tehnikonline.ro Uncategorized Cand este cazul sa schimbi salteaua?

Cand este cazul sa schimbi salteaua?



Salteaua este accesoriul datorita caruia avem parte de un somn odihnitor. Pentru ca acest lucru sa nu se schimbe este necesar ca salteaua sa fie ingrijita periodic iar la un moment dat aceasta sa fie inlocuita. In cazul in care te intrebi, nu exista o perioada exacta la care trebuie schimbata salteaua ci doar diverse recomandari. Conform acestora, perioada la care trebuie schimbata salteaua variaza intre 5 si 7 ani. Avand in vedere ca este vorba doar despre o recomandare, trebuie sa fii atent la urmatoarele criterii pentru a sti cand este cazul sa achizitionezi o noua saltea:

  • Situatia in care te trezesti mai multe zile la rand cu dureri de spate, cu corpul amortit si mai obosit decat erai atunci cand te-ai pus la somn este una dintre situatiile care te anunta ca a venit timpul pentru o noua saltea.
  • Inaintarea in varsta este un alt indicator care semnaleaza faptul ca este timpul pentru o noua saltea. O data cu inaintarea in varsta se schimba caracteristicile corpului uman motiv pentru care este necesara utilizarea unei saltele care sa satisfaca noile nevoi aparute.
  • Deformarea vizibila a saltelei este un alt aspect care anunta faptul ca este timpul pentru achizitionarea unei noi saltele.
  • O alta situatie care necesita achizitionarea unei noi saltele este atunci cand nu mai esti multumit de dimensiunile acesteia sau in momentul in care ai achizitionat un alt pat.
  • Murdarirea acesteia ca urmare a diverselor accidente este o alta situatie care necesita inlocuirea saltelei.

In concluzie, pentru a te bucura de un somn cat mai odihnitor trebuie sa fii foarte atent la tipul de saltea pe care dormi precum si la starea in care aceasta se afla. In cazul in care unul dintre aceste doua detalii nu este conform nevoilor tale atunci este timpul pentru achizitionarea unei noi saltele, lucru pe care il poti face prin intermediul celor de la saltele-online.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *