tehnikonline.ro blog,noutati Clasa de referință Panasonic: Blu-Ray player-ul UB9000. Calitate superioară a imaginii, sunet uimitor!

Clasa de referință Panasonic: Blu-Ray player-ul UB9000. Calitate superioară a imaginii, sunet uimitor!

 • UB9000 oferă o calitate fără precedent a imaginii prin tehnologia HDR10+* și tehnologia de metadate dinamice Dolby VisionTM*
 • UB9000 are un sunet de neegalat datorită mai multor tehnologii, incluzând o sursă de alimentare audio dedicată și un nou șasiu de reducere a vibrațiilor
 • Funcționare ușoară hands-free datorită controlului vocal de la Google Assistant* și Amazon Alexa*

Panasonic prezintă la IFA 2018 playerul Blu-ray UHD de referință DP-UB9000. Acesta include atât tehnologia HDR10+ cât și Dolby VisionTM și reproduce conținut Ultra HD Blu-ray, Video On Demand (VOD – Video la cerere) și USB.

Dotat cu un procesor Hollywood Cinema Experience (HCX), UB9000 a fost dezvoltat și optimizat de către specialiști laboratorului Panasonic de la Hollywood. Indiferent de tipul conținutului, rezultatul este o experienţă emoționantă a divertismentului la domiciliu, redat aşa cum și-a propus creatorul.

Pe lângă calitatea înaltă a imaginii asigurată de procesorul HCX, playerul din clasa de referință UB9000 oferă o calitate extrem de ridicată a sunetului datorită circuitelor audio analogice, incluzând o sursă de alimentare audio dedicată, un convertor D/A de înaltă performanță și o ieșire balansată XLR. Prevăzut cu un șasiu nou dezvoltat pentru reducerea vibrațiilor, cu rigiditate ridicată și poziție mai joasă pentru centrul de greutate, UB9000 asigură o calitate excelentă a sunetului. Acest nou model captivant ridică standardul pentru entuziaștii audio-video prin cea mai bună calitate a imaginii și sunetului din istoria playerelor Blu-ray Panasonic.

Modelul UB9000 de la Panasonic este compatibil cu control vocal atât de la Google Assistant* cât și de la Amazon Alexa*. Trebuie doar să vorbiți unui dispozitiv existent Google Assistant sau Amazon Alexa și puteți derula rapid înainte sau întrerupe cu ușurință filmul favorit fără a fi nevoie să utilizați telecomanda.

Tehnologie HDR la nivel superior

UB9000 este compatibil cu tehnologia de metadate dinamice HDR10+ care va oferi beneficii considerabile telespectatorilor prin optimizarea experienței de vizionare pentru fiecare scenă. HDR10 + este o platformă de metadate dinamice fără redevențe, creată de 20th Century Fox, Panasonic și Samsung. De asemenea, acest model este compatibil cu Dolby VisionTM. Dolby Vision transformă experiențele de divertisment oferind o luminozitate și un contrast mult mai ridicate precum și o paletă mai extinsă de culori bogate. De la crearea conținutului până la distribuție și redare, Dolby Vision oferă o experiență consistentă și spectaculoasă pentru o gamă largă de conținut și dispozitive.

Imagini de înaltă calitate: tehnologiile proprietare reproduc fidel imaginile originale

Motorul 4K implementat pe această gamă este procesorul HCX proprietar al Panasonic pentru Blu-ray Ultra HD. Acesta a fost îmbunătățit aplicând o procesare cromatică și de gradaţie unică tehnologiilor video dezvoltate la Panasonic Hollywood Laboratory (PHL), departamentul de cercetare şi dezvoltare, pentru îmbunătățirea calității imaginii Blu-ray. Lansat anul trecut, procesorul HCX reproduce imagini video 4K transmise prin Internet și Blu-ray Ultra HD cu culori extrem de precise și luminozitate optimă.

Procesare cromatică precisă

Informațiile de culoare din semnalele componentelor sursă 4K comprimate în formate precum Ultra HD Blu-ray sunt convertite la 4:2:0, sau aproximativ 1/4 din datele inițiale. Pentru a corespunde cerinței de format 4:4:4 a unui ecran de televiziune, supraeșantionarea cromatică este efectuată de către playerul Blu-ray Ultra HD. În supraeșantionarea de bază – cunoscută sub numele de “proces 2-tap” – sistemul eșantionează pixeli adiacenți, superiori și inferiori și îi folosește pentru a crea pixeli intermediari. Panasonic utilizează un proces „multi-tap” pentru a compara un număr de pixeli pe lângă cei situaţi în poziţii superioare/inferioare/stânga/dreapta și, drept urmare, pentru a crea pixeli optimi. Îmbunătăţind precizia procesului „multi-tap” pentru a interpola semnalele decodate 4K (4:2:0) ale conţinutului Blu-ray Ultra HD la 4K (4:4:4), playerul Panasonic furnizează imagini frumoase, naturale, cu profunzime realistă şi culori vii.

Modelul din seria UB9000 beneficiază de o funcție de upscaling 4K Direct Chroma originală, care convertește rezoluția Full HD la 4K pentru afișarea unor culori uimitoare.

[Un televizor compatibil 4K/60p/4:4:4 trebuie să fie conectat cu un cablu de mare viteză compatibil cu 18 Gbps. În timpul reproducerii conţinutului Ultra HD Blu-ray, datele de 4:4:4/36 biţi sunt redate la 4K/24p, iar datele de 4:2:2/36 biţi sunt redate la 4K/60p.]

Procesare HDR optimă

Existând din ce în ce mai mult conținut HDR disponibil pe disc sau prin servicii de streaming, reproducerea optimă a conținutului HDR a devenit esențială. Pe lângă domeniul larg de contrast, imaginile playerelor Blu-ray Ultra HD trebuie să reproducă detaliile fine atât din zone întunecate, cât şi din zone luminoase. Pentru a obține acest lucru, noile playere folosesc cele trei tehnologii de procesare HDR unice de la Panasonic.

 1. Optimizare HDR

Televizoarele compatibile HDR utilizează maparea tonurilor pentru corelarea domeniului de luminozitate al imaginilor cu metadatele statice ale conținutului, însă rezultatele optime sunt uneori imposibil de obținut din cauza limitărilor unui anumit model de TV. Efectuând maparea tonurilor pe player, calitatea stabilă a imaginii HDR este asigurată indiferent de televizor. Tehnologiile de procesare imagine originale de la Panasonic obțin imagini HDR de înaltă definiţie, în timp ce maparea tonurilor este utilizată pentru ajustarea nivelului de luminozitate al conținutului. Chiar și imaginile HDR de la înregistrările obișnuite HDR10 și TV oferă o redare optimă.

 1. Ajustarea HDR pentru diferite condiții de vizualizare

Toate modelele din 2018 au o nouă funcție de reglare HDR care reproduce zonele întunecate şi luminoase cu fidelitate ridicată, indiferent de mediul de vizionare. Scenele întunecate din imaginile HDR sunt uneori dificil de observat atunci când conținutul este vizionat într-o cameră luminoasă și acest lucru poate necesita ajustarea luminozității. Deoarece semnalele HDR sunt în mod inerent diferite de semnalele SDR, funcțiile de reglare existente sunt insuficiente. Modelul din seria UB9000 utilizează o tehnologie originală de optimizare a semnalelor video HDR, ceea ce îi permite ajustarea liberă a luminozității imaginilor HDR. Un buton de setare HDR de pe telecomandă permite utilizatorului să selecteze simplu setările optime pentru mediul de vizualizare.

 1. Conversie de la HDR la SDR (Re-mapare optimizată a tonurilor pentru SDR-TV)

Conversia domeniului dinamic reproduce imagini mai luminoase și mai frumoase decât imaginile Blu-ray obişnuite la redarea pe un TV incompatibil cu HDR cu domeniu dinamic standard (TV SDR). Această funcţie maximizează aspectul imaginii specific formatului Blu-ray Ultra HD.

Sunet la calitate de referință al modelului UB9000: tehnologiile audio unice asigură reproducerea unui sunet bogat

Vă rugăm să consultați Anexa pentru mai multe informații.

Sursă de alimentare audio dedicată

 1. Circuit de conversie CA/CC

Utilizarea unui circuit de conversie a puterii izolate pozitiv/negativ pentru semnalul audio oferă un domeniu dinamic ridicat și reduce fluctuațiile de tensiune și zgomotul cauzat de circuitele digitale. Pe lângă aceasta, condensatoarele electrolitice de clasă audio de înaltă calitate și un transformator în comutație OFC (Oxigen Free Copper) nou dezvoltat scad impedanța de putere.

 1. Circuit al regulatorului de curent continuu izolat cu 10 linii

Sursele de alimentare digitale și analogice pentru convertorul D/A sunt izolate. Canalul analogic este în continuare separat în 2 canale și 7.1 canale, iar pentru ieșirea pe 2 canale, tensiunea de referință a canalelor stânga și dreaptă este izolată, ceea ce creează un circuit de 10 linii de reglare și reduce efectele mutuale pentru a atenua distorsiunile. În plus, în canalul analogic sunt utilizate condensatoare electrolitice de calitate superioară pentru a minimiza zgomotul.

Circuit audio analogic

 1. Convertor D/A de înaltă performanță
 • Un convertor D/A de înaltă performanță cu compatibilitate de intrare, SNR înalt și un domeniu dinamic ridicat este prevăzut pentru fiecare dintre circuitele cu 2 canale și 7.1 canale.
 1. Placă de circuite specială pentru ieșirea analogică
 • Circuitele analogice pentru ieșirea cu 2 canale și 7.1 canale sunt montate pe plăci de circuite speciale din sticlă epoxidică. Împreună cu utilizarea unor componente de calitate, cum ar fi amplificatoarele operaționale cu zgomot redus și condensatoarele electrolitice de clasă audio, se obține o transmisie a semnalului complet balansată prin utilizarea circuitelor diferențiale de la ieșirea convertorului D/A până la terminalele de ieșire XLR
 1. Ieșiri pe 2 canale (RCA/ XLR) și pe 7.1 canale
 • Terminalele de ieșire pe 2 canale și 7.1 canale sunt, de asemenea, separate. În plus, ieșirea pe 2 canale este prevăzută cu un terminal de ieșire XLR balansată, pe lângă terminalele RCA.
 • Șasiu cu înaltă rigiditate și poziție mai joasă pentru centrul de greutate
 • Mecanism central și bază de acționare de concept nou

O bază de acționare nou dezvoltată, cu o placă de oțel groasă, tridimensională, fixează unitatea de disc optic în centrul șasiului cu două straturi, pentru a reduce vibrațiile și zgomotul în timpul rotirii discului.

 • Șasiu cu 2 straturi

Utilizarea unei structuri cu 2 straturi cu o placă de oțel grea pentru șasiu duce la obținerea unui centru de greutate redus și, drept urmare, la vibrații reduse.

 • Panou frontal și panouri laterale din aluminiu

Strat gros de aluminiu este utilizat pentru panourile frontale și laterale. Acest lucru mărește rigiditatea șasiului și reduce vibrațiile.

Ieşire audio analogică pe 7.1 canale

Modelul UB9000 acceptă semnal audio analogic pe 7.1 canale pentru o conexiune directă la un sistem home theatre, pentru un sunet surround realist. În plus, conectorii acestui model sunt placați cu aur pentru a preveni oxidarea şi a menţine o conductibilitate ridicată a semnalului.

Ieșire duală HDMI Pure AV (HDMI dual cu izolare audio/video)

Vă rugăm să consultați Anexa pentru mai multe informații. 

Redare audio de înaltă rezoluție

Noile playere Blu-ray Panasonic Ultra HD sunt concepute pentru reproducere audio de înaltă rezoluție. Pe lângă formatele convenţionale WAV/FLAC/MP3/AAC/WMA, pot fi reproduse fişiere muzicale DSD (11,2MHz***/5,6 MHz/2,8 MHz), ALAC și AIFF. Trebuie doar să efectuați conexiunea la sistemul audio de acasă pentru a vă bucura de surse de muzică de o calitate echivalentă sunetului master din studio. 

Digital Tube Sound cu supra-eşantionare

Vă rugăm să consultați Anexa pentru mai multe informații.

Operaţiuni inteligente în reţea: funcţionalitate totală de reţea pentru a vă bucura de o varietate de surse 4K

Experiență de vizionare controlată prin voce

Modelul UB9000 de la Panasonic este compatibil cu control vocal atât de la Google Assistant* cât și de la Amazon Alexa*. Prin simpla vorbire către acestea, o varietate de operaţiuni, precum derularea rapidă înainte sau pauza, pot fi realizate prin intermediul controlului vocal fără a fi nevoie să utilizați telecomanda.

Compatibilitate cu 4K VOD

Noile playere Blu-ray Panasonic Ultra HD sunt compatibile cu serviciile 4K VOD (Video on Demand – Video la cerere), oferind o experiență de vizionare supremă pentru cei care doresc o calitate fără compromisuri a imaginilor şi sunetelor la vizionarea conținutului transmis în flux de date (streaming).

Imagini video realizate cu cameră 4K și redare JPEG

Vă rugăm să consultați Anexa pentru mai multe informații.

Design: Designul elegant oferă un aspect de înaltă calitate

Toate aceste tehnologii avansate sunt incluse în interiorul unui corp elegant. Aluminiul de pe panourile frontale și laterale ale modelului UB9000 îmbunătățește calitatea sunetului adăugând, în același timp, o notă de lux acestui design perfect pentru un model de referință.

* Disponibil în limbile germană și engleză

Consultați Anexa pentru caracteristicile principale ale seriei

Pentru a afla mai multe despre programul de licență HDR10+, vă rugăm să contactați biroul de administrare a licențelor HDR10+ la info@hdr10plus.org.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *