vocea lui duioasa, din siguranta relatarii, mi-am dat seama ca femeia despre care imi vorbeste colegul meu este cea mai buna sotie si mama din lume.
Imi plac oamenii care iau numai lectiile bune de la viata si nu repeta niciodata experientele negative pe care le vad in jur. Oare, daca sunt mai rau foloseste cuiva? Daca tip, vorbesc urat, etichetez si judec sunt intelept?
Innobileaza-ti sufletul oriunde ai lucra, sa iesi cu fruntea sus printre oameni! Poti sa fii cel mai bun in profesia ta, daca nu ai suflet, degeaba!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *